رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان بر رعایت اصول و قواعد عملکرد محله‌ای و شهری طرح «شهر دوستدار کودک» در همدان تأکید کرد.  

شهر دوستدار کودک

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از  فارس، رضوان سلماسی ظهر شنبه ۲۳ آذر در جمع خبرنگاران با اشاره به دستورالعمل اجرایی ابلاغی از سازمان دهیاری‌ها و شهرداری‌های وزارت کشور با عنوان «شهرهای دوستدار کودک» اظهار کرد: بر اساس اجرای بندهای ۶ و ۲۱ ماده ۵۵ قانون شهرداری مبنی بر تأسیس و احداث ساختمان‌های مورد نیاز برای فضاهای بازی و باغ کودکان و کمک مالی به راه‌اندازی و مدیریت آنها و مصوبه شورای عالی استان‌ها در مورد طرح «شهر دوستدار کودک»، تکلیف شهرداری‌ها برای مناسب‌سازی فضاهای عمومی، توسعه خانه‌های اسباب‌بازی، شناسایی امکانات حمایتی مردمی از کودکان و مشارکت در برگزاری جشن‌های مرتبط با کودک در شهر ابلاغ شده است.  

وی با تأکید بر این‌که چشم‌انداز این اقدام، نائل شدن ایران به عنوان کشوری دارای شهرهای دوستدار کودک در منطقه با توسعه شهرهای الگو در این زمینه تا سال ۱۴۱۵ مطرح شده است گفت: اگر مدیران شهری به‌منظور رفع نیاز کودکان برنامه‌ریزی کنند، به طور حتم برای سایر اقشار از جمله معلولان، سالمندان و... نیز برنامه‌ریزی خواهد داشت تا به اهداف «آرمان‌شهر» برسیم.  

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان با توجه به اهمیت حضور کودکان به عنوان آینده‌سازان جامعه، تداوم اجرای صحیح طرح «شهر دوستدار کودک» را مورد تأکید کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر دانست و گفت: مأموریت این طرح، تلاش برای ارتقای کیفیت زندگی کودکان در شهرها مبتنی بر ارزش‌های بومی و با تأکید بر ابعاد رشدی کودکان شامل رشد شناختی، جسمانی، اجتماعی، هیجانی، معنوی و پرورش خلاقیت‌های آنهاست.  

وی با بیان این‌که «شهر دوستدار کودک» قرار است فضاهای شهری را متناسب با نیاز کودکان مهیا، آماده‌سازی و استانداردسازی کند تا دغدغه والدین برای حضور کودکان رفع شود؛ بر انسان‌محور بودن شهر تأکید کرد.  

سلماسی با اشاره به اصول فضای شهر دوستدار کودک افزود: «شهر دوستدار کودک»، شهری است که کودکان را در کانون توجه قرار داده و در راستای مناسب‌سازی، مطلوب‌سازی و بسترسازی از منظر کالبدی، اجتماعی و فرهنگی شهر برای فعالیت کودکان تلاش می‌کند.  
وی گفت: با این طرح آنها نیز مانند سایر شهروندان منطبق با نیازهایشان می‌توانند در شهر زندگی کنند و زمینه‌ساز رشد و ارتقای ابعاد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی آنها از جمله امنیت، نشاط، سلامت و... کودکان است.  

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان برنامه‌ریزی و مدیریت؛ نظارت و ارزیابی، فعالیت‌های ترویجی، آموزشی و امور پشتیبانی از برنامه‌ها و اقدامات مرتبط با شهر دوستدار کودک توسط شهرداری در همکاری با سایر دستگاه‌های ذی‌ربط را دامنه کاربرد اجرایی دستورالعمل و سطح فعالیت آن برشمرد.  

وی گفت: ایجاد بسترهای لازم برای بروز خلاقیت‌های کودکان و نوجوانان در شهر؛ ارتقای جایگاه ملی و بین‌المللی شهرها به‌ویژه کلانشهرها در حوزه شهر دوستدار کودک؛ توسعه، نظارت، استانداردسازی، سطح‌بندی و نظام‌مندسازی فضاهای فعالیتی کودکان در شهر و تشویق مشارکت کودکان در مدیریت شهری، برنامه‌ریزی و طراحی شهری از جمله اهداف این طرح شهری است.  

سلماسی تامین امنیت و ایمنی برای حضور فعال و با نشاط کودکان و نوجوانان در شهر افزایش، فرصت‌های شادی و ملاقات کودکان با یکدیگر در محلات شهری؛ کمک به ارتقای سلامت جسمی و روانی کودکان و تنظیم جمعیت کودکان؛ ایجاد انگیزه و تکریم و حمایت از سازمان‌ها و فعالان حوزه شهر دوستدار کودک و توسعه و ارتقای کیفی بازیکده‌ها یا فضاهای بازی مطلوب برای کودکان در شهرها را از دیگر اهداف مهم طرح «شهر دوستدار کودک» دانست.  

وی عمران، معماری و شهرسازی؛ فرهنگ اجتماعی؛ سلامت و محیط زیست؛ حقوق شهروندی و همچنین روابط عمومی و بین‌الملل را قلمروی موضوعی دستورالعمل اجرایی ابلاغی «شهر دوستدار کودک» اعلام و اظهار کرد: در نظر گرفتن فضاهای بازی کودکان نیز امری ضروری بوده است، زیرا این مهم فضای شهری روباز، عمومی و دارای تعاملات اجتماعی پویاست که به طور ویژه و با هدف ارتقای کیفیت زندگی کودکان و بسترسازی فعالیت‌های خلاقانه و سرگرم‌کننده برای رشد مطلوب آنها برنامه‌ریزی خواهد شد.  

کد خبر 470048

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha