دوشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۹
۰ نفر

قطعی و اختلال اینترنت در کشور یکی از مسائلی بود که پس از بروز ناآرامی‌های اخیر اتفاق افتاد.

اينترنت

به گزارش همشهری، دامنه این اختلال‌ها که از عصر جمعه آغاز شده بود به‌تدریج توسعه پیدا کرد تا جایی که بخش عمده ارتباط کاربران ایرانی با اینترنت جهانی قطع شد. البته از عصر دیروز با فعال‌شدن اینترنت ملی تا حدودی محدودیت‌های دسترسی برای سایت‌های داخلی برداشته شد؛ اما باز هم این اقدام نتوانست گرهی از مشکلاتی که اختلال اینترنتی برای زندگی روزمره مردم ایجاد کرده است باز کند. به گزارش همشهری، طبق اعلام یک مسئول مطلع در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محدودیت دسترسی به اینترنت که از عصر جمعه آغاز و تشدید شده، با تصویب شورای امنیت کشور بوده که با ابلاغ دبیرخانه این شورا به اپراتورهای اینترنت به‌مدت ۲۴ ساعت اعمال شده است. این مسئول مطلع به ایسنا گفته که پیگیری‌های زیادی از سوی وزارتخانه در حال انجام است تا با رایزنی با دبیرخانه شورای امنیت کشور (شاک) مجوز لازم برای برقراری مجدد ارتباطات و ابلاغ آن به اپراتورها صورت پذیرد؛ اما با وجود این زمان اتصال اینترنت نامعلوم است.

  • اختلال اینترنتی روی خط زندگی

تصمیم اخیر شورای امنیت کشور برای مختل کردن دسترسی کاربران اینترنت تلفن همراه و اینترنت خانگی به شبکه جهانی، فارغ از دلایل موجهی که از لحاظ امنیتی داشته یا دارد، ابعادی از زندگی روزمره مردم را تحت‌تأثیر قرارداده و به سردرگمی و اتلاف وقت آنها دامن زده است. برای مثال، در شرایطی که دولت سیاست سهمیه‌بندی و افزایش قیمت بنزین را اجرا کرده، وزارت نفت و شرکت پست از مردم خواسته‌اند با مراجعه به باجه‌های معطله پست، کارت سوخت خود را دریافت کنند اما با وجود اختلال اینترنت، عملا صاحبان کارت سوخت نتوانستند محل نگهداری کارت سوخت خود را از سایت شرکت پست مشخص کنند. همچنین این اختلال اینترنتی باعث شد فرایند سفر با تاکسی‌های اینترنتی مختل شود و به سردرگمی مردم دامن بزند. از سوی دیگر هر چند بانک‌ها در شبکه داخلی با شعب خود ارتباط داشتند اما در شبکه ارتباط اینترنتی خصوصا ارتباط بین شهری و بین استانی با مشکلاتی مواجه بودند و اول هفته پردغدغه‌ای برای مشتریان خود ایجاد کردند.

  • اینترنت ملی لنگ شد

در اختلال اینترنتی اخیر، با وجود تلاش‌هایی که برای جایگزینی اینترنت ملی با شبکه اینترنت جهانی انجام شده، باز هم شبکه اینترنت بومی نتوانست نیاز کاربران را حتی برای پوشش‌دهی به سایت‌ها و اطلاعات داخلی کشور برآورده کند. در این وضعیت اثری از فعالیت موتور جست‌وجوی ملی یا همان یوز هم نبود و عملا گزینه سرچ و جست‌وجوی اطلاعات برای کاربران ایرانی غیرفعال شد. براساس اطلاعاتی که نت بلاکز (سازمان فعال در زمینه امنیت سایبری) منتشر کرده است، در جمعه شب، شبکه اینترنت در ایران به شکل تقریبا کامل قطع شده و در مقایسه با حجم طبیعی این شبکه، کمتر از ۷درصد آن متصل بوده است.

کد خبر 463976

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ارتباطات و فناوری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha