همشهری آنلاین: هفت محصول استراتژیک حوزه بهداشت و سلامت با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری و سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سالن همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران رونمایی شد.

ستاري و نمكي

به گزارش ایسنا، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور در مراسم رونمایی از این ۷ محصول فناورانه که در حاشیه دهمین گردهمایی مدیران فناوری و رؤسای مراکز رشد فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در مرکز همایش‌های بین‌المللی رازی تهران برگزار شد، اظهار کرد: امروز شاهد رونمایی بخش کوچکی از همکاری‌های معاونت علمی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستیم که با نمایش این محصولات ارائه شد. معاونت علمی به صورت جدی در حوزه بهداشت، تجهیزات بهداشتی و دارو مشغول فعالیت است. به گونه‌ای که سال گذشته بیشترین اعتبارات را به توسعه فناوری‌های این حوزه اختصاص دادیم. همچنین رقم قابل توجهی با بستن قرارداد برای تولید محصولات دارویی و داروهای جدید در حوزه بیوتکنولوژی و شیمیایی اختصاص یافت.

ستاری ادامه داد: شرکت‌های دانش‌بنیان که بسیاری از آنها نوپا هستند، با فعالیت خود آینده این حوزه را تضمین می‌کنند تا با ورود محصولات فناورانه آنها به جامعه زندگی تک تک افراد بهبود و ارتقا پیدا کند. همچنین اشتغال‌زایی که به واسطه فعالیت این شرکت‌ها ایجاد می‌شود، قابل توجه است.

بر اساس این گزارش، دستگاه رادیولوژی دیجیتال، دستگاه اتوکلاو سریع رومیزی، دستگاه لامپ نوری مرئی میکروب‌کشی، دستگاه فشار هوایی مثبت ۲ سطح بای پپ، پست تولید هیدروکسی آپاتید کربناته نانو ساختار، ماده اولیه دارویی سیتاگلیپتین و هلیوم مایع محصولاتی هستند که در این مراسم رونمایی شدند.

با تولید این محصولات تلاش محققان و فناوران ایرانی به بار نشست و این محصولات پیشرفته ایران ساخت در حوزه بهداشت سلامت پس از تولید وارد بازار شده‌اند.

این ۷ محصول شامل هلیوم مایع دستگاه MRI، پنل روشنایی و ضد عفونی کننده ایمن برای انسان، اکسیژن‌ساز بای پپ، رادیولوژی دیجیتال، نانوهیدروکسی آپاتیت کربناته نانوساختار، دستگاه اتوکلاو FLASH۲۲ و ماده موثره داروی سیتاگلیپتین است.

هلیوم مایع دستگاه MRI که نقش خنک‌کننده این دستگاه را ایفا می‌کند، برای اولین بار در ایران تولید شده و با تولید آن، ایران چهارمین کشور تولیدکننده این مایع در دنیا به حساب می‌آید.

پنل روشنایی و ضد عفونی کننده ایمن برای انسان مدل ناهید دارای گواهینامه ثبت اختراع است و کاربردهایی مانند روشنایی محیط کار و بیمارستان، ضدعفونی کننده سطوح و هوا و ایمنی برای چشم و پوست نوزادان، اطفال و بزرگسالان دارد.

اکسیژن‌ساز بای پپ یکی از محصولات دانش‌بنیان است که کم مصرف‌ترین و کم‌جاترین اکسیژن‌ساز ۵ لیتر در دقیقه ایرانی موجود در بازار است که ۲۹۰ وات برق مصرف می‌کند.

دستگاه رادیولوژی دیجیتال به عنوان اولین دستگاه تولید مستقل شده ایرانی توسط یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان است که در داخل طراحی و تولید شده و به جز ۳ قطعه، تمام قطعات آن ایرانی است؛ این محصول علاوه بر اخذ استاتداردهای ملی و بین المللی، تا چند ماه آینده گواهینامه CE اروپا را اخذ می‌کند. ظرفیت تولید این محصول، ۱۵۰ دستگاه در سال است و قیمت آن نسبت به مشابه خارجی ۳۰ درصد کمتر است.

دستگاه اتوکلاو FLASH۲۲، دارای صفحه نمایش لمسی، سیکل فوق سریع در ۶ دقیقه، سیستم PLC و مانیتورینگ جهت کنترل دما و فشار به صورت اتوماتیک است و قابلیت اتصال USB جهت ذخیره‌سازی اطلاعات، قابلیت جابجایی آسان و مصرف برق فوق العاده کم را دارد.

نانوهیدروکسی آپاتیت کربناته نانوساختار نیز دیگر محصول دانش‌بنیان است که به دلیل سازگاری زیستی، زیست فعالی و قابلیت اطمینان کاربردی در بدن، به طور گسترده برای کاربردهای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و آرایشی بهداشتی استفاده می‌شود.

ماده موثره داروی ضد دیابت سیتاگلیپتین که تا پیش از این به کشور وارد می‌شد، بدون انتقال فنی و به صورت بومی ساخته شده است و ظرفیت تولید آن ۳ تن در سال و پاسخگوی نیاز کشور و ۷ شرکت تولیدکننده این دارو است.

کد خبر 444702
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha