در مقطعی که برنامه‌ی ساخت «جمعه ایرانی» متوقف شده بود، این هنرمند پیشکسوت آرزوهایی برای برنامه‌ «جمعه ایرانی» داشت؛ اینکه به رادیو برگردد و می‌گفت: مردم این برنامه را دوست داشتند. دعا کنیم شاید روزی به رادیو برگردد.

رضا عبدي

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، رضا عبدی، هنرمند پیشکسوت رادیو و برنامه‌ به یادماندنی «جمعه ایرانی» که با نقش «آمیزعبدالطمع» برای بسیاری از علاقمندان رادیو شناخته شده بود، همواره آرزو داشت «جمعه ایرانی» یا همان «صبح جمعه با شما»ی سابق از رادیو شنیده شود و خنده بر لبان مردم بیاورد. 

در مقطعی که برنامه‌ی ساخت «جمعه ایرانی» متوقف شده بود، این هنرمند پیشکسوت آرزوهایی برای برنامه‌ «جمعه ایرانی» داشت؛ اینکه به رادیو برگردد و می‌گفت: مردم این برنامه را دوست داشتند. دعا کنیم شاید روزی به رادیو برگردد.

عبدی ستاره‌ای بود در برنامه «جمعه ایرانی» و «صبح جمعه با شما» از قدیم حضور داشت.

این هنرمند پیشکسوت در گفت‌وگویی که چند سال قبل با ایسنا داشت، درباره‌ی وضعیتش گفته بود: دیگر پیر شده‌ام و این روزها دوران سالمندی را می‌گذرانم و در خانه هستم. فعالیتی در رادیو ندارم اما با آقای توکل - سردبیر «جمعه ایرانی» - در برنامه‌ی «شاد شو» همکاری دارم، چون کسالت دارم تا آنجا که بتوانم با ایشان همکاری می‌کنم.

بازیگر شخصیت به یاد ماندنی آمیز عبدالمطمع در برنامه «جمعه ایرانی» همچنین برای این برنامه ابراز دلتنگی کرده بود و می‌گفت: مخاطبان «جمعه ایرانی» را دوست داشتند، چرا که سال‌ها از رادیو پخش می‌شد، شاید در رادیو تغییراتی ایجاد کنند که این برنامه دوباره فعالیت خود را ادامه دهد.

این هنرمند پیشکسوت، از جمله‌ی اهالی رادیو است که بیش از نیم قرن سابقه فعالیت در عرصه تئاتر، تلویزیون و رادیو داشت.

 شنوندگان رادیو، بویژه طرفداران برنامه طنز صبح‌های جمعه‌ی رادیو، صدای او را در قالب کاراکتر «آمیز عبدالطمع» سابق در «صبح جمعه با شما» و «عبدل بیزینس» در «جمعه ایرانی» می شناسند.

عوامل برنامه «جمعه ایرانی» پیش از این در دوران فعالیت‌شان در رادیو ایران، مستندی درباره رضا عبدی تولید کردند. در این مستند رضا عبدی به‌عنوان پدر «جمعه ایرانی» معرفی شد.

او در این مستند گفت که در یکی از محله‌های قدیمی تهران به نام چهارراه سرچشمه به دنیا آمده است. بخش‌هایی از این مستند به دوران کودکی این هنرمند، دوران تحصیل در مقطع ابتدایی و آن زمانی که انشای خود را پای تخته با کاغذ سفید می‌خواند، اختصاص داشت.

منوچهر آذری از طنازان برنامه «جمعه ایرانی» بود که با لحنی طنز در رونمایی از مستند «دیدار با رضا عبدی» گفته بود: تلویزیون فیلمی را راجع به بچه‌ها نشان می‌داد که در آن فرهنگ مهرپرور، اکبر عبدی و ... بودند. من بچه که بودم وقتی به خیابان «باربد» ته لاله‌زار می‌رفتم، به دلیل بضاعتی که داشتم فقط عکس‌های رضا عبدی را که آن زمان به عنوان هنرمند تئاتر شناخته می‌شد، می‌دیدم.

او در ادامه درباره آشنایی‌اش با رضا عبدی نیز یادآور می‌شد: بعد از آن سال‌ها احساس کردم رابطه نزدیک و صمیمی با رضا عبدی دارم تا اینکه به رادیو آمدم. آمدن به رادیو، عشق و علاقه می‌خواهد مثل آقای عبدی که با اشتیاق کارش را ادامه داد.

عباس محبی از دیگر طنازان برنامه «جمعه ایرانی» درباره‌ی رضا عبدی گفته بود: یکی از شخصیت‌هایی که با لبخند همیشگی در کنار من بودند و من از او آموختم، رضا عبدی بود؛ ایشان یکی از هنرمندانی است که به موسیقی ایران واقعا اشراف دارد و من از تجربه‌های ایشان استفاده کردم.

وی درباره‌ی مستندی که درباره‌ی رضا عبدی ساخته شده بود گفته بود: این فیلم را دیدم به لحاظ معنا بسیار عمیق بود، از لوکیشن‌های قدیمی تهران شروع شد تا به شخصیت اصلی آقای رضا عبدی رسید.

محبی گفته بود: پُز دادن چیز بدی است اما بعضی وقت‌ها خوب است، به ویژه در عرصه علم و دانش و هنر که در محضر اساتید گرانقدر باشی و بیاموزی و این جای پُز دادن دارد. یکی از ویژگی‌هایی که «جمعه ایرانی» داشته، درس‌هایی است که از تجارب ارزشمند و اساتید بزرگواری همچون رضا عبدی آموختیم.

احسان کرمی یکی دیگر از هنرمندان برنامه «جمعه ایرانی» بود که در آن مراسم برای دقایقی از رضا عبدی سخن گفته بود.

کرمی خطاب به رضا عبدی گفته بود: ممنون از اینکه در این سال‌ها یواشکی به ما لواشک دادی. این خاطرات و اتفاقات خیلی برایم شیرین است و گاهی برایم سوال پیش می‌آید که چه می‌شود که یک هنرمند اینقدر دوست‌داشتنی و محبوب می‌شود. شاید هنرش در وهله سوم و چهارم باشد اما نظمی که این هنرمند داشت، محبتی که از چشم‌ها و وجودش می‌بارید قطعا او را محبوب کرده است.

این هنرمند گفته بود: بزرگترین مشخصه رضا عبدی این است که مردم را دوست دارد بدون اینکه ادعایی کند. از ته دل نیز آرزوم می‌کنم بیشتر با این هنرمند همکاری کنم.

مهران امامیه درباره ی مستند «دیدار با رضا عبدی» که سال ۹۳ ساخته شده بود، گفته بود: صحنه‌های این مستند خیلی خاطره‌انگیز بود. سال ۱۳۳۳ کجا و ۱۳۹۳ کجا! ۶۰ سال تجربه مردی که وقت شناس بود، انسان را به حیرت وامی‌دارد. سال ۶۸ وارد رادیو شدم و در این مدت افتخار شاگردی رضا عبدی، منوچهر آذری و کسانی که از دنیا رفته‌اند و پیشکسوت بودند را داشته‌ام.

رضا عبدی درباره‌ مستندی که برای او ساخته شده بود، گفته بود: نمی‌دانم با چه زبانی جواب این همه زحمت را بدهم.

این هنرمند پیشکسوت در ادامه گفته بود: امیدوارم خداوند به من سلامتی بدهد تا در برنامه «جمعه ایرانی» شرکت کنم و بیشتر خنده بر لبان مخاطبان بیاورم.

این هنرمند همچنین گفته بود: امیدوارم «جمعه ایرانی» سال‌های سال برقرار باشد و ادامه پیدا کند.

به گزارش ایسنا، رضا عبدی، گوینده، صداپیشه و بازیگر باسابقه رادیو روز پنج‌شنبه ۲۳ آبان‌ماه در گذشت.

 عبدی، هنرمند پیشکسوت رادیو و برنامه‌های به‌یادماندنی «صبح جمعه با شما» و «جمعه ایرانی» که با نقش «آمیزعبدالطمع» برای بسیاری از علاقه‌مندان به رادیو شناخته‌شده بود، به‌دلیل کهولت سن و کسالت، مدت‌ها در بیمارستان بستری بود.

پیکر مرحوم رضا عبدی یکشنبه ۲۶ آبان ساعت ۱۰ صبح از مقابل ساختمان «شهدای رادیو» به سمت «مسجد بلال سازمان صداوسیما» و پس از آن بهشت زهرا تشییع می‌شود.

کد خبر 463324

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سینما

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha