همشهری آنلاین: تلویزیون روسیه روایتی تازه و داستانی از ماجرای چرنوبیل روانه آنتن می‌کند که در آن یک عامل سازمان جاسوسی سیا متهم به خرابکاری در بزرگ‌ترین فاجعه اتمی تاریخ است.

سريال چرنوبيل

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین، روس‌ها در واکنش به گل کردن سریال کوتاه «چرنوبیل» محصول شبکه HBO خیلی زود دست به کار شدند و یک پروژه مشابه را به سرانجام رساندند. تفاوت اصلی نسخه روسی با سریال آمریکایی زاویه دید ماجراست؛ روس‌ها روایتی میهن‌پرستانه از فاجعه مرگبار سال ۱۹۸۶ در نیروگاه اتمی چرنوبیل ارائه کرده و مسئولیت تمام بحران را بر گردن مامور سازمان سیا انداخته‌اند.

کریگ مازن، خالق و نویسنده سریال پنج قسمتی «چرنوبیل» برای به تصویر کشیدن آن فاجعه دردناک سراغ خرده‌روایت‌ها رفته و کوشیده است با آوردن روایت‌های دست‌اول از بازماندگان تصویری معتبر از اتحاد جماهیر شوروی در دهه ۱۹۸۰ ارائه دهد. «چرنوبیل» روسی از شبکه NTV به نمایش درمی‌آید و به نظر می‌رسد بیشتر برای راضی کردن ستون‌نویس‌های میهن‌پرست و پر کردن بخش‌های خبری تلویزیون دولتی ساخته شده است.

نسخه روسی «چرنوبیل» در کشور بلاروس مقابل دوربین رفته و داستان یک عامل سازمان جاسوسی سیا را روایت می‌کند که از سوی دولت آمریکا مامور جمع‌آوری اطلاعات درباره نیروگاه اتمی چرنوبیل می‌شود. او برای انجام دادن ماموریت به شهر پریپیات می‌رود که مقر اصلی کارکنان و نزدیک نیروگاه چرنوبیل است و از این سو، سازمان جاسوسی شوروی ماموری به این شهر می‌فرستد تا کارهای مامور سیا را زیر نظر بگیرد.

الکسی مرادف روی صندلی کارگردانی نشسته و معتقد است هر چند ماجرای جاسوسی سیا و ضدجاسوسی کاگ‌ب هرگز رخ نداده اما سریال به تماشاگرانش واقعیت‌های فاجعه مرگبار چرنوبیل را بازگو می‌کند. سازنده «چرنوبیل» روسی می‌گوید: «تا امروز کسی از این زاویه به آن ماجرا نپرداخته است؛ اینکه درست روز رخ دادن انفجار در نیروگاه چرنوبیل یک جاسوس از اردوگاه دشمن در شهر پریپیات حضور داشته و کسی منکر آن نشده است.»

یک نویسنده روزنامه ۹۴ ساله پراودا (محبوب‌ترین نشریه مکتوب در روسیه) معتقد است «چرنوبیل» آمریکایی هرگز عملیات قهرمانانه نیروهای امدادی روس را به تصویر نکشیده و این نقطه‌صعف اصلی سریال شبکه HBO است. دمیتری استشین، خبرنگار برجسته حوزه جنگ در پراودا هم می‌گوید هدف برجسته سریال آمریکایی خرابکاری کردن در روند فعالیت‌های شرکت روس‌اتم در انتقال فناوری توان هسته‌ای به دیگر کشورهاست.

روسیه هم مانند برخی کشورها سراغ کهنه‌سربازان خود می‌رود اما به نظر می‌رسد غفلت از قهرمانان چرنوبیل چندان به مذاق روزنامه‌نگاران روس خوش نیامده است. آنها مدعی‌اند دیدن ماجرای چرنوبیل در یک سریال آمریکایی باعث شرمندگی است و رسانه‌های طرفدار کرملین نمی‌توانند و نباید این ننگ را تحمل کنند.

سریال پنج قسمتی «چرنوبیل» شبکه HBO به کارگردان بو یوهان رنک سوئدی بر اساس روایت‌های ساکنان شهر پریپیات ساخته شده و منبع اصلی الهام آن کتاب «صداهایی از چرنوبیل» نوشته سوتلانا الکسیه‌ویچ، نویسنده برنده جایزه نوبل بوده است. تا امروز بر اساس رای بیش از ۱۹۰ هزار نفر در سایت imdb، امتیاز سریال ۹.۷ از ۱۰ است.

کد خبر 443195

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سینما

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha