به گزارش همشهری، امسال با آغاز و تکمیل پروژههای گازرسانی در شهر و روستاهای استان، نوید پایان روزهای سیلندر به دوشی به مردم این مرز و بوم داده شد و زمان زیادی نمانده تا هرمزگانیها برای تأمین سوخت مصرفی خود مجبور نباشند سیلندر به دوش، گاز مصرفی خود را تا منازلشان حمل
کنند. بنا بر آخرین خبرها، هماکنون امکان دسترسی ۲۲هزار و ۵۰۰ خانوار در بندرعباس به گاز شهری فراهم شده که حدود ۱۰درصد از این تعداد برای گرفتن اشتراک اقدام کردهاند. مدیرعامل شرکت گاز هرمزگان با اعلام این مطلب به ایرنا گفت: گازرسانی به شهر بندرعباس در قالب ۹ فاز تا پایان سال ۱۴۰۰ به پایان میرسد.
- ۵ پروژه با اعتبار ۴۴ میلیارد تومان
«فؤاد حمزوی» با اشاره به طرحهای این شرکت در هفته دولت امسال گفت: گازرسانی به روستای هلر قشم، شهر درگهان قشم، روستاهای محمدآباد و نجاتآباد، شهر دشتی و فاز دوم شهر بستک در مجموع با اعتبار ۴۴ میلیارد تومان مهمترین طرحهای گازرسانی این استان بود. وی افزود: بزرگترین طرح، گازرسانی به شهر درگهان و روستای هُلُر در قشم بود که با اعتبار ۲۲ میلیارد تومان انجام شد.
حمزوی با اشاره به تکمیل عملیات گازرسانی در بندرعباس به عنوان مرکز استان تصریح کرد: عملیات اجرایی فاز ۶ و ۷ گازرسانی شهر بندرعباس با ۶۰ میلیارد تومان اعتبار اولیه در چند روز آینده آغاز میشود که هزینه آن تا مرحله پایانی به ۱۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید. وی ادامه داد: فاز ۴ و ۵ نیز در مراحل پایانی هستند و تا دهه فجر امسال به بهرهبرداری میرسند که در مجموع ۳۰ هزار خانوار را تحت پوشش قرار میدهند.
- هزینه ۳ میلیون تومانی برای گازکشی به هر خانه
مدیرعامل شرکت گاز هرمزگان گازکشی درون خانهها را که بر عهده مردم است، بین ۲ تا ۳ میلیون تومان و هزینه اشتراک و نصب کنتور را ۲۱۲ هزار تومان اعلام کرد و از برنامهریزی برای دادن تسهیلات کمبهره به مردم برای گازکشی منازل خبر داد.
- مسئولیت شهرداری در ترمیم حفاریها
حمزوی ادامه داد: چون کار عمرانی و حفاری و لولهگذاری خیابانها و معابر را شرکت گاز شروع میکند، مردم فکر میکنند پایان کار نیز به عهده این شرکت است در حالی که شرکت گاز پول ترمیم و آسفالت مجدد را حتی زودتر از موعد به شهرداری پرداخت میکند و سازمان عمران شهرداری موظف به انجام این عملیات است که انجام نشده و منجر به نارضایتی مردم شده است.
مدیرعامل شرکت گاز استان هرمزگان اضافه کرد: ۲۰ درصد شهر بندرعباس در مدت ۸ سال گازرسانی شده و ۸۰ درصد باقیمانده قرار است ظرف ۲ سال گازرسانی شود. شهرداری متعهد شده گروههای ترمیم آسفالت خود را افزایش دهد تا میزان نارضایتی مردم به حداقل برسد. مدیرعامل شرکت گاز استان هرمزگان افزود: شرکت گاز استان هرمزگان تعامل خوبی با شهرداری دارد و امیدواریم سرعت ترمیم آسفالتها و بازسازی معابر توسط شهرداری بهاندازه سرعت پیشرفت گازرسانی باشد.
وی تصریح کرد: در صورت عقب ماندن شهرداری از ترمیم و آسفالت مجدد حفاریها، شرکت گاز آماده است این بخش را نیز بر عهده بگیرد. حمزوی همچنین افزود: فاز۱۰ برای گازرسانی بافت فرسوده شهر بندرعباس در نظر گرفته شده که تا زمانی که پروژههای بهسازی این مناطق توسط شهرداری و مسکن شهرسازی به پایان نرسند، شرکت گاز امکان اجرای گازرسانی نخواهد داشت.
- تأمین ۱۰۰ درصدی گاز توانیر
حمزوی درباره مشکلات زیستمحیطی نیروگاه توانیر در غرب بندرعباس به دلیل استفاده از مازوت تصریح کرد: در گذشته محدودیتهایی برای تأمین گاز صنایع غرب بندرعباس وجود داشت که در سال ۹۵ برطرف شد و هماکنون آمادهایم نیاز گازی این نیروگاه را ۱۰۰ درصد تأمین کنیم. وی اضافه کرد: اگر موازنه تولید و مصرف سوخت کشور در برخی فصول منفی شود، مجبور میشویم مصرف صنایع را کاهش دهیم و به سمت سوخت دوم ببریم. مدیرعامل شرکت گاز استان سهم گاز در سبد انرژی استان را حدود ۶۰ درصد اعلام کرد که میانگین کشوری این سهم بین ۶۵ تا ۷۰درصد است.
- هرمزگان، دومین شرکت گاز سودآور کشور
حمزوی درباره رتبه سودآوری این استان در حوزه گاز و انرژی بیان کرد: شرکت گاز هرمزگان در سال ۹۷ حدود ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب و در سال ۹۶ حدود ۶ میلیارد و ۷۸۰ میلیون متر مکعب گاز فروخت و بعد از بوشهر دومین شرکت گاز سودآور کشور است. وی پیشبینی کرد سال ۹۸ میزان فروش گاز به ۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون متر مکعب افزایش یابد و اضافه کرد ۱۳ تومان به ازای هر متر مکعب فروش گاز سهم استان است.
نظر شما