به گزارش ایسنا، دستگاههای مشمول در این سامانه به شش بخش متمایز شامل قوه مجریه، قوه مقننه، قوه قضاییه، استانداریها، شهرداریها و سایر تقسیم شده است.
در زیرمجموعه قوه مجریه ۶۹۷ نهاد تعریف شده که از بین آنها ۴۹۹ نهاد به این سامانه متصل شدهاند. نهاد ریاست جمهوری، معاونت اجرایی رئیسجمهوری و وزارت اطلاعات از جمله غایبان قوه مجریه در سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات هستند.
در عین حال نهادهایی همچون سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت نفت، وزارت دادگستری، وزارت کشور، سازمان اداری و استخدامی کشور و وزارت نیرو از جمله دستگاههایی هستند که بهطور کامل و با تمام زیربخشهای خود به این سامانه متصل شدهاند و هماکنون امکان دسترسی به اطلاعات آنان برای مردم فراهم شده است.
همچنین از مجموع زیرمجموعههای قوه مقننه، تنها شورای نگهبان به این سامانه متصل نشده است و در عین حال، مجلس شورای اسلامی با هشت زیرمجموعه خود به این سامانه متصل شدهاند.
در قوه قضاییه، از ۱۱ زیرمجموعه این قوه، تنها روزنامه رسمی جمهوری اسلامی به سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات متصل شده است.
در بخش شهرداریها، از مجموع ۱۲۵ شهرداری کشور، ۵۹ شهرداری از سراسر کشور به این سامانه متصل شدهاند.
در بخش سایر که نهادهای مهمی را شامل میشود، تعداد نهادهایی که هنوز متصل نشدهاند قابل توجه است. از ۴۲۶ نهاد، تنها ۴۲ دستگاه به سامانه متصل شدهاند. بر اساس اطلاعات مندرج در سامانه مذکور، صداوسیما از مهمترین نهادهایی است که به سامانه انتشار و دسترسی به اطلاعات نپیوسته است.
آستان قدس رضوی و ٥١ نهاد زیرمجموعه آن، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و ٦٨ دستگاه زیرمجموعه نیز از دیگر نهادهایی هستند که هنوز به سامانه نپیوستهاند.
همچنین مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورایعالی انقلاب فرهنگی، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، مؤسسه نشر و تنظیم آثار امام خمینی (ره)، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، کتابخانه ملی، نهادهای نظامی (نیروی انتظامی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش جمهوری اسلامی)، شورایعالی امنیت ملی، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، سازمان تبلیغات اسلامی، بنیاد مستضعفان، جامعةالمصطفیالعالمیه، آستان مقدس حضرت احمد بن موسیالکاظم (ع) شاهچراغ، آستان مقدس حضرت معصومه (س)، آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) و اتاق اصناف نیز عضو سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات نیستند.
در این میان، از بین دستگاههای مشمول در شش بخش مذکور، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی با ۴۵۳ سند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ۳۲۰ سند و شهرداری مشهد با انتشار ۱۰۰ سند، در صدر دستگاههای منتشرکننده اسناد بر روی سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات قرار دارند.
بر اساس نظرسنجی الکترونیکی و اختیاری سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، ۶۵ درصد شهروندان از نحوه پاسخگویی سازمانها و نهادهای متصل به این سامانه رضایت کامل دارند که نسبت به آذرماه سال گذشته از رشد ۴ درصدی برخوردار است.
وزارت امور خارجه با ۹۷ درصد، کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات با ۹۳درصد و شهرداری تهران با ۷۹درصد، بیشترین میزان رضایت مردم را به خود اختصاص دادهاند.
۱۹ درصد از شهروندان، پاسخهای ارائه شده از سوی دستگاهها را کافی ندانسته و ۱۴ درصد نیز پاسخهای دستگاهها را بیارتباط به سوالاتشان دانستهاند.
نظر شما