دکتر کورش فرزین در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به چگونگی پوشش هزینههای دارو و درمان مبتلایان به اختلالات روانپزشکی، گفت: تمام داروهای درمانی افراد دارای اختلالات روان تحت پوشش سازمان بیمه سلامت قرار دارد گفت: بسته خدمتی ما اعم از خدمات دارویی و پاراکلینیکی، هیچ محدودیتی برای نوع بیماری افراد قائل نیست.
- چرا بیمه پول مشاورههای روانی را نمیپردازد؟
وی خدمات مشاورهای را جزو اصول اولیه درمان بیماریهای روانی دانست و افزود: این خدمت در بسته خدمات بیمه پایه تعریف نشده است؛ به خصوص خدمات مشاوهای که توسط روانشناسان ارائه میشود. البته خدمات مشاوهای که توسط روانپزشک به شکل گروهی یا فردی انجام میشود، بر اساس کدهایی که در کتاب ارزش نسبی خدمات وجود دارد، محاسبه شده و در صورتی که در تعهد سازمان باشد، پرداخت میشود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه معمولاً هزینه خدمات مشاورهای در تمام دنیا توسط بیمههای مکمل پوشش داده میشود، گفت: بنابراین اگر قرار بر این باشد که به بسته خدمات پایه، مشاوره نیز اضافه شود، باید مبلغ آن در بودجه بیمهها لحاظ شود.
- چگونگی پوشش هزینههای دارو و درمان مبتلایان اختلالات روان
مدیرکل بیمه سلامت استان تهران درباره چگونگی پوشش هزینههای مبتلایان به اختلالات روان افزود: بیمه سلامت تعهد ارائه خدمت برای دو ماه بستری حاد و چهار ماه مزمن به بیماران روان را دارد. اما از آنجایی که این بیماران به نگهداریهای طولانی مدت نیاز دارند، پس از شش ماه دریافت خدمت، از پوشش بیمه خارج میشوند.
- لزوم تدوین بسته خدمتی جدید
وی ادامه داد: در زمینه ارائه خدمت به این بیماران نیاز به تدوین بسته خدمتی جدید است تا برخی هزینههای نگهداری در قالب بسته بیمه پایه محاسبه نشود. همچنین این بیماران و خانوادههایشان نیاز به خدمات حمایتی مخصوص به خود را دارند که از حیطه پوششهای بسته بیمه پایه خارج است.
فرزین در پایان در خصوص معتادان دارای اختلالات روان نیز گفت: از ابتدای سال جاری ردیف بودجه درمان سرپایی ترک اعتیاد به ستاد مبارزه با مواد مخدر واگذار شد که همین امر سبب میشود تنها درمان بیماری اولیه تحت پوشش ما باشد و هزینههای ترک اعتیاد بر عهده سازمان بیمه سلامت نباشد.
نظر شما