همشهری آنلاین: مدیر کل دفتر بازرسی ویژه، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی گفت: آندسته از حساب‌های بانکی که مستعد یا مشکوک به فرار مالیاتی هستند، بررسی می‌شود.

ماليات

به گزارش مهر، در برنامه «پایش» دیشب، ۱۵ مردادماه، موضوع «حساب‌های اجاره‌ای و فرار مالیاتی»، با حضوریکی از  مسئولان سازمان امور مالیاتی نقد و بررسی شد.

هادی خانی، مدیر کل دفتر بازرسی ویژه، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در این برنامه با تاکید بر مجوز داشتن بررسی حساب‌های مشکوک بانکی، تصریح کرد: ما حساب‌هایی را بررسی می‌کنیم که مشکوک به فرار مالیاتی و یا مستعد هستند. ما در خصوص تراکنش‌های بانکی روی سه دسته هستیم. دسته اول افرادی هستند که در چارچوب مقررات سازمان امور مالیاتی، همکاری لازم را نداشته‌اند.

وی ادامه داد: دسته دوم افرادی هستند که در رسیدگی به پرونده‌های آنها مانند حساب‌های بانکی، کارت بازرگانی، فاکتورها و شرکت‌های صوری و غیره، رد پای آنها پیدا می‌شود. گروه سوم نیز افرادی هستند که رد پایی در پرونده‌های فساد بانکی پیدا کرده‌اند.

خانی با تاکید بر اختیار داشتن سازمان امور مالیاتی در بررسی گردش مالی هر فرد، گفت: نوع بررسی‌های ما تا به امروز مربوط به افرادی بوده است که مستعد و یا مشکوک به فرار مالیاتی است.

مدیر کل دفتر بازرسی ویژه، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی افزود: این دفتر از سال ۹۵ تاسیس شده است. مبارزه با فرار مالیاتی صرفا مسئولیتش با این سازمان نیست و یکی از عناصر آن سازمان امور مالیاتی است. دید ما در بررسی تراکنش‌های بانکی صرفا درآمدزایی نیست بلکه ما به دنبال التزام‌بخشی به نظام اقتصادی و کنترل سوداگری‌های اقتصادی کشور هستیم.

مسئول فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی با توضیح هوشمندسازی فرآیند مالیات ستانی بیان نمود: ما به دنبال هوشمندسازی فرآیند مالیاتی هستیم. به گونه‌ای که سلیقه محوری ممیزان مالیاتی را کاهش دهیم.

خانی در خصوص میزان فرار مالیاتی با بیان اینکه در حال حاضر بر طبق برآوردهای انجام شده در این موضوع بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در کشور وجود دارد، تصریح کرد: برای جلوگیری از فرار مالیاتی همه سازمان‌ها باید در دادن اطلاعات با سازمان امور مالیاتی همکاری کنند. گام دوم در این زمینه ایجاد صندوق های فروشگاهی است که این کار هم مشارکتی است.

وی در خصوص فرار مالیاتی پزشکان نیز افزود: رفتار سازمان با این گروه مشابه با سایر مودیان است. اما با توجه به اینکه بر اساس قانون بودجه سال ۹۸، پزشکان مکلف شدند دستگاه پوز نصب کنند، ما این موضوع را به طور جدی پیگیری می‌کنیم. در صورت عدم همکاری پزشکان با سازمان، نوع برخورد ما با آنها شبیه افراد مشکوک به فرار مالیاتی است.

این مسئول و کارشناس اقتصادی اظهار کرد: سازمان امور مالیاتی هم قانونی و هم ابزاری می‌تواند به تراکنش‌ها و حساب‌های هر فردی که مشکوک شود، دسترسی داشته باشد. نظام بانکی تاکنون همکاری خوبی داشته است. اما مشکل ما در همکاری با نظام بانکی، صرفا گرفتن اطلاعات حساب افراد نیست، که ما در حال حاضر مشکل در شناسایی حساب‌های اجاره‌ای و شناخت هویت افراد است. از سال ۹۵، اطلاعات گردش مالی افرادی که بالای ۵ میلیارد تومان بوده است را از بانک مرکزی گرفتیم و در حال بررسی آنها از این سال تاکنون هستیم.

وی ادامه گفت: روی اطلاعات این افراد در حال کار شدن است که آیا آنها پرونده مالیاتی دارند و اگر پرونده دارند آیا با این گردش مالی انطباق دارد یا خیر. ما اگر به افرادی برسیم که در این زمینه مشکوک هستند، آنها را اعتبارسنجی می‌کنیم. مردم در زمینه فرار مالیاتی باید به سازمان کمک کنند و از اجاره دادن حساب‌هایشان امتناع نمایند.

خانی با بیان لزوم نظارت دستگاه‌های مسئول در تبلیغات اینترنتی و آگهی‌های اجاره حساب‌های بانکی، افزود: سازمان امور مالیاتی در خصوص ۲۰ مورد از این آگهی‌های اینترنتی اقدام و اعلام جرم کرده است. از زمانی که ما این اقدامات را شروع کرده‌ایم، حجم این آگهی‌ها خیلی کمتر شده است.

مدیر کل دفتر بازرسی ویژه، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی، با فعال اقتصادی خواندن افرادی که حساب‌هایشان را اجاره می‌دهند، اظهار کرد: اگر به همچین حساب‌هایی در بررسی ها برسیم، از آن فرد مطالبه مالیات خواهیم کرد. ما به مردم توصیه می‌کنیم که اطلاعات هویتی خود را به راحتی در اختیار افراد سودجو قرار ندهند. ما کارت بازرگانی اجاره‌ای نیز داریم. در این خصوص حتی اجاره شماره ملی جهت ثبت شرکت نیز مشاهده شده است.

خانی در خصوص پایانه‌های پرداخت بانکی نیز گفت: ۷ میلیون پوز بانکی در کشور توزیع شده است. از نظر نظام مالیاتی، نقطه ابهام آن کارایی آنهاست. طبق قانون بانک مرکزی مکلف است در این زمینه وارد شود و باید این پایانه‌های بانکی را ساماندهی کند. چرا که این پایانه منشا خوبی برای فرار مالیاتی هستند.

وی افزود: ما در زمینه برخورد با فراریان مالیاتی، موقعیت سیاسی و اجتماعی آنها را در نظر نمی‌گیریم. در صورتی که به فرار مالیاتی افراد با هر موقعیتی برسیم، پرونده آنها را به مراجع قضایی ارجاع خواهیم داد. ضعف ما در زمینه شناسایی فراریان مالیاتی پر نفوذ این است که ما با عدم همکاری یا کم کاری برخی دستگاه‌های متولی تولید مواجه هستیم. فرارهای مالیاتی فسادهای اقتصادی را در پی دارد، بنابراین همه دستگاه ها باید همکاری‌های لازم را به عمل آورند.

خانی در خصوص ادعا سختگیری‌های سازمان مالیاتی که مردم را به سمت فعالیت‌های کاذب و بی‌هویت سوق می‌دهد، افزود: ما تلاش می‌کنیم که عدالت مالیاتی را رعایت کنیم. اما این ادعا درست نیست. امروز سازمان تلاش می‌کند تولید را رونق دهد. اگر این ادعا نیز مطرح می‌شود ضعف در عدم دسترسی به ریز دانه‌های اطلاعاتی است که باعث مشکلات می‌شود.

وی در خصوص افراد مشهور نظیر بازیگران و بازیکنان فوتبال نیز گفت: در بحث ورزش تمام ورزشکاران مشمول مالیات هستند. در خصوص حوزه هنر و بازیگران، معافیت مالیاتی وجود دارد. هرچند با توجه به شرایط اقتصادی کشور، در این خصوص به دنبال بازنگری معافیت هستیم.

خانی در پایان افزود: ما نیازمند همکاری همه دستگاه‌هایی هستیم که مجوز فعالیت اقتصادی می‌دهند. آنها باید در اعطای مجوز از سازمان امور مالیاتی استعلام بگیرند. بخشی از فرار مالیاتی به خاطر عدم رعایت این مورد است. از مردم نیز خواهش می‌کنم تا زمانی که نظام مالیاتی هوشمند نشده است، در فعالیت‌های اقتصادیشان توجه‌های لازم را داشته باشند.

کد خبر 450830

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بيمه و بانك

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha