همشهری آنلاین: یک بررسی جدید در انگلیس نشان می‌دهد در مردانی که در بیش از ۱۰ وعده در هفته گوجه‌فرنگی می‌خورند، خطر سرطان پروستات حدود ۲۰ درصد کاهش می‌یابد.

Tomato

به گزارش بی‌بی‌سی این یافته‌ها از مجموعه شواهدی قبلی دراین‌باره حمایت می‌کند که مصرف یک رژیم غذایی متعادل با مقدار زیادی میوه و سبزی و مقدار کم گوشت قرمز و گوشت‌های فراوری‌شده، چربی و نمک خطر سرطان پروستات را کاهش می‌دهد.

این پژوهشگران در بریستول در انگلیس رژیم غذایی و سبک زندگی حدود ۲۰۰۰۰ مرد بریتانیایی در سنی ۵۰ تا ۶۰ را تجزیه‌وتحلیل کردند. آنان دریافتند در مردانی که بیش از ۱۰ وعده گوجه‌فرنگی در هفته - به‌صورت گوجه‌فرنگی تازه یا آب گوجه‌فرنگی و رب گوجه‌فرنگی- می‌خورند، خطر سرطان پروستات ۱۸ درصد پایین‌تر است.

خوردن مقدار توصیه‌شده پنج وعده میوه و سبزی‌ها یا بیشتر نیز در مقایسه با مردانی که ۲.۵ وعده یا کمتر میوه و سبزی می‌خوردند، با کاهش ۲۴ درصد خطر سرطان پروستات همراهی داشت.

به گفته این پژوهشگران نشان‌دهنده نقش مهم گوجه‌فرنگی در پیشگیری از سرطان پروستات است، اما تحقیقات بیشتری به‌خصوص در آزمایش‌های بالینی روی انسان‌ها لازم است تا این یافته‌ها ثابت شود.

این پژوهشگران توصیه می‌کنند که مردان انواع گسترده‌ای از میوه و سبزی را مصرف کنند تا وزن طبیعی‌شان را حفظ کنند و ازلحاظ جسمی فعال بمانند. تصور می‌شود که خواص ضد سرطان گوجه‌فرنگی به لیکوپن موجود در آن‌ها مربوط باشد که آنتی‌اکسیدانی است که مانع از آسیب سلول‌ها و ‌DNA می‌شود.

این بررسی همچنین نشان داد که مصرف دو جزء غذایی دیگر یکی سلنیوم که در غذاهای بر اساس آرد مانند نان و پاستا یافت می‌شود و کلسیم که در لبنیات یافت می‌شود،

در حد توصیه‌شده با کاهش خطر سرطان پروستات همراهی دارد.

البته کارشناسان می‌گویند هنوز تحقیقات بیشتری لازم است تا شواهد کافی دراین‌باره که خوردن غذاهایی خاص باعث کاهش خطر سرطان پروستات در مردان می‌شود، به دست آید.

کد خبر 447232

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha