شاگرد استاد شهید مطهری و دانشجوی ممتاز رشته پزشکی که به زبانهای آلمانی و عربی مسلط بود.
دکتر نفیسه فیاضبخش خواهر شهید دکتر محمدعلی فیاضبخش در معرفی مبارزات برادرش میگوید، شهید فیاضبخش هر سال بهدلیل آشنایی به احکام و تسلط به زبان عربی به حج مشرف میشد، در یکی از سفرهای خانه خدا یک حاجی ایرانی را میبینند که نمازش را صحیح نمیخواند و به اعمال حج آشنا نیست.
با برقراری ارتباط دوستانه او را آموزش میدهد با گذشت 2 ماه از بازگشت از سفر حج شهید فیاضبخش ضمن تماس با منزل دوستش مطلع میشود که وی مرحوم شده است.
پس از مراجعه به منزل او علت مرگ همسفر خود را از همسرش میپرسد و او در پاسخ میگوید، شوهرش یکی از مسئولان ویژه ساواک بوده که پس از بازگشت از حج توبه میکند و استعفایش را میدهد، اما با آن موافقت نمیکنند و بعد از مدت کوتاهی از او میخواهند برای مأموریتی که فقط او میتواند انجامش بدهد به محل کارش مراجعه کند.
او از خداوند میخواهد شرایطی را فراهم کند که توبه را نشکند، در همان شب درخواستش مورد لطف الهی قرار گرفته و او فوت میکند.
دکتر نفیسه فیاضبخش، بنیانگذاری آموزش کمکهای اولیه را در دوران مبارزات مردم، دیگر شیوه مبارزاتی برادرش میداند و میگوید در زمانی که وسایل کمکهای اولیه در شهر کمیاب شده بود او با لوازم خیاطی موجود آموزش میداد و مجروحینی را در حیاط منازل درمان میکرد.
شهید فیاضبخش در دوره محرومیت جامعه دینی از شناخت و مطالعه مذهبی، براساس نهجالبلاغه و جلسات آشنایی با اسلام برای اهل فامیل و دوستان تشکیل میداد به تفسیر مفاهیم این کتاب میپرداخت.
او پس از پیروزی انقلاب اسلامی وزیر مشاور و رئیس سازمان بهزیستی دولت شهید رجایی بود و در 48 سالگی در هفتم تیر ماه سال 60 در دفتر حزب جمهوری اسلامی به درجه رفیع شهادت نایل شد.
محمدکاظم موسوی بجنوردی
حزب ملل اسلامی با هدف افزایش شناخت مردم از ظلم رژیم وابسته شاه و شکسته شدن رعب و وحشتی که ساواک در جامعه حاکم کرده بود، سال 1340 توسط جوان 19 سالهای با اعتقادات و اندیشههای اسلامی تأسیس شد.
بجنوردی میگوید تا قبل از شناسایی فعالیتهای حزب توسط ساواک و انحلال آن در سال 44 (در سن 22 سالگی) در دفتر صدبرگی اسم، آدرس، مسیر رفت و آمد و فعالیت بلندپایگان رژیم از محمدرضا پهلوی، اشرف تا وزرا، نمایندگان مجلس، کارمندان ویژه ساواک و امرای ارتش را جمعآوری کرده بودیم تا با پایان عضوگیری، آموزش، استعدادیابی و آمادگی حزب برای اجرای عملیات نظامی، همزمان همه مسئولان حکومتی را در سحرگاه انقلاب کشته و از طریق اعلامیه اعلام موجودیت کنیم.
دستگیری ما در دنیا انعکاس خوبی داشت، روزنامه لوموند، اخبار مربوط به وجود و انحلال حزب ملل اسلامی را بهطور مفصلی پوشش داد و این موفقیتی بزرگ برای من و همرزمانم محسوب میشد.
محمدکاظم موسوی بجنوردی در حال حاضر مسئول دایرهالمعارف بزرگ اسلامی است.
محمدحسین خوشنویسان
او از اعضای کمیته استقبال، حضرت امام(ره) و مسئول انتظامات ورودی غربی تا میدان آزادی در 12 بهمن سال 1357 بوده است، میگوید یکی از ویژگیهای ارزشمند شخصیت حضرت امام(ره) تأکید ایشان به حفظ وحدت بود.
امام(ره) هنگامی که به ایران آمدند اول رفتند مدرسه رفاه و بعد از مدتی با اینکه اطرافیان به ایشان اصرار میکردند که در مدرسه رفاه بمانند برای حفظ وحدت به مدرسه علوی رفتند.
در اعتصابات 20روزه دی ماه سال 57 یکی از کسبههای ارمنی که وضعیت اقتصادی ضعیفی داشت در همسایگی آقای خوشنویسان بود.
وقتی او میگوید برای احوالپرسی و کمک مالی به منزل همسایهام مراجعه کردم، پول را نپذیرفت، اشک در صورتش نقش بست و گفت میخواهی بگویی خمینی مال شماست، خمینی ما من هم هست.
حمید سبزواری
سراینده اشعار انقلابی، مذهبی و ملی میگوید از نمودهای اصالت اسلامی انقلاب ما این است که رهبر کبیر انقلاب وقتی به ایران آمد به همه امکانات کاخها و آثار برجامانده از حکومت طاغوت پشت کرده و به منزل قدیمیشان در جماران رفتند.
سبزواری شرح خاطرات خود از انقلاب را چنین ادامه میدهد: برای ضبط اشعار انقلابی که برای ورود حضرت امام سروده شده بود به دنبال بهدست آوردن یک فضای امن و یک ضبط صوت بودیم یکی از دوستان موفق شد یک ضبط صوت کامل که تازه وارد ایران شده بود را در اختیار ما قرار دهد.
شبها بهدلیل مسائل امنیتی، در منزل یکی دیگر از دوستان که در شمیران بود با قرار دادن کاغذ و استتار فضای بیرون پنجره و کشیدن پرده از داخل امکان ضبط آهنگها را فراهم کردیم، صبح آخرین شبی که آهنگها را ضبط کرده بودیم یکی از دوستان که برای تهیه نان خارج شده بود در بازگشت به ما گفت صدای شما تا نانوایی میآمده و این درحالی بود که منزل دوستم در همسایگی کاخ سعدآباد قرار داشت.
وی در ادامه میگوید روز ورود حضرت امام همراه دوستان که در ضبط آهنگهای انقلابی همراهم بودند تا نزدیکیهای فرودگاه رفتیم که با شنیدن شعر خمینی ای امام در موج پرشوق مردم متوقف شدیم.