همشهری آنلاین: ممکن است به غیر تهیه غذا و پخت غذاهای متنوع خارجی، بسیاری از افراد که به جهانگردی علاقه‌مندند مایل باشند از غذاهای بومی کشورهای مختلف مطلع شوند.

هر كشور، غذايي ويژه

هر غذا ریشه در فرهنگ آن منطقه و مواد غذایی موجود در آنجا دارد. نکته‌ای را نیز در نظر بگیرید و آن اینکه در آشپزی هر کشوری غذاهای مفید و مضر در کنار هم این فرهنگ غذایی را می‌سازد، در این مقاله چند مورد از غذاهای رایج در چند کشور و سپس غذاهای مطلوب و مفید برای سلامتی و نیز غذاهای غیرمفید و تا حدی مضر را معرفی می‌کنیم.

  • ایالات متحده آمریکا

از آنجا که مردم از نقاط مختلف جهان به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرده‌اند لذا فرهنگ غذایی این کشور ترکیبی از چند فرهنگ بوده و عمدتاً منشائی اروپایی دارد. مثلاً پیتزا در ایالات متحده رایج است و از ایتالیا نشأت گرفته است.
آن‌ها کباب را از هلند و بلژیک فرا گرفته‌اند و همبرگر نیز از آلمان. اما در آشپزخانه‌های آمریکایی، موادی را به این غذاهای خارجی افزوده‌اند و آن‌ها را به شکلی تغییر داده‌اند به صورتی که غذای این کشور را تبدیل به گزینه‌ای جهانی برای دوستداران غذا کند. غذاهای خانگی را نیز نباید فراموش کرد که در جایگاه خودش خوشمزه و منحصر به فرد است؛ غذاهایی مانند پای لیمویی، سالاد کوب، و کلم سوخاری.

  • غذاهای آمریکایی لذیذ

چیزبرگر که غذایی بسیار مطلوب و خوشمزه است که اکثر مردم آن را دوست دارند.
کلوچه شکلات چیپسی نیز شیرینی مورد علاقه بسیاری از افراد است که آمریکایی می‌باشد.

  • غذای نه چندان مطلوب در آمریکا

همه غذاهای فراوری شده مانند تویینکیز و کیک میزبان و کا اف سی از جمله غذاهای مورد علاقه مردم آمریکاست که مصرف آن‌ها توصیه نمی‌شود.

اگر فقط اجازه داشته باشید که فقط یک نوع غذا برای بقیه زندگی‌تان بخورید، زرنگ باشید و غذایی مکزیکی را برگزینید. آشپزی مکزیکی از هر ماده غذایی ذره‌ای را در خود دارد و همین راز است که باعث می‌شود هیچ‌گاه از خوردن غذای مکزیکی خسته نشوید. در میان غذاهایی همچون انچیلاداس و تاکوز و نیز هلادوز و کوئسادیلاس، شما غذای بامزه و طعم خاص مانند سالادهای یونانی را می‌یابید و نیز غذاهایی به تندی غذاهای هندی و گرمای غذاهای تایلندی و غذاهای میان وعده‌ای که لازم است با دست آن‌ها را بخورید. مکزیک ایستگاه مرکزی غذاهای پرانرژی است. همه مواد غذایی مانند انواع آووکادو، لیمو، و سیر همراه با انواع گوناگون لوبیا و شکلات و چیلی‌ها غذایی فراهم می‌کنند سرشار از آنتی‌اکسیدان و چیزهای مفید برای سلامتی.

  • غذاهای مطلوب و خوشمزه و مفید مکزیک

مول: نوعی سس قدیمی که از ترکیب انواع فلفل چیلی، ادویه‌ها و شکلات تهیه می‌شود.
تاکوز آل پاستور: نوعی غذا که از ترکیب گوشت گوسفند تهیه می‌شود.
تومالس: نوعی خمیر برگرفته از فرهنگ باستانی مایاها که در برگ بسته‌بندی می‌شود و پخته می‌شود.
غذایی نه چندان سالم در مکزیک
توستاداس: در واقع نوعی چیپس سیب زمینی سرخ شده که به محضی که آن را گاز می‌زنید ترد است و می‌شکند.

  • تایلند

آشپزخانه‌های باز در خیابان‌ها یکی از جاذبه‌های کشور تایلند است. جالب است بدانید که در کتاب آشپزی تایلند کمتر می‌توانید غذایی را بیابید که یک صفحه کامل به مواد لازم یک غذا اختصاص نیافته باشد به این معنا که تعداد موادی که در پخت یک غذا به کار می‌برند بسیار متنوع و زیاد است. ترکیبی از گیاهان و مزه‌ها در هر بشقاب، معجونی از مزه‌های متنوعی را به شما هدیه می‌دهد که ارکستری از مزه‌های گوناگون را برایتان می‌سازد. تایلندی‌ها مزه‌های تند، ترش، نمکی، شیرین، جوش، تند و تیز را در یک بشقاب می‌چینند. این نوع آشپزی از آشپزی چینی، مالزی و اندونزی اثر پذیرفته است. آشپزی تایلندی یکی از انواع آشپزی‌های مشهور در جهان است.

  • غذاهای مفید و مطلوب تایلندی

اگر فقط اجازه داشته باشید که فقط یک نوع غذا برای بقیه زندگی‌تان بخورید، زرنگ باشید و غذایی مکزیکی را برگزینید. آشپزی مکزیکی از هر ماده غذایی ذره‌ای را در خود دارد و همین راز است که باعث می‌شود هیچ‌گاه از خوردن غذای مکزیکی خسته نشوید

توم یام کونگ: غذایی که در واقع مهمانی بزرگی برای دهان محسوب می‌شود در عین حال دقت کنید که غذای تندی است.
مِسامان کوری: غذایی تایلندی که ریشه‌های اسلامی دارد و یکی از پنجاه خوشمزه‌ترین غذاهای جهان است.
سوم تام: سالاد پاپایا که به صورت‌ ترش و تند و اندکی نمکی و شیرین سرو می‌شود. منحصربه فردترین مزه تایلندی را در همین خوراکی می‌یابید.

  • غذاهای نامطلوب و مضر در تایلند

پِلا سوم: نوعی ماهی تخمیر شده که به صورت خام مصرف می‌شود و گزارش‌های متعدد نشان می‌دهد که عامل سرطان‌های صفراوی است.

مسافرت به یونان و خوردن غذاهای یونانی مانند مشاهده مجله‌ای با برگه‌های براق و تصاویر زیبا و بدون روتوش و فتوشاپ است. در کنار دریایی آبی، ساختمان‌های سفید رنگ، زیتون کالاماتا، پنیر فتا، سالادهای رنگارنگ و گوشت‌های برشته همه مانند کارت پستال‌های رنگین هستند. ریختن روغن خوشمزه زیتون بر روی غذاهای یونانی عادی است. هدیه‌ای از سوی خداوند به یونانیان. بدون شک روغن زیتون مهمترین فراورده صادراتی یونان است که بر تغذیه مردم جهان اثر می‌گذارد. غذا خوردن در یونان غذا خوردن در مسیر تاریخ محسوب می‌شود. یک قاشق سوپ عدس مزه‌ای از زندگی در یونان باستان را به شما می‌دهد یعنی درست زمانی که این غذاها در یونان باستان اختراع شدند.

  • غذاهای مفید در آشپزخانه یونان

روغن زیتون: چه به صورت روکش غذاها و سس‌ها یا به صورت خیساندن نان در روغن رایج است این فقط دو مورد از هزاران نوع این مزه است.
اسپاناکوپیتا: با اسفناج و پنیر فتا و روکشی شیرین غذایی منحصربه فرد تهیه می‌شود.
گیروس: نان پیتای یونانی با گوشت برشته غذایی ویژه در یونان است که معمولاً شب‌ها سرو می‌شود.

  • غذاهایی نه چندان مفید و مطلوب در یونان

لاچانوریزو: کلم و پیاز بسیار پخته شده همراه با برنج

منبع: تبیان

کد خبر 460444

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha