همشهری آنلاین: بعد از موفقیت هفت پهپاد جنبش انصارالله یمن در طی کردن مسافتی بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر و حمله به ایستگاه‌های پمپاژ نفت عربستان این سؤالات مطرح می‌شوند که انصارالله چگونه آن هم در زمانی کوتاه به این توانایی‌ها دست یافته و هدف آتی یا به عبارتی دیگر اقدام غافلگیرکننده آتی چه خواهد بود و کجا اتفاق خواهد افتاد؟

پهپاد

به گزارش ایسنا، روزنامه رأی الیوم در سرمقاله خود آورده است: انصارالله یمن تا چند هفته اخیر همچنان موشک‌های بالستیکی را به کار می‌گرفت که تاکنون ۲۱۸ مورد آن به اهدافی در عمق عربستان از جمله فرودگاه ملک عبدالعزیز در جده و ملک خالد در ریاض شلیک شده‌اند. مهم‌ترین موشک‌هایی که استفاده شده از نوع "برکان ام اچ" است که پالایشگاه ینبع را در سال ۲۰۱۷ در دریای سرخ هدف قرار داد و موشک‌های بدر۱ که در حمله به پایگاه ملک فیصل در جازان استفاده شد.

جدیدترین تحولی که موجب نگرانی کشورهای عضو ائتلاف عربی در جنگ یمن و هم‌پیمانانشان در غرب شده کشف پهپادهایی است که می‌توانند مواد منفجره‌ای به وزن ۱۰۰ کیلوگرم را حمل کنند و مسافت صدها کیلومتری را در ارتفاع کم و قدرت بالا طی کرده و سامانه‌های دفاع هوایی را فریب داده و اهداف خود را با دقتی بسیار بالا مورد حمله قرار دهند. از جمله خطرناکترین این پهپادها "قاصف ۱" و "صماد ۳" هستند.

اقدام غافلگیرکننده بزرگی که قبل از حمله به ایستگاه‌های پمپاژ نفت عربستان رخ داد حمله پهپادی انصارالله به رژه نظامی در پایگاه استراتژیک العند در استان لحج بود که سکوی اصلی که تعداد زیادی از ژنرال‌های دولت مستعفی یمن در آنجا بودند را هدف قرار داد و در نتیجه به کشته و زخمی شدن ده‌ها تن از آن‌ها منجر شد.

ترکی المالکی، سخنگوی ائتلاف سعودی سه‌شنبه اذعان کرد که انصارالله یکی از مراکز حیاتی در شهر نجران را با پهپاد هدف قرار داده است. او میزان خسارت مالی و تعداد قربانیان این حمله را اعلام نکرد.

پیش‌بینی‌های زیادی درباره چگونگی ارتقای این نوع پهپادها که ابتدا تنها مسافتی یک کیلومتری را طی می‌کردند و نمی‌توانستند مواد منفجره‌ای حمل کنند به پهپادهای غول‌پیکری که ۱۰۰۰ کیلومتر را طی و مواد منفجره حمل می‌کنند، وجود دارد.

انصارالله "یگان پهپادی " را برای نظارت بر این سلاح خطرناک تأسیس کرده است. سخنگوی ائتلاف گفته که جنگنده‌هایش به کارخانه‌های ساخت این نوع پهپادها در صنعا و استان‌های شمالی حمله کرده که این نشان می‌دهد این پهپادها ساخت داخل هستند و اخبار و ادعاها درباره وارد کردن این پهپادها از ایران یا لبنان درست نیستند.

مساله جالب توجه این است که براساس گزارش‌های کارشناسان صنایع نظامی در غرب، تولید این نوع پهپادها تقریباً بین ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار هزینه دارد و این در مقایسه با قیمت موشک‌هایی که ائتلاف استفاده می‌کند به ویژه موشک‌های پاتریوت که هزینه هر موشک آن به چهار میلیون دلار می‌رسد، بسیار اندک است.

به سؤال مهم‌تر بازمی‌گردیم و آن اینکه هدف آتی این سلاح جدید و کشنده و مرگبار چه خواهد بود و آیا نظامی یا اقتصادی و تأسیسات نفتی مثل خطوط لوله‌های انتقال نفت یا پالایشگاه‌ها یا حتی بنادر خلیج فارس یا دریای سرخ خواهد بود؟

محمدعلی الحوثی، رئیس کمیته عالی انقلاب یمن سه روز پیش تأکید کرد که این جنبش بانک اهدافی شامل ۲۹۹ هدف در عربستان، امارات و داخل یمن را مشخص کرده و در آینده در صورت ادامه جنگ آن‌ها را هدف قرار خواهد داد.

روزنامه رای‌الیوم در انتهای این مطلب خود با اشاره به حادثه صورت گرفته در بندر الفجیره و نگرانی‌های امنیتی پیش آمده، این سؤال را مطرح کرده که اگر انصارالله سیاست خویشتن‌داری را کنار بگذارد، چه در انتظار امارات و عربستان، شرکای ائتلاف حمله به یمن خواهد بود؟

کد خبر 441391

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار غرب آسیا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha