داستان تکراری آبگرفتگی معابر در بوشهر هر بار و در زمان بارندگی‌های پاییز و زمستان تکرار می شود و پس از بارش باران‌های معروف رگباری شاهد مشکلات تردد خودروها و به ویژه عابران پیاده هستیم...

آبگرفتگی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، بندر بوشهر به رغم اقلیم گرم و خشک و تابستان‌های داغ و شرجی‌های بی‌امانش، پاییز و زمستان بی ضابطه ای دارد. در اواخر فصل پاییز و دو ماه اول فصل زمستان، بوشهری‌ها شاهد بارش‌های رگباری و تگرگ‌های دانه درشت، وقوع بارندگی‌های کوتاه اما شدید و خیابان‌ها و معابری می‌شوند که پس از این رگبارها غرق آب می‌شوند و دیگر معبر امنی برای رهگذران نیستند.  

سرپرست مدیریت بحران استانداری بوشهر در خصوص آبگرفتگی معابر سطح شهر در زمان بارندگی عنوان کرد: در مورد وضعیت شهرهای ساحلی به ویژه در کشور ما با توجه به جزر و مد دریا و کندی سرعت آب و هدایت آن به سوی دریا در زمان وقوع مد، چنین اتفاقی نیز دور از ذهن نیست.

جهانگیر دهقانی در پاسخ به اینکه چرا چنین اتفاقی هر ساله تکرار می‌شود، ادامه داد: همانطور که شاهد بودید در بارندگی روز سه شنبه هفته گذشته ۵۲ میلیمتر بارندگی داشتیم که خیلی شدید بود و انتظار هم میرفت چنین اتفاقاتی رخ دهد.

وی بیان کرد: ما نقیصه‌ها و مشکلاتی که وجود دارد را می‌پذیریم. برای نمونه پروژه جدید دفع آبهای سطحی روبروی فرودگاه که الان مناقصه آن برگزار شده، که از میدان فرودگاه تا میدان انتظام امتداد دارد و اگر اجرا شود قطعا خیلی از آبهای سطحی و روانآب‌ها هدایت خواهد شد و مشکل آن نقاط حل می‌شود. طی صحبت با شهردار قرار شده است که عملیات آن به زودی برگزار شود.

این مسئول ادامه داد: پل ورودی میدان آزادی نیز یکی از نقاطی بوده که آبگرفتگی زیادی داشت و طح آن در حال اجرا است که از یک هزار و ۸۰۰ متر حدود ۴۰۰ متر آن اجرا شده و پروژه با اعتباری در حدود ۱۰ میلیارد تومان فعال است.

سرپرست مدیریت بحران استانداری بوشهر گفت: در مورد سایر نقاط نیز، برخی از جاها نیاز به احداث کانال جدید دارد، یعنی باید مشاوری که طرح جامع شهری یا دفع آب‌های سطحی را تدوین می‌کند اینها را در طراحی ها دیده و اصلاحات را لحاظ کند.  در طرح جامع مدیریت شهری که آب منطقه ای تدارک دیده است، موضوع دفع آب‌های سطحی و تمام مسائل و مشکلات موجود دیده شده و با زمانبندی مناسب به مرور اصلاح خواهد شد.

دهقانی تصریح کرد: در این موارد و در حوزه مسائل شهری که بر عهده شهرداری‌ها است، در جلسات مکررا عنوان شده و استاندار محترم نیز تاکید ویژه ای بر این مسئله داشته اند. به ویژه در مورد میدان روبروی فرودگاه که جز مصوبات ستاد مدیریت بحران استان گکذاشته و با دستور استاندار برای رسیدگی فوری در دستور کار قرار داده شد.

وی با بیان اینکه به دنبال حل این مشکلات هستیم، افزود: با در نظر گرفتن همه این مسائل، با توجه به توپوگرافی شهر و وضعیت جزرومد دریا، در صورت بارندگی شدید در مدت زمان کوتاه این آبگرفتگی رخ می‌دهد. خوشبختانه تمام دستگاه‌ها پای کار بوده‌اند تا بتوانند در سریع ترین زمان ممکن مشکلات مدیریت و برطرف شود.

این مسئول با اشاره به اینکه شیفت عصر مدارس در روز بارندگی تعطیل اعلام شد، گفت: به دلیل اینکه ترافیک به وجود نیاید و خودروهای کمتری مجبور به رفت و آمد در مسیرها نباشند تصمیم بر تعطیلی برخی از مدارس شهر بوشهر و شهرستان‌ها گرفته شد.  

سرپرست مدیریت بحران استانداری بوشهر در پاسخ به اینکه چرا تصمیم تعطیلی مدارس دیر گرفته می‌شود، عنوان کرد: من در برنامه تلویزیونی هم توضیح دادم که بارندگی بعد از ساعت ۸ و سی دقیقه شدید شد و ما نوبت صبح را تعطیل نکردیم، به این دلیل که مدارس مکان امنی هستند اما به هر دلیل ناهماهنگی‌هایی پیش می‌آید و نوبت عصر را نیز ساعت ۱۰ و سی دقیقه تعطیل و اعلام کردیم. به هر ترتیب در مورد این مسائل باید بر اساس پیش بینی‌های جوی و شرایط بررسی و سپس در خصوص آن تصمیم گرفته شود.

جهانگیر دهقانی یادآور شد: در حال برنامه ریزی برای کاهش مشکلات و مدیریت شرایط بحران در مواقع بارندگی و بروز آبگرفتگی‌های احتمالی هستیم.

کد خبر 468502

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha