به گزارش دویچه وله، حدود دو هفته است که نظامیان در سودان حکومت میکنند. اما فشار معترضان بر ارتش این کشور چنان افزایش یافته که نظامیان را مجبور کرد تا بخشی از قدرت را به اپوزیسیون واگذار کنند.
نمایندگان جنبش اعتراضی و رهبر نظامی سودان موافقت کردند که یک شورای مشترک تشکیل دهند که در آن غیرنظامیان نیز نمایندگی خواهند شد. احمد الربیع، یکی از رهبران گروههای مخالف گفته است که در حال حاضر درباره میزان مشارکت نظامیان و اپوزیسیون در این شورا گفتوگو میشود.
پیش از توافق بر سر شورای مشترک تظاهرات در خارطوم پایتخت سودان علیه ارتش ادامه داشت.
- از شورای نظامی به شورای مشترک
بعد از سقوط عمر البشیر در ۱۱ آوریل سال جاری یک شورای نظامی قدرت را برای ۲ سال به دست گرفت. اما نیروهای اپوزیسیون شورای نظامی را ادامه حکومت البشیر دانستند و خواستار سرعت بخشیدن به تشکیل شورایی متشکل از غیرنظامیان شدند.
مذاکرات میان نمایندگان تظاهرکنندگان و ارتش روز چهارشنبه ۲۵ آوریل در شورای مشترک ویژه برای حل اختلافات انجام گرفت. اعضای این شورا برای نخستین بار هم صبح روز شنبه ۲۷ آوریل ملاقات کردند.
احمد نجیب یکی دیگر از سران معترضان سودانی گفته است که او از نتایج به دست آمده رضایت دارد و در انتظار ترکیب جدید شورای مشترک است.
صادق المهدی، رئیس یکی از احزاب اپوزیسیون سودان گفت که کشورش هر چه زودتر باید به دیوان کیفری بینالمللی لاهه بپیوندد. دیوان کیفری بینالمللی حکم بازداشت عمر البشیر را به اتهام جنایات جنگی و نسلکشی در دارفور صادر کرده است.
ارتش با تحویل البشیر به دیوان کیفری بینالمللی به شدت مخالفت و اعلام کرده است که رهبر سابق سودان در یک دادگاه سودانی محاکمه خواهد شد.
عمرالبشیر و بسیاری از اعضای حکومت او در حال حاضر در خارطوم، پایتخت سودان زندانی هستند.
عمر البشیر که سه دهه بر سودان حکومت کرد، با کودتا علیه جعفر نمیری بر سر کار آمد. البشیر ۷۵ ساله و اطرافیانش مسئول یک بحران عمیق اقتصادی، سقوط شدید ارزش پول ملی، افزایش افسارگسیخته تورم، فساد و سرکوب خشونتآمیز مخالفان و معترضان در سالهای گذشته شناخته میشوند.
نظر شما