«زینب گیوه» نخستین زن محجبه ایرانی است که به عنوان لژیونر در تاریخ والیبال بانوان ایران به مدت ۲ سال برای تیم شومن کلاب بلغارستان بازی کرد و در گفت‌وگو با همشهری‌آنلاین از خودش و والیبال زنان گفت.

زینب گیوه

همشهری آنلاین- نجمه‌ احمدبیگی: کاپیتان سابق تیم ملی والیبال بانوان کشورمان، که تاکنون در تیم‌های شقلاوه عراق، فرند کلاب مالدیو و پلیس مالدیو بازی کرده و اکنون بازیکن باشگاه اکسون است و در پست قدرتی برای این تیم بازی می‌کند.

گیوه در حال حاضر مربی درجه یک والیبال، مربی بدنسازی عالی از آکادمی ملی المپیک ایران و مربی درجه ۳ آمادگی جسمانی است. او ۳۶ سال سن دارد و دارای مدرک کارشناسی ارشد تربیت بدنی با گرایش فیزیولوژی ورزشی است.

او در تهران کار آموزش را از پایه تا بزرگسال به عهده دارد و سابقه همکاری با تیم‌های دانشگاه آزاد، گیتی پسند اصفهان و پرسپولیس را نیز درکارنامه کاری خود دارد.

  • مشوقم پدرم بود

لژیونرسابق تیم شومن کلاب بلغارستان از علاقه‌اش به فوتبال و والیبال گفت: چون پدرم عضو تیم ملی فوتبال و مربی تیم ملی جوانان و نوجوانان در سال‌های قبل بود، عامل جذب من به ورزش شد. از همان کودکی به رشته فوتبال علاقه‌مند شدم و مدت‌ها فوتبال بازی می‌کردم. دوست داشتم فوتبال را ادامه بدهم اما آن موقع فوتبال زنان دارای تیم و مربی نبود. به همین دلیل مجبور شدم ورزش دیگری را انتخاب کنم و چون درکودکی بارها برای تماشای بازی‌های والبیال همراه پدر به ورزشگاه رفته بودم به این رشته علاقه‌مند شدم و والیبال را انتخاب کردم.

  • کمبود امکانات

گیوه درباره کمبود امکانات این رشته ورزشی در شهر تهران افزود: آن زمان در تهران باشگاه‌های زیادی نبود که برای استفاده در دسترس باشند. والیبال را از مدرسه شروع کردم. آنجا تمرین می‌کردم و در بیرون هم باشگاهی وجود نداشت تا بتوانم ثبت نام کنم. از همان کودکی به همراه پدرم برای تماشای مسابقه به ورزشگاه‌ها می‌رفتم و با اینکه سن کمی داشتم با علاقه چندین مسابقه والیبال مردان را از نزدیک دیده بودم. همه این موارد سبب می‌شد هم انگیزه بگیرم و هم این‌که بتوانم در این ورزش موفق شوم. یادم می‌آید در مدرسه که تیم والیبال تشکیل دادیم، خیلی خوب پیشرفت کردیم و مدتی نگذشت که در سطح منطقه و استان مقام آوردیم.

  • از والیبال مردان الگو گرفتم

این والیبالست اضافه کرد: تمرین‌هایی که آن زمان در دوران مدرسه انجام می‌دادم در سطح حرفه‌ای نبود و حتی مربی هم نداشتم. اما درکنار پدرم توانستم تمرین‌های خوبی داشته باشم و کم‌کم به عضویت تیم ملی درآمدم. تماشای مسابقه‌های والیبال مردان تأثیر زیادی روی من گذاشت و همین سبب شد با تکنیک‌های آنها آشنا شوم. بعد از آن هر مربی بازی من را می دید معتقد بود استایل و نحوه پریدنم شبیه والیبالیست‌های مرد است.

  • هدررفت استعدادها

مربی بدنساز تیم اکسون ادامه داد: استعدادهای زیادی در مدارس و محله های مختلف شهر تهران داریم که می‌توانند با برنامه‌ریزی منسجم وارد ورزش حرفه‌ای شوند. اما بیشتر مواقع به دلیل نبود امکانات حتی در تهران این استعدادها هدر می‌رود. اگر در یک خانواده ورزشی بزرگ نشده بودم و حمایت‌های خانواده‌ام نبود نمی‌توانستم به این جایگاه برسم.

  • مدیریت ضعیف

کاپیتان سابق تیم ملی والیبال بانوان وضعیت والیبال بانوان را بسیار وخیم  دانست و گفت: والیبال بانوان اصلا موقعیت خوبی ندارد و دلیل آن را نبود مدیریت قاطع در این بخش می‌دانم. البته از زمان انتخاب آقای محمدرضا داورزنی که حدود ۲ ماه است ریاست فدراسیون والیبال را عهده‌دار شدند امیدوار هستیم اتفاق های خوبی برای والیبال چه در بخش بانوان و چه در بخش مردان رقم بخورد.

گیوه افزود: ۲ سال است که برای والیبال بازیکن‌سازی نشده‌است. باید از تیم‌های پایه شروع کرد تا شرایط برای تیم بزرگسالان فراهم شود.

این بانوی والیبالست ادامه داد: با مشکلاتی که در تیم ملی وجود دارد و از طرفی زمان زیادی برای بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو باقی نمانده انتظار می‌رود برای اعزام تیم برنامه درستی وجود داشته باشد اما به تازگی تیم ملی امید والیبال بانوان را تشکیل داده‌اند و به گفته سرمربی تیم والیبال قرار است فقط بازیکنان تیم جوانان و امید به رقابت‌های انتخابی المپیک اعزام شوند.

او افزود: باید از مدت‌ها قبل برای تیم برنامه‌ریزی و با اردوهایی که برگزار می‌کردند تیم از لحاظ بدنی و ذهنی آمادگی پیدا می‌کرد. اما در این مدت کم نمی‌توان نتیجه خوبی گرفت.

  • نبود حامی ‌مالی در ورزش بانوان

گیوه گفت: در حال حاضر ورزش بانوان به ویژه در بخش حرفه‌ای با مشکلات فراوانی روبروست مهم‌ترین مشکل نبود حامی مالی برای ورزش زنان است. اسپانسرها برای ورزش زنان سرمایه گذاری نمی‌کنند و فکر می‌کنند نمی‌توانند به سوددهی برسند. درحالی که یک ورزشکار برای حرفه‌ای شدن و پیشرفت در ورزش نباید دغدغه مالی  داشته باشد، دغدغه مسائل مالی این روزها مشکل بیشتر والیبالیست‌ها و ورزشکاران است. ورزشکاری که برای گذران زندگی دنبال شغل و کارکردن باشد نمی‌تواند به موفقیت برسد.

  • استفاده از مربیان زبده

او اضافه کرد: برای پیشرفت والیبال بانوان نخستین مسأله مهم ارتقای آگاهی مربیان زن است که بتوانند تکنیک‌های جدید ارائه دهند واقعا حیف است که نتوانیم از استعدادهایی که داریم استفاده کنیم. فکر می‌کنم با استفاده از مربی‌های مرد و با تجربه‌ای که اکنون در کشور داریم یا حتی استفاده از مربی خارجی بتوانیم به رشد تیم ملی والیبال بانوان کمک کنیم. والیبال ایران از آسیا عقب است باید بتوانیم با ارتقای دانش مربیان و بازیکن‌سازی از تیم های پایه خود را به سطح والیبال آسیا برسانیم.

کد خبر 467760

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha