معاون درمان وزیر بهداشت با بیان اینکه بیماری‌های عفونی مشترک انسان و حیوان رو به افزایش است، گفت: میزان شیوع این بیماری‌ها از ۶۰ درصد به ۷۵ درصد رسیده است.

قاسم جان‌بابایی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از آنا، قاسم جان‌بابایی معاون درمان وزیر بهداشت ظهر امروز در آیین افتتاح نخستین کنگره ملی حفاظت و بیماری‌های حیات وحش که در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، با بیان اینکه ۷۰ درصد از بیماری‌های کشور مربوط به بیماری‌های غیرواگیر است، اظهار کرد: به همین دلیل توجه ما در سال‌های اخیر به این حوزه معطوف شده که بیشتر بر پایه عواملی همچون فشار خون و دیابت کنترل نشده و همچنین سرطان است که هزینه زیادی را برای حوزه سلامت در پی داشته است.

وی با بیان این‌ که در این میان بیماری‌های عفونی به‌ عنوان عامل تهدیدکننده حیات انسان‌ها باعث ایجاد نگرانی شده است، گفت: ما در سال‌های اخیر و آینده روند رو به رشد بیماری‌های خاص عفونی را شاهد خواهیم بود. هر چند در گذشته کشور ما در ریشه‌کنی این نوع بیماری‌ها با واکسیناسیون اقدامات خوبی را انجام داده است.

وی اذعان کرد: سیل بیماری‌های عفونی مشترک میان انسان و دام به‌طور گسترده‌ای در حال افزایش است، به‌طوری که میزان شیوع این بیماری‌ها از ۶۰ درصد به ۷۵ درصد رسیده است.

جان‌بابایی با بیان اینکه چنین روند رو به رشدی در بیماری‌های عفونی مشترک میان انسان و حیوان بیانگر لزوم همکاری‌های بین بخشی و تغییر نگرش در این حوزه است، گفت: عواقب بی‌توجهی به این موضوع بسیار متعدد است که تلف شدن تعداد زیادی از دام‌ها از جمله آن محسوب می‌شود.

وی در ارتباط با آسیب‌ انسانی بیماری‌های مشترک میان انسان و حیوان اظهار کرد: تنها در یک سال، حدود ۲۰۰ هزار گزش حیوان داشتیم که هزینه درمان هر کدام بین ۳ تا ۵ میلیون تومان است.

معاون درمان وزیر بهداشت با اشاره به این مطلب که ۶۵ بیماری مشترک میان انسان و دام وجود دارد خاطرنشان کرد: در صورت بی‌توجهی و ناتوانی در انجام اقدام مؤثر در این حوزه، هزینه سلامت به شکل قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

جان‌بابایی گفت: ما نیازمند مداخله همه‌جانبه رشته‌های محیط زیست، بیماری‌های حیوان و انسانی هستیم و در این موارد باید سه زاویه این مثلث با هم دیده شود. در صورتی‌که نگرش سیستماتیک میان سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت از سطوح پایین شکل بگیرد پیشگیری به شکل مناسبی انجام خواهد شد و از عوارض آن کاسته می‌شود.

وی ضمن اشاره به کمیته مشترک مطالعاتی سازمان محیط زیست و وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: یک سوی این قضیه مربوط به سازمان برنامه و بودجه است که باید منابع مالی در آن به درستی دیده شود و عدم توجه به این موضوع را می‌توان در بیماری کریمه کنگو مشاهده کرد که هر سال در همان مناطقی که سمپاشی صورت می‌گیرد مجدداً بیماری بروز پیدا می‌کند.

کد خبر 465744

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha