به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، صبری که این روزها نمایش «خاک و تاج» را در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه دارد، درباره این اثر نمایشی که برگرفته از نمایشنامههای «هملت» و «مکبث» ویلیام شکسپیر است گفت: سالهاست به اجرایی برگرفته از نمایشنامههای «مکبث» و «شاه لیر» ویلیام شکسپیر فکر میکردم. وقتی قرار شد که از عروسک کاغذی روی صحنه استفاده کنم و از متون شکسپیر وام بگیریم باید خیلی مراقب باشیم که نگاه درست، نو و قابل تأملی را به تماشاگر عرضه کنیم.
وی در ادامه بیان کرد: علاقه شخصی من به مریم میرزاخانی باعث شد تا اجرای «خاک و تاج» را به او تقدیم کنم. با اینکه از نزدیک با او آشنا نبودم وقتی دیدم که چقدر برای ایران و جهان افتخارآفرین بوده و اکنون در میان ما نیست اندوهگین شدم. در تمرینهای «خاک و تاج» به تصاویری رسیدیم که نیازمند دقت بسیار برای شکلگیری بود و وقتی عکسهای میرزاخانی را دیده بودم که روی تخته سیاه معادلات ریاضی را حل میکرد، برایم جالب بود. روزها با دیدن این تصاویر به مریم میرزاخانی فکر میکردم و از این رو تمام اجراهای گذشته، حال و آینده «خاک و تاج» به یاد مریم میرزاخانی خواهد بود.
سرپرست گروه تئاتر «یاس تمام» درباره دغدغه خود برای به صحنه بردن آثار نمایشی برگرفته از ادبیات کهن ایرانی، ادامه داد: من همیشه دغدغه ادبیات ایرانی را دارم و افتخارم این است که روزی بتوانم «سیمرغ» عطار نیشابوری را روی صحنه ببرم. عروسکها در کارهای من ستونهای اصلی هستند و به نقاط اصلی یک صفحه یا ستونهای یک ساختمان تبدیل میشوند.
صبری درباره استفاده از شیوههای مختلف نمایش عروسکی در فعالیتهای خود و استفاده از شیوه عروسک کاغذی در نمایش «خاک و تاج»، توضیح داد: عروسکهای «خاک و تاج» کاغذی هستند زیرا دوست داشتم تجربه کار با عروسک کاغذی را داشته باشم. سالها پیش ورکشاپی را با آقای الن گذرانده بودم و همیشه دغدغه ام بود که با عروسک کاغذی کار کنم. وی تصریح کرد: دغدغهام این است که به مخاطب چیزی را روی صحنه نشان دهم که برایش نو و جذاب باشد ولی باید در یک کار به چیزی که لازم و ملزوم صحنه است برسم و صرفا با اصرار قصد انجام کاری نو را ندارم.
نمایش «خاک و تاج» هر روز ساعت ۱۸ در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر اجرا میشود.
نظر شما