به گزارش بیبیسی این شیوه «درمان نفرگرا» (precision medicine) (درمانهایی ویژه یک فرد بیمار) که قبلاً برای درمان سرطان تخمدان استفاده شده است و متخصصان سرطان معتقدند میتواند این حوزه را متحول کند.
این دارو در کارآزماییهای بالینی توانسته است که سرعت رشد تومور را در مردان مبتلا به سرطان پروستات پیشرفته کاهش دهد. پژوهشگران امیدوارند بهاینترتیب طول عمر برخی از مردان مبتلا را افزایش دهند.
اولاپاریب که شرکت آسترازنکا آن را میسازد و با نام تجاری Lynparza عرضه میشود، با هدف قرار دادن سلولهای سرطانی دارای یک رمز ژنتیکی معیوب آنها را میکشد، اما سلولهای طبیعی که این نقص ژنتیکی را ندارند، در امان بمانند.
این شیوه نفرگرا به معنای آن است که بیمارانی که بیشترین نفع را از دارو میبرند، درمان خواهند شد و همچنین از عوارض جانبی سایر داروها که ممکن است مؤثر هم نباشند، پرهیز میشود.
پزشکان در کارآزماییشان اولاپاریب را با سایر داروهای که بهطور رایج برای سرطان پروستات تجویز میشوند (داروهای هورمونی به نامهای آبیراترون و انزالوتاماید) مقایسه کردند.
به گفته پژوهشگران این داروی جدید توانست رشد سرطان پروستات را برای ماهها به تأخیر بیندازد و بهاینترتیب این امید ایجاد میشود که مردان حتی هنگامی که بیماریشان پیشرفته است، میتوانند برای مدت طولانیتری زنده بمانند.
از هر هشت مرد یک نفر در طول عمرش دچار سرطان پروستات تشخیص داده میشود. این سرطان عمدتاً مردان بالای ۵۰ سال را مبتلا میکند و خطر آن با افزایش سن بیشتر میشود.
همه تومورهای پروستات نیاز به درمان فوری ندارند. اگر سرطان پروستات در مراحل اولیه باشد و علامتی ایجاد نکرده باشد، پزشکان تنها مراقبت دقیق از آن را توصیه میکنند.
برخی از موارد سرطان پروستات تهاجمیتر هستند و نیاز به درمان دارند، اما اگر این درمان بهموقع و زود شروع شود، میتوان این سرطان را علاج کرد.
بالاخره مواردی از سرطان پروستات وجود دارند که دیر تشخیص داده میشوند، یعنی هنگامی که سرطان انتشار پیدا کرده است و دیگر قابل علاج نیست.
نظر شما