شهروندان این شهرستان همچنان باکمبود فضای تفریحی و فرهنگی دست به گریبانند به حدی که ایجاد نشاط اجتماعی به یکی ازدغدغههای مهم واصلی مسئولان شهرستان نهاوندتبدیل شده است.
- نهاوند ۱۵ سال بدون سینما
نهاوند ۲۰۰ هزار نفری در سالهای گذشته کمبودهای بسیاری را در حوزههای مختلف تجربه کرده و این روزها با گذشت ۱۵ سال نداشتن سینما وقتی مردم از مقابل سینمای غبارگرفته عبور میکنند افسوس میخورند که چرا کسی به حال فرهنگ این دیار دل نمیسوزاند. سینما نه یک صنعت لوکس، بلکه یک ابزار مهم فرهنگی است که فرصت با هم دیدن، با هم خندیدن و برقراری یک فضای ارتباط جمعی را برای طرفداران خود فراهم میکند، چراکه دیدن فیلمها و مشاهده تاثیری که بر احساسات و افکار عمومی جامعه دارد تا مدتها در ذهن مخاطب باقی خواهد ماند. از سوی دیگر، لذت مشاهده یک فیلم خوب در سینما و اثرگذاری آن بههیچوجه با دیدن فیلم در خانهها و به صورت شخصی حاصل نمیشود.
فیلم «درخت هلو» آخرین اکران سینما فرهنگ نهاوند در یک روز پاییزی بود. متاسفانه بعد از اکران این فیلم، سینما فرهنگ دیگر به خود رنگ اکران ندید و سینمایی که بیش از نیم قرن رفیق روزهای سرد و گرم مردم بود حالا ۱۵ سال است مهجور و غبارگرفته مانده است. حتی اکران چندین فیلم روز در سالن آمفیتئاتر اداره ارشاد هم نتوانست جای خالی سینما را برای علاقهمندان به هنر هفتم پر کند و به دلایل مختلف از جمله جانمایی نامناسب، محدودیت ساعت اکران و نبود دسترسی به بوفه و امکانات رفاهی باعث شد بهرغم هزینه صد میلیون تومانی بعد از گذشت چند ماه تعطیل شود.
- پردیس سینمای امید
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان امور سینمایی کشور در گفتوگو با همشهری میگوید: در مسیر برقراری عدالت فرهنگی و دسترسی به شعار ایران تهران نیست و در برنامه عمومیسازی دسترسی فرهنگی در وزارت ارشاد، یکی از طرحهای زیرساختی سینمایی ایران اجرای طرح پردیس سینمای امید است. این طرح با محوریت و مشارکت شهرداریها ساخته میشود و به زودی شهر نهاوند هم از این ظرفیت بهرهمند خواهد شد. رمضانعلی حیدری خلیلی درباره اجرای این طرح در شهرستان نهاوند ادامه میدهد: این طرح به ایستگاه ۱۸ خود رسیده و در نشست با مدیران شهر نهاوند طی انعقاد تفاهمنامه با محوریت شهرداری نهاوند زمین پردیس سینمایی در نظر گرفته شد و به زودی بعد از تهیه نقشه و انتخاب پیمانکار با حمایت سازمان سینمایی کشور ساخته میشود.
- حمایت سازمان سینمایی
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان امور سینمایی کشور در خصوص اعتبار ساخت این پردیس سینمایی در نهاوند بیان میکند: طی حمایت سازمان سینمایی علاوه بر تامین هزینههای تهیه نقشه و طراحی سازه، ۲ فقره اعتبار به مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان و ۵۰۰ میلیون تومان به عنوان کمک بلاعوض از تعهدات سازمان شهرداریهای کشور خواهد بود و مابقی هزینهها توسط شهرداری نهاوند به عنوان مالک و به نمایندگی از مردم خواهد بود. خوشبختانه در طرح ساخت پردیس سینمایی امید با استقبال کمنظیر اعضای شورا و شهردار نهاوند مواجه شدیم. تاکنون در ۱۷ شهر ۱۷ استان کشور تفاهمنامه با شهرداریها مبادله شده است که نهاوند به عنوان سومین شهر پرجمعیت استان همدان که سینما ندارد به عنوان هجدهمین شهر به این تفاهمنامه پیوست. حیدری خلیلی میافزاید: در بخش افزایش سالنهای سینمایی سیاست حمایتی ما این است که علاوه بر صدور مجوزها و تهیه نقشههای فنی که به متقاضیان میدهیم، کمکهزینه تامین تجهیزات فنی صدا و نمایش هم ارائه دهیم. برای هر سالن نمایشی که بخش خصوصی یا دولتی اضافه میکنند تا سقف ١٦٠ میلیون تومان کمکهزینه پرداخت میکنیم.
- حمایت و همکاری شهرداری
شهردار نهاوند با اشاره به اینکه این شهر از دیرباز با توجه به سابقه تاریخی و فرهنگی و جاذبههای طبیعی مورد توجه بوده است، میگوید: نهاوند دارای ظرفیتهای فرهنگی و هنری زیادی است که به دلیل فراهم نبودن زیرساختها نتوانسته این ظرفیتهای بالقوه را بالفعل کند. جای بسی خرسندی است که شهرداری نهاوند با حمایت اعضای شورا، همکاری مدیران وزارتی و مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بتواند برای راهاندازی پردیس سینمایی درخور شأن و منزلت مردم نهاوند اقدامهای لازم را انجام دهد.
محمد حسینپور با برشمردن امکانات موجود و فضاهای اقتصادی، بهداشتی، رفاهی، تفریحی، آموزشی و تمام آنچه نیاز یک زندگی شهرنشینی در این شهرستان است، میافزاید: این منطقه با عنایت به مطالبات عمومی مردم از لحاظ فرهنگی به ساخت مجموعههای سینمایی نیاز دارد. از آنجا که درخواست و علاقه شهروندان به سمت هنر و فعالیتهای فرهنگی هنری چشمگیر است، امیدواریم با مشارکتی که هماکنون شاهد آن هستیم پروژه مورد اشاره به زودی محقق شود و به بهرهبرداری برسد.
وی با بیان اینکه یکی از اولویتهای شهرداری و شورای اسلامی شهر نهاوند در کنار مسائل عمرانی در شهر توجه به فعالیتها و ایجاد فضاهای فرهنگی در این شهر است، خاطرنشان میکند: شهرداری نهاوند در حد توان خود از طرحهای فرهنگی و هنری برای ایجاد نشاط اجتماعی و توسعه حوزه فرهنگ و هنر حمایت خواهد کرد. شهردار نهاوند توضیح میدهد: در سفر معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان امور سینمایی کشور به نهاوند و نشستی که در این باره داشتیم، تفاهم اولیه برای ساخت پردیس سینمایی در نهاوند با ۳ سالن و موافقت لازم اخذ شد.
- ساخت١٠٠ سالن سینما به همت بخش خصوصی
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان امور سینمایی کشور میگوید: برای افزایش سالن نمایش فیلم در کشور به ویژه در شهرهایی که سالن سینما ندارند، یکی از راهکارها ساخت پردیس سینمایی است. براساس این طرح هر سال ما با مدیران فرهنگی کل استانها تفاهمنامهای با عنوان برنامه سینمایی سال مبادله میکنیم. این طرح از سال ٩٦ به بعد راهاندازی شد و روی این اصل در بحث توسعه زیرساختها بر موضوع توسعه نمایش فیلم متمرکز شدیم. تا قبل از آن توسعه فضای نمایش فیلم با چند روش در حال انجام بود یکی از این روشها ورود بخش خصوصی بود که سالنهای سینمایی جدید بسازند. در حال حاضر ٢٥٠ سالن در نقاط مختلف کشور در حال ساخت است. رمضانعلی حیدری خلیلی میافزاید: سال ٩٧ بخش خصوصی حدود ١٠٠ سالن سینما را به بهرهبرداری رساند و پیشبینی میشود از ٢٥٠ سالن سینمای در حال ساخت حدود ١٠٠ سالن در سال جاری به همت بخش خصوصی در کشور به بهرهبرداری برسد.
نظر شما