به گزارش ایسنا دکتر سعید نمکی، وزیر بهداشت که روز پنجشنبه ۳ مرداد در اجلاس روسای دانشگاه علوم پزشکی سخن میگفت، با اشاره به این که در دولت تدبیر و امید سهم سلامت از GDP سه درصد رشد کرده است، گفت: «بیش از این نمیتوان از کیک منابع بهره برد و باید از بخش خصوصی استفاده کنیم، اما روی سلامت مردم هم معامله نمیکنیم. بنابراین اولویتها را درآورید، ساخت و ساز دیگر خبری نیست و ترمز کنید.»
«اصلا پول نداریم؛ بسیار سال سختی است که انشاءالله به سرافرازی از آن عبور می کنیم. این خشکسالی را هم میگذرانیم و باز به ترسالی منابع میرسیم، اما در حال حاضر باید اولویت بندی کنیم. زیرا وقتی نفت نمیفروشیم، ما هم که وابسته به آن هستیم، بیپول میشویم و کسی که پول ندارد، رستوران نمیرود.»
- باید تکلیفمان را با دنیا مشخص کنیم
دکتر نمکی افزود: «عامل رنجوری اقتصاد مملکت، اقتصادی نیست، بلکه عوامل مدیریتی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و... است. نسخه پیچی برای این اقتصاد با دست اقتصادیون میسر نیست.»
«اولین کار برای این اقتصاد که باید انجام شود، شفاف سازی اقتصادی است. تا زمانیکه اعتماد عمومی را برگردانیم و فساد را ریشه کن نکنیم، کسی سرمایهگذاری نمیکند. دومین کار اجماع نخبگان سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی حول محور توسعه اقتصادی است و سوم اینکه تکلیفمان را با دنیا مشخص کنیم. زیرا اقتصاد در مرزهای بسته توسعه نمییابد. این راهی است که بسیار از کشورها رفتهاند.»
- بیماران سرگردان بخش خصوصی نشود
نمکی با اشاره به اجرای طرح تحول سلامت در حوزه درمان نیز گفت:« برخی جو را مسموم کرده و تشویش اذهان عمومی میکنند و میگویند برجام که رفت، طرح تحول هم میرود. این در حالیست که ما قطار طرح تحول را در هیچ ایستگاهی نگه نمیداریم، اما در عین حرکت آن را تعمیر میکنیم. طرح تحول نیازمند بازنگری است، اگر نبود دوستان در ادامه آن نمیماندند. ما باید بعد اقتصادی طرح را ببینیم. ما با اندکی منابع ناپایدار، سفرهای پهن کردیم.»
وی تاکید کرد: «در بستههای طرح تحول کاهش پرداخت از جیب بیمار را جدی میگیریم. نباید هزینههای کمرشکن به بیمار تحمیل شود. بیمار نباید سرگردان بخش خصوصی شود که برخی از آنها پوست بیماران را میکنند.»
نمکی در زمینه دارو نیز گفت: «سیاست ما تامین داروهای اساسی است و ابلاغ کردم که قرارگاه دارو باید در استانها هم ایجاد شود و هفتگی به ما گزارش دهند. داروهای اساسی را داریم و اولین شعارمان جلوگیری از واردات داروهای مشابه تولید داخل است.»
- ما همیشه دلمان میخواهد گریه کنیم
زیر بهداشت با اشاره بر ضرورت توجه به بهداشت سالمندان، گفت: «این سالمندان با سالمندان سایر کشورهای دنیا متفاوتند؛ آنها سالمندانی هستند که جوانی نکرده، پیر شدند؛ چرا که در زمانی که می توانستند خلق ثروت کنند، زیرساخت برایشان آماده نکردیم و امروز دارند به زمان سرباری سنی هم میرسند و این بسیار دوران غم انگیزی است. سالمند ما سالمندی پر دغدغه است.»
وی همچنین گفت: «در عین حال بحث سلامت روان نیز موضوعی بسیار مهم است که باید به طور جدی به آن بپردازیم. این موضوع مشارکت بین بخشی میطلبد ما ۱۴ تولد در شیعه داریم با ۱۳ وفات، اما همیشه دلمان میخواهد گریه کنیم و ضجه بزنیم. باید این فضای غم انگیز را شکست و آن را تعدیل و تلطیف کرد. این افسردگی عامل خودکشی و بسیاری از خشونتهای اجتماعی است. باید روانهای پریشان را در یابیم.»
-
مصایب، افسردگی خودکشی
- افزودن دو واکسن جدید به برنامه واکسیناسیون ملی
دکتر نمکی با بیان اینکه در این راستا دو واکسن روتاویروس و پنوموکوک را با ساخت داخل در سال آینده به برنامه واکسیناسیون کشور اضافه میکنیم تا از این گرفتاری ها نجات یابیم، اظهار کرد: «در عین حال سیستم ارجاع و پزشک خانواده را هم باید پیش بریم؛ این دو موضوع را باید امسال به سرانجام برسانیم.»
نظر شما