همشهری آنلاین: انتخابات پارلمانی هند که از آن به عنوان بزرگترین انتخابات مجلس جهان نام می‌برند از نخستین ساعات روز پنجشنبه با گشایش ۹۱ حوزه انتخابی استارت خورد.

انتخاب پارلماني هند

به گزارش دویچه وله، در این انتخابات که به مدت شش هفته و در هفت مرحله تا نوزده ماه مه ادامه خواهد یافت بیش از ۹۰۰ میلیون نفر قرار است به پای صندوق های رای بروند.

هفدهمین دوره انتخابات بزرگ پارلمانی در حالی در هند برگزار می شود که طی پنج سال گذشته نارندرا مودی، نخست وزیر ناسیونالیست این کشور که برخی وی را به اتخاذ سیاست‌های عوام پسند و رویکردهای ملی گرایانه به نفع هندوها متهم می کنند قدرت را در دست داشته است.

به‌رغم انتقادهایی که به نحوه سیاست ورزی نارندرا مودی وارد شده وی از مهمترین چهره های سیاسی هند به شمار می رود و طرفداران زیادی نیز با خود همراه کرده است.

دور جدید انتخابات پارلمانی هند و نتیجه ای که از آن حاصل می شود در واقع روشن خواهد کرد که آیا مردم این کشور به ریشه دواندن ناسیونالیسم هندو در جامعه ای چند قطبی رضایت خواهند داد و یا جایگزینی مناسب تر برای این رویکرد پیدا خواهند کرد.

یک میلیون مرکز رای گیری برای انتخاب ۵۴۳ نماینده «لوک سبها»، مجلس سفلی پارلمان هند تعبیه شده است و کار شمارش آراء روز ۲۳ ماه مه، یعنی چهار روز پس از اتمام مرحله رای گیری آغاز خواهد شد.

ترکیب سیاسی کرسی های «لوک سبها» در واقع تعیین کننده رویکرد و راهبرد دستگاه اجرایی نظام پارلمان محور هند خواهد بود.

نارندرا مودی، نخست وزیر ۶۸ ساله هند که از سال ۲۰۱۴ با برتری حزب تحت هدایتش، «بهاراتیا جاناتا» قدرت را در دست گرفت به نتایج این انتخابات و باقی ماندن در سمت اجرایی خود بسیار امیدوار است.

کنگره ملی هند، بزرگترین حزب سیاسی هند به رهبری سونیا گاندی، جاناتادال (حزب خلق) و شمار زیادی از احزاب قدرتمند منطقه ای از جمله رقبای جریان سیاسی تحت رهبری نخست وزیر در انتخابات پارلمانی هند هستند.

نارندرا مودی، نخست وزیر هند برغم محبوبیت قابل قبول در کشورش از جنبه اقتصادی آنطور که باید نتوانسته انتظارات داخلی را برآورده کند.

نرخ رشد قابل قبول این کشور از دید تحلیلگران خارجی (۶.۷ درصد طی سالهای ۲۰۱۷-۲۰۱۸) از نگاه اقتصاد دانان داخلی با توجه به ظرفیت ها و نیازهای این کشور غول آسا از حیث جمعیتی راضی کننده نبوده است.

منتقدان به عملکرد اقتصادی نخست وزیر هند همچنان ناکارآمدی دولت این کشور در ایجاد فرصت های مناسب شغلی برای میلیون های جوان که هر ماه وارد بازار کار می شوند را به شدت مورد انتقاد قرار داده اند.

کد خبر 437163

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیا و اقیانوسیه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha