به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، محمدرضا آهنچیان با بیان این مطلب اظهار داشت: شیوهنامه تجمیع گرایشهای مقطع دکتری تنظیم شده و به تائید معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسیده است.
وی با بیان اینکه اجرایی شدن این شیوهنامه از سال ۹۹ قدرت مانور ندارد، افزود: این شیوهنامه هماکنون در آستانه ورود به شورای گسترش و برنامهریزی آموزش عالی وزارت علوم است که اگر به تصویب این شورا برسد از سال ۱۴۰۰ اجرایی خواهد شد.
این مقام مسئول وزارت علوم درباره علت تجمیع گرایشهای دکتری، تاکید کرد: شاخه شاخه شدن رشتهها، یک نظام غیرسیستماتیک را دامن زده است و هزینههای سربار برای دانشجویان ایجاد میکند؛ همچنین دانشآموختگان سرگردان میشوند.
وی تجمیع دوره دکتری را به منزله پایین آمدن ظرفیت دوره پذیرش ندانست و تاکید کرد: تجمیع یعنی گرایشها حذف شود که به عنوان مثال تنها یک رشته علوم اجتماعی داشته باشیم؛ بنابراین ظرفیتها تغییر پیدا نمیکند مگر اینکه دانشگاه این تصمیم را داشته باشد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: گرایشها در دل رشته مادر ترکیب میشوند، رشته مادر به تعداد ظرفیت پیشین گرایشها دانشجو میپذیرد و بر حسب تخصص استاد، گرایشها بین آنها و گروههای آموزشی توزیع خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: دانشجو در این روش با انعطاف بیشتر دورههای آموزشی لازم را میگذراند و استادان نقش جدیتری دارند همچنین از تلفات این چنینی مدارک تحصیلی پیشگیری به عمل میآید.
نظر شما