همشهری آنلاین: دانشمندان یک نوع مارماهی برقی در حوضچه آمازون کشف کرده‌اند که می‌تواند در یک تکان از خودش ۸۶۰ ولت برق تولید کند؛ ۲۱۰ ولت بیش از رکورد فعلی.

مارماهي برقي در آمازون

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ای‌اف‌پی، آزمایش‌های دی‌ان‌ای از وجود دست‌کم دو گونه تازه از مارهاهی برقی در رودخانه آمازون خبر می‌دهد که در بدن یکی از آنها ۸۶۰ ولت برق وجود دارد. یافته‌های تازه نشانه‌ای است از گونه‌گونی حیرت‌انگیز حیات در جنگل‌های بارانی آمازون که بسیاری از آنها هنوز برای دانش بشری ناشناخته مانده است.

دیوید دی‌سانتانا، جانورشناس موزه ملی تاریخ طبیعی آمریکا و پژوهشگر ارشد درباره کشف دو گونه تازه مارماهی برقی در آمازون می‌گوید: «با وجود دخالت‌های بشر در جنگل‌های بارانی آمازون در ۵۰ سال اخیر، ما هنوز هم می‌توانیم ماهی‌های غول‌پیکر در آنجا بیابیم، از جمله دو گونه مارماهی برقی اخیر. انبوه گونه‌های ناشناخته در آمازون چشم‌انتظار کشف بشر نشسته‌اند؛ گونه‌هایی که می‌توانند منبع درمان دردها باشند یا الهام‌بخش نوآوری‌های فناورانه.»

مارماهی برقی که بیشتر شبیه ماهی‌هاست تا گونه‌ای از مارماهی‌ها، الهام‌بخش دانشمندان برای ساختن نخستین باتری الکتریکی بود. قرن‌ها تصور می‌شد تنها یک گونه مارماهی برقی در محدوده موسوم به آمازون بزرگ شامل بخش‌هایی از سه کشور برزیل، سورینام و گویان زندگی می‌کند اما دی‌سانتانا و همکارانش در تلاش برای رسم نقشه حیات‌وحش در مناطق دورافتاده آمریکای جنوبی تصمیم گرفتند یک فرضیه تازه را آزمایش کنند.

آنها در نگاه اول تفاوت معنادار میان گونه‌های مارماهی برقی از بخش‌های مختلف حوضچه آمازون پیدا نکردند و به این نتیجه رسیدند که همه ماهی‌ها باید از یک گونه باشند اما تجزیه و تحلیل بیشتر از جمله آزمایش دی‌ان‌ای ۱۰۷ نمونه مختلف زلزله‌ای در باورهای صدها ساله پدید آورد. دانشمندان دریافتند جز گونه شناخته‌شده الکتروفورس الکتریکس، دو گونه هم دیگر هم وجود دارد: الکتروفورس ولتای و الکتروفورس وری.

شگفت‌انگیزترین یافته گروه پژوهشگران موزه ملی تاریخ طبیعی این نکته بود که گونه ولتای می‌تواند در یک تکانه حدود ۸۶۰ ولت از خود برق تولید کند؛ بسیار بیش از رکورد فعلی که ۶۵۰ ولت است. در واقع، این ۸۶۰ ولت قوی‌ترین برقی است که یک ژنراتور طبیعی می‌تواند به وجود بیاورد.

مارماهی برقی به دلایل متفاوت از برق بدن خود استفاده می‌کند؛ شکار طعمه، دفاع برابر دشمن و ناوبری و مسیریابی. البته برای هر کدام از این هدف‌ها ولتاژهای مختلف کاربرد دارد و بسته به شرایط، حیوان می‌تواند تولید برق را کم و زیاد کند.

کد خبر 454607

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha