براساس این طرح شهروندان ملایری میتوانند پسماندهای تفکیکشده خود را با روشهای مختلف به شهرداری تحویل دهند و در ازای آن وجه نقد یا کالا دریافت کنند. مسئولان شهرداری ملایر امیدوارند با مشارکت شهروندان این طرح را به سرانجام مناسبی برسانند.
- انتشار فراخوان
معاون خدمات شهری شهردار ملایر به همشهری میگوید: مطابق مفاد ماده ۴ آییننامه اجرایی قانون مدیریت پسماندها، شهرداریها موظف شدهاند همه پسماندهای خود را به صورت تفکیکشده جمعآوری کنند. مجتبی داوری با بیان اینکه شهرداری ملایر پس از فرازونشیب فراوان و تلاش بیوقفه در حوزه معاونت خدمات شهری ضمن تهیه و ارائه طرح تفکیک پسماندها در مبدا، سازوکار لازم را برای اجرای این بند مهم فراهم کرده است، میافزاید: در ابتدای تابستان امسال و چندین مرحله انتشار فراخوان عمومی در روزنامههای مختلف، طرح مذکور از بین طرحهای واجد شرایط انتخاب و عملیات اجرایی آن از ابتدای شهریور آغاز شد. وی ادامه میدهد: این رویداد مهم زیستمحیطی در نوع خود در تاریخ شهرداری ملایر بینظیر است و اجرای موفق آن به مشارکت آگاهانه و مسئولانه شهروندان بستگی دارد.
- تحویل پسماندهای قابل بازیافت
معاون خدمات شهری شهردار ملایر بیان میکند: به طور عامیانه پسماندها به ۲ صورت تر و خشک قابل بازیافت هستند. قانون شهرداری موظف به ایجاد ۲ سیستم جمعآوری به طور جداگانه برای این ۲ خط از زباله است. بهرغم اینکه سالها از تصویب قانون مدیریت پسماندها و آیین اجرایی آن میگذرد، چیدمان ناوگان حملونقل پسماندها به گونهای طراحی شده است که شهروندان امکان تحویل پسماندهای تفکیکشده را به مامور شهرداری نداشتند و اساساً پسماندها به صورت مخلوط جمعآوری میشد.
وی میگوید: با اجرای این طرح یکی از مهمترین دغدغههای مردم و مسئولان شهر رفع شد و سیستم جمعآوری پسماندهای قابل بازیافت راهاندازی شد و از اول شهریور سال جاری به بهرهبرداری رسید. داوری با بیان اینکه در این طرح شهروندان ملایری و همه نهادها و مراکز تولیدکننده پسماندهای انبوه میتوانند به روشهای مختلف پسماندهای خود را ارائه دهند، توضیح میدهد: شهروندان میتوانند پسماندهای قابل بازیافت خود را به مجری طرح تحویل دهند و در ازای آن وجه نقد یا کالا دریافت کنند.
- مدل بلوک گردشی
معاون خدمات شهری شهردار ملایر از شهروندان میخواهد پسماندهای خشک و تر خود را جدا کنند و پسماند خشک قابل بازیافت خود را در یکی از روزهای هفته که در برنامه ارائه شده است به تیم اجرایی پیمانکار تحویل دهند. به منظور جلب مشارکت حداکثری شهروندان چندین مدل مشارکت ارائه شده است که شهروندان میتوانند با انتخاب یک یا چند مدل در اجرای این طرح مشارکت کنند.
داوری تصریح میکند: مدل بلوک گردشی برای جمعآوری یک بار در هفته پسماندهای خشک قابل بازیافت است. در این مدل، چند محدوده شهر مشخص شده است و برای جمعآوری پسماندهای خشک هر محدوده از یک خودرو وانت استفاده میشود. در این مدل، مجری طرح محدوده فعالیت خود را به ۶ قسمت تقسیم و برای جمعآوری پسماندهای هر قسمت در یکی از روزهای هفته اقدام میکند. وی میافزاید: مدل آژانس بازیافت نیز یکی دیگر از مدلهای این طرح است که در این مدل هریک از شهروندان میتوانند در هر ساعت از شبانهروز با شماره تلفن پنج رقمی ۳۱۵۵۰ که در دفتر پیمانکار پیشبینی شده است، تماس بگیرند و آدرس محل سکونت و فعالیت خود را به اپراتور اعلام کنند تا عوامل اجرایی پیمانکار پس از دریافت آدرس در محل حاضر شوند و پسماند خشک تفکیکشده را از شهروند تحویل بگیرند و مابهازای آن وجه پرداخت کند.
- فضای مجازی
معاون خدمات شهری شهردار ملایر میگوید: استفاده از فضای مجازی برای پیشبرد اهداف این طرح نیز یکی دیگر از برنامههای ماست. در این مدل، طراحی و معرفی اپلیکیشنی با عنوان «پیک پاک ملایر» فضای مناسبی در اختیار ساکنان این شهر قرار میدهد. هریک از شهروندان میتوانند به راحتی درخواست خود را برای جمعآوری پسماندهای خشک در این اپلیکیشن ارائه کنند. وی ادامه میدهد: اگر شهروندی نتوانست با استفاده از روشهای گفتهشده با اکیپ اجرایی پیمانکار ارتباط برقرار کند، برای انتقال پسماندهای قابل بازیافت خود به محل استقرار غرفه بازیافت مراجعه کند و با تحویل اقلام تفکیکشده از متصدی غرفه وجه نقد دریافت کند.
- همکاری شهروندان
معاون خدمات شهری شهردار ملایر خاطرنشان میکند: در این طرح، نیروی انسانی و ماشینآلات به گونهای سازماندهی و همچنین بسترها به گونهای فراهم شدهاند که شهروندان بتوانند به سادهترین روشها و حداقل امکانات در اجرای طرح مشارکت کند. داوری میافزاید: مهمترین عامل در اجرای موفقیتآمیز این پروژه همکاری و مشارکت همگانی شهروندان است. انتظار میرود هریک از شهروندان با پذیرش وظیفه شهروندی خود شهرداری را در اجرای این طرح یاری کرده و نقش موثر خود را در اجرای این پروژه مهم زیستمحیطی ایفا کند.
نظر شما