به گزارش یورونیوز، در تظاهرات سراسری جوانان در سراسر جهان بیش از هر چیز این شعار بر روی پلاکادرها قابل مشاهده بود: «تنها ۱۲ سال برای نجات زمین فرصت باقی است.»
این اعتراضات که از ۱۵ مارس سال جاری آغاز شده است به ابتکار گرتا تونبرگ فعال ۱۶ ساله سوئدی پایه گذاری شده است. او پیش از این گفته بود ما به خیابان می آییم تا بزرگترها از خواب بیدار شوند.
در اروپا علاوه بر پاریس و برلین گردهمایی های متعددی در این قاره برگزار شد. از بروکسل، پایتخت سیاسی اتحادیه اروپا گرفته تا پراگ، لیسبون، مادرید و کلن. در نروژ شخص نخست وزیر هم در جمع تظاهرگنندگان حضور داشت.
سازماندهندگان این ابتکار گفته اند که ۱۳۵۱ اعتصاب و راهپیمایی در بیش از ۱۱۰ کشور جهان روز جمعه برگزار شده است که پراکندگی این اعتصابات را وبسایت «جمعهها برای آینده» در روی نقشه نشان داده است.
بر اساس نقشه منتشر شده در وبسایت «جمعهها برای آینده» کشورهایی از سراسر جهان از جمله افغانستان، نامبیا و ازبکستان دست کم با یک راهپیمایی و کشورهایی همچون ایالات متحده آمریکا، فرانسه، آلمان و بسیاری دیگر کشورها با دهها راهپیمایی، روز جمعه ۲۴ ماه مه به خیابان ها آمدند.
در نخستین راهپیمایی برای تغییرات اقلیمی که در ۱۵ مارس سال جاری برگزار شد بیش از ۱.۶ میلیون نفر در ۱۲۳ کشور به خیابانها آمدند. سازماندهندگان راهپیمایی روز جمعه گفتهاند که انتظار دارند بیش از ۱.۴ میلیون نفر در سراسر جهان در این ابتکار شرکت کنند.
در فرانسه بیش از ۱۳۰ راهپیمایی برنامه ریزی شده است و جمعیت زیادی از دانش آموزان و دانشجویان روز جمعه در پاریس همچون بسیاری دیگر از شهرهای جهان به خیابان آمدند.
بر اساس مقاله ای که در مجله «نیچر» منتشر شده است، روند صعودی انتشار گازهای گلخانهای نباید فراتر از سال آینده ادامه یابد و باید از سال آینده روندش تغییر کند و رو به نزول بگذارد تا برای زمین و انسانها شانسی برای جلوگیری از پیامدهای مخرب تغییرات اقلیمی بتوان متصور شد.
سال آینده از منظر دیگری برای تغییرات اقلیمی سال مهمی به شمار می رود چرا که رهبران کشورهایی که توافق ۲۰۱۵ پاریس را امضا کردهاند باید برنامه جدیدی برای کند کردن تغییرات اقلیم ارائه کنند.
نظر شما