محمد سرابی: محوطه چهار راه ولیعصر و پارک دانشجو متاثر از ساختمان تئاتر شهر به‌عنوان یک مرکز هنری ارزشمند است. شاید بتوان با استفاده از همین ویژگی بخشی از مشکل دستفروشی در این نقطه را رفع کرد.

تئاتر شهر

براساس توافق‌های صورت‌گرفته میان مجموعه تئاتر شهر، شهرداری تهران و اداره کل هنرهای نمایشی؛ علاوه بر تداوم طرح انضباط شهری در محدوده چهارراه ولیعصر، نمایش‌های میدانی به‌صورت پیوسته و در تمامی طول سال در این فضا اجرا خواهد شد.

مدیر مجموعه تئاتر شهر از پیش‌نویس تفاهمی گفته است که طبق آن محوطه تئاتر شهر به محل اجراهای آیینی تبدیل می‌شود و این تفاهمنامه به‌زودی به امضای مجموعه و شهرداری تهران می‌رسد.

سعید اسدی در این‌باره می‌گوید: باید تکلیف ساختمان کناری تئاتر شهر نیز روشن شود و با تبدیل آن به یک مرکز رشد تئاتری، موزه زنده هنرهای نمایشی، کتابخانه، فضای نمایشگاهی و گالری خیابانی به توسعه امکانات نمایشی در این فضا کمک کنیم. همچنین کارگاه‌های ارائه و فروش مهارت‌های هنری و شکل‌دهی به بازار مهارت‌های هنری به جای محصول از دیگر طرح‌هایی است که شهرداری می‌تواند در به ثمر رسیدن آن نقش اساسی داشته باشد.

شهردار منطقه ۱۱ نیز در این‌باره می‌گوید: با توجه به اجرای طرح انضباط شهری و پیراستن فضای اطراف مجموعه تئاترشهر، شهرداری و سازمان فرهنگی هنری آمادگی کامل دارند تا در زمینه پشتیبانی مالی و سخت‌افزاری اجرای آثار نمایشی در پهنه رودکی و ازجمله در پیشخوان تئاتر شهر با مجموعه تئاتر شهر همکاری کنند.

نصرالله آبادیان از ردیف بودجه مستقلی برای اجرای آثار نمایشی میدانی در این پهنه برای سال آینده خبر داده است.

شهرام کرمی، مدیرکل هنرهای نمایشی کشور نیز در این زمینه می‌گوید: تعامل و همکاری ما می‌تواند به خروج از این شرایط کمک کند. ما می‌دانیم که چه فشاری را از جانب دستفروشان تحمل می‌کنید؛ ولی واقعیت این است که آنها نیز برای معیشت خود نیاز به مکان‌های مجزایی دارند و مجموعه تئاتر شهر نباید به عنوان مکانی که ثبت ملی شده است در این زمینه متضرر شود.

محوطه تئاتر شهر زمانی به یک بحران تبدیل شد که میان دو نفر - که گویا از دستفروشان چهارراه ولیعصر بوده‌اند - نزاع مسلحانه و تیراندازی اتفاق افتاد.

  • معضل دستفروشان

این روزها اگر در میادین بزرگ تهران و یا سایر شهرهای بزرگ ایران قدم بزنید، دسته‌های مختلفی از دستفروشان را می‌بینید که اجناس متنوعی دارند. اجناسی که قیمت‌شان نسبت به مغازه‌ها کمتر و کیفیت آنها معمولا ‌پایین‌تر است. در وضعیت اقتصادی کنونی و افزایش روزبه‌روز قیمت‌ها؛ دیگر اغلب مردم نمی‌توانند به کیفیت کالاهایی که می‌خرند، فکر کنند. شاید به همین دلیل مشتریان دستفروشان در خیابان‌ها و یا متروی تهران روزبه‌روز افزایش پیدا می‌کنند. از طرف دیگر افزایش بیکاری هم به زیاد شدن تعداد دستفروشان منجر می‌شود.

اواخر خرداد امسال، شهرداری منطقه ۱۱ از آمادگی شهرداری برای جمع‌آوری دستفروشان خبر داده بود. برای اجرای این طرح با نهادهای مسئول و ازجمله نیروی انتظامی هماهنگی لازم انجام شده بود. اجرای طرح انضباط شهری در محور چهارراه ولیعصر، جمهوری، لبافی‌نژاد و پیرامون تئاتر شهر و پارک دانشجو مصوبه شورای تأمین استان نیز دریافت و به نیروی انتظامی، یگان حفاظت شهرداری تهران، معاونت خدمات شهری، حریم‌بان و شهربان ابلاغ شده بود.

در روز نهم تیرماه، ۱۷۰دستفروش خیابان ولی‌عصر با نوشتن نامه‌ای خطاب به شهرداری، خواهان توقف طرح ضربتی انضباط شهری شدند. مدتی پس از آن نیز ۳۰۰ فعال اجتماعی و روزنامه‌نگار با نگارش نامه دیگری خواستار رسمیت بخشیدن به حرفه دستفروشی و ادامه کار دستفروشان شدند.

اکنون از تعداد دستفروشان در فضای اطراف چهارراه ولیعصر و پارک دانشجو کاسته شده و مسیر رفت‌وآمد عابران که به‌شدت باریک شده بود دوباره به شکل اولیه خود بازگشته است اما برای تداوم این شرایط باید راهی به‌جز استقرار دائمی مأموران یافت. شاید برپایی نمایش‌های خیابانی بتواند به بهبود و حفظ فضای اطراف ساختمان تئاتر شهر کمک کند.

کد خبر 447482

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha