دکتر حسینعلی شهریاری عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در گفتگو با همشهری آنلاین در واکنش به تصمیم شورای عالی بیمه و وزارت بهداشت درباره خروج داروهای خارجی دارای مشابه ایرانی از فهرست بیمه گفت: در قانون برنامه ششم توسعه بر تولید داروی داخلی تاکید شده است بنابراین باید به سمت و سوی تولید داروی داخلی حرکت کنیم اما متاسفانه برخی از همکاران پزشک ما درحالیکه داروهای ایرانی مشابه خارجی وجود دارد همچنان ترجیح میدهند که داروی خارجی را برای بیماران خود تجویز کنند این درحالی است که بارها از همکارانمان تقاضا کرده ایم در صورتی که مشابه داخلی داروی خارجی وجود دارد از تجویز داروی خارجی برای بیمار اجتناب کنند.
نماینده مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: از سوی دیگر بسیار پیش آمده است که خود بیمار از پزشک معالج خود میخواهد که داروی خارجی برای او تجویز شود در این زمینه به نظر میرسد که نیاز به فرهنگسازی و معرفی دستاوردهای دارویی کشور است.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی درباره بیمارانی که داروهای داخلی برای آنها مشکلزا میشود و بدنشان به این داروها واکنش منفی نشان میدهد نیز گفت: وزارت بهداشت باید در این زمینه راهکاری بیندیشد تا اگر اثربخشی داروهای ایرانی برای برخی بیماران خاص (سرطان، هموفیلی، و ....) کم است و یا بدن آنها نسبت به این داروها واکنش نشان میدهد این دسته از بیماران دچار مشکل نشوند.
دکتر شهریاری در ادامه گفت: یک راهکار میتواند این باشد که در چنین شرایطی از یک پزشک معتمد خواسته شود تا وضعیت چنین بیمارانی را بررسی کند و اگر برایش محرز شد که بدن بیمار به داروی ایرانی واکنش نشان میدهد و اثربخشی قابل قبول را ندارد برایش داروی خارجی تجویز کند و بیمه هم در این زمینه وارد عمل شود.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: به اعتقاد من در شرایط فعلی باید به سمت و سوی تولید داروهای با کیفیت ایرانی حرکت کنیم. از تولیدات داخلی و تولید کنندگان داخلی حمایت کنیم و علاوه براین، پزشکان را هم ترغیب کنیم که درصورتی که داروی داخلی مشابه خارجی در بازار وجود دارد فقط داروی داخل کشور تجویز کنند و از اینها مهمتر باید فرهنگسازی کنیم تا مردم بدانند که داروهای تولید داخل اثربخشی بسیار دارند و با کیفیت هستند.
نظر شما