در پی این اقدام، حسابهای کاربری بخش «برنامه های پرس تی وی»، برنامه «ایران» و بخش «مستند» این شبکه و حتی حسابهای جی میل تحریریه خبر پرس تی وی نیز از دسترس خارج و مسدود شدند.
این اقدام بنابر ادعای گوگل، در پی «نقض سیاستهای» این شرکت صورت گرفته است. در پیام منتشر شده از سوی گوگل آمده: «اکانت گوگل شما به دلیل نقض سیاستهای گوگل غیرفعال شده و قابل بازیابی نیست.»
در حال حاضر، امکان مشاهده کانال یوتیوب برای عموم وجود دارد اما ادمینها اجازه انتشار هیچ گونه محتوایی را بر روی آن ندارند.
کانال نخست پرس تی در یوتیوب، در ماه دسامبر سال ۲۰۰۹ راه اندازی و در سپتامبر سال ۲۰۱۳ بسته شد. پس از آن، کانال جدیدی برای این شبکه ایجاد شد که تقریباً دو ماه بعد مسدود شد.
در پی بسته شدن این اکانت، سومین کانال یوتیوب پرس تی وی نیز ایجاد شد که پنج ماه پس از راه اندازی غیرفعال شد. کانال چهارم پرس تی وی در یوتیوب نیز با حدود بیش از ۲۷۰ هزار مشترک فعال، مشغول به فعالیت بود که به تازگی و بدون هشدار قبلی و در پی ادعایی مبنی بر نقض سیاستهای گوگل، بسته شد.
حبیب عبدالحسین، مدیر وب سایت و رسانههای اجتماعی پرس تی وی در خصوص بسته شدن حساب کاربری گوگل پرس تی وی گفت: علاوه بر بسته شدن این حساب بدون هشدار قبلی، حساب کاربری تعدادی از اشخاص و کارشناسانی نیز که با پرس تی وی در ارتباط بودند، بسته شده است.
او با اشاره به استقبال فوق العاده از تولیدات و اخبار پرس تی وی در رسانههای اجتماعی گفت: اعمال محدودیتها بر وب سایت و رسانههای اجتماعی پرس تی وی در پی وقایع اخیر افزایش یافته است به گونهای که گوگل به همراه فیسبوک و توئیتر عملاً جلوی انتشار محتوای تولیدی پرس تی وی را میگیرند.
مدیر وب سایت و رسانههای اجتماعی پرس تی وی تاکید کرد: پرس تی وی هیچکدام از قوانین وسیاستهای گوگل را نقض نکرده و حرکت این شرکت آمریکایی با اغراض سیاسی و با هدف افزایش فشار بر جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است.
عبدالحسین گفت: نکته قابل توجه این است که گوگل ادعا دارد که حساب پرس تی وی به دلیل نقض قوانین این شرکت بسته شده؛ ولی اگر به کانال یوتیوب پرس تی وی مراجعه کنید، میبینید که همه ۶۴ هزار ویدئوی قبلی ما وجود دارد و این سوال پیش میآید که اگر ما به عنوان ناقض قوانین عمل کردهایم، چرا هیچ ویدئویی حذف نشده و چرا هشداری داده نشده است. همانطور که میدانید در کانال یوتیوب برای بخشی به نام کامیونیتی وجود دارد که به مخاطبان این امکان را میدهد که به بحث و گفتگو بپردازند. این بخش کانال یوتیوب پرس تی وی که از سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرد با استقبال گرم مخاطبان روبرو شد به گونهای که این اواخر هر پست ساده ما صدها کامنت و لایک میگرفت. نکته جالب توجه اینجاست که تمام کامنتها و نظرهای مخاطبان در بخش کامیونیتی که در واقع، فضایی برای گفتن حرفهای متفاوت بود، از طرف گوگل حذف شده است زیرا ظاهراً این حرفها به مذاق مدعیان دموکراسی و آزادی بیان خوش نیامدهاند. این موضوع نشان دهنده آن است که کسانی که ادعای آزادی بیان دارند، با بهانههای ساده و ابتدایی با صداهای متفاوت و مخالف خود رفتار حذفی میکنند.
مدیر وب سایت و رسانههای اجتماعی پرس تی وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری که خطاب به مسئولان برون مرزی گفته بودند: «شما در خط مقدم جنگ رسانهای هستید» اضافه کرد: اتفاقات اخیر موید نکات مطرح شده از سوی ایشان است و این حذف حساب کاربری توسط گوگل را باید نشان دهنده تأثیرگذاری پرس تی وی در فضای مجازی دانست.
عبدالحسین این اقدام گوگل را نشانه انفعال و ضعف منطق این شرکت در مواجهه با پرس تی وی و سایر رسانههای تأثیر گذار برون مرزی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران توصیف کرد و تاکید کرد: رسانههای ایرانی با عزمی جزم تر از گذشته رسالت خود مبنی بر انعکاس صدای حق و «صدای بی صدایان» را ادامه خواهند داد.
وی افزود: سرمایه اصلی پرس تی وی، مخاطبان حق طلبی هستند که علی رغم تمام محدودیتها این شبکه را در فضای مجازی دنبال میکنند و قطعاً این اقدام اخیر گوگل هیچ تأثیری بر اراده آنها برای شنیدن صدای واقعیت نخواهد گذاشت.
در پی بسته شدن کانال یوتیوب پرس تی وی، کارشناسان گوگل مدعی شدند که در موردهای فوری و ضروری، هیچ گونه هشدار قبلی را منتشر نمیکنند. با این حال، هنوز هیچ توضیحی در خصوص این مورد ضروری که غیرفعال شدن اکانتها را به دنبال داشته، ارائه نشده است.
در شهریور ماه سال گذشته نیز فیسبوک، توئیتر و گوگل در اقدامی هماهنگشده و برای جلوگیری از انتشار حقایق و واقعیتهایی که دولت آمریکا و متحدانش علاقهای به انتشار آن ندارند، اقدام به مسدودسازی حسابهای کاربری شبکههای پرس تی وی و هیسپان تی وی و برخی حسابهای دیگر همچون شبکه العالم و … بر روی پلتفرمهای خود کردند.
همچنین گوگل، اجاره دسترسی پرس تی وی به سرویس News را نیز غیرفعال کرده است.
این اقدام گوگل احتمالاً در راستای اقدامات دولت آمریکا برای اعمال فشار بیشتر بر ایران و کمپین فشار همهجانبه علیه این کشور است که رسانههای ایرانی را نیز مورد هدف قرار داده است.
از سوی دیگر، در ماه ژانویه مرضیه هاشمی خبرنگار و مستندساز این شبکه نیز توسط پلیس آمریکا در فرودگاه بین المللی سنت لوئیس امبرت ایالت میسوری بازداشت شده بود. این روزنامهنگار مسلمان ۵۹ ساله، چندین روز و بدون هیچ گونه اتهامی در زندانهای آمریکا نگهداری شد که در نهایت، در روز ۲۳ ژانویه و پس از تحمل ۱۱ روز بازداشت آزاد شد.
دادگاه فدرال آمریکا نتوانست هاشمی را که به عنوان شاهد مطلع بازداشت شده بود، به هیچ جرمی متهم کند. بازداشت مرضیه هاشمی نیز موجی از محکومیتها را علیه آمریکا به دنبال داشت.
نظر شما