به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین، تندیس لیلی پار در اندازههای واقعی این بازیکن سرشناس دهههای ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ فوتبال بریتانیا ساخته شده و کار دستهای هنرمند مجسمهساز هانا استوارت است. قرار است این مجسمه بزرگ ماه ژوئن در آستانه برگزاری جام جهانی فوتبال زنان در فرانسه در فضای بیرونی موزه ملی فوتبال در شهر منچستر بریتانیا رونمایی شود.
پار که سال ۱۹۷۸ در ۷۳ سالگی از دنیا رفت، یک بازیکن پیشرو و به شدت سیگاری و البته ماشین گلزنی فوتبال بریتانیا بود که در ۳۲ سال حضور در زمینهای چمن ۹۸۰ گل به ثمر رساند و سال ۲۰۰۲ به عنوان نخستین بازیکن زن وارد موزه مشاهیر فوتبال شد. او برای تیم فوتبال زنان دیک، کر بازی میکرد که بازیکنانش کارگران یک شرکت مهماتسازی در پرستن بودند و به لطف ۳۴ گل پار ۱۴ ساله در همان فصل اول، گام در مسیر تبدیل شدن به موفقترین تیم تاریخ گذاشت.
این وینگر ۱۸۳ سانتیمتری که گفته میشود یکی از قویترین پاهای چپ دنیای فوتبال را داشت، بازیکن تیم ملی فوتبال زنان بریتانیا در نخستین بازی بینالمللی این تیم بود؛ جایی که بریتانیا با چهار گل فرانسه را مقابل دیدگان ۱۵ هزار تماشاگر پرشور شکست داد. به دلیل حضور بسیاری از مردان بریتانیایی در جبهههای جنگ جهانی اول، فوتبال زنان بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته بود.
در باکسینگ دی ۱۹۲۰ (یک روز پس از کریسمس) بیش از ۵۳ هزار نفر بازی تیمهای دیک،کر و سنتهلن را در ورزشگاه گودیسن پارک (ورزشگاه خانگی تیم اورتون) از نزدیک تماشا کردند و هزاران نفر هم پشت درهای بسته ماندند. با این حال، درست یک سال بعد اتحادیه فوتبال بریتانیا فوتبال زنان را به دلیل نامناسب بودن برای بانوان غیرقانونی اعلام کرد؛ تصمیمی که تا ۱۹۶۹ پابرجا ماند.
نظر شما