به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا پیروز حناچی امروز سهشنبه در نهمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: تهران شهری است که از پایتخت شدن آن بیش از ۲۲۰ سال میگذرد. مساحت ۲۲ منطقه شهرداری حدود ۷۰۰ کیلومتر مربع است که حدود ۸ میلیون و ۶۰۰ نفر سکنه ثابت دارد.
وی ادامه داد: از نگاه مردم در شهریور ۹۶، آلودگی هوا و ترافیک دو موضوع اصلی شهر تهران بعد از مسائل اقتصادی هستند.
حناچی با اشاره به افزایش نرخ بنزین گفت: پیش از این در حوزه حمل و نقل عمومی با بحران مواجه بودیم و در تهران ۱۶ درصد بار حمل و نقل را مترو به دوش میکشید؛ اما با افزایش نرخ بنزین بیش از ۱۳ درصد به این بار اضافه شده که نارضایتیهایی را به وجود آورده است.
شهردار تهران با بیان این که زیرساختهای کنونی مترو وضعیت خوبی دارد، افزود: زیرساختها فراهم است اما برای تامین واگنهای مترو با مشکل مواجه هستیم؛ اکنون حدود دو هزار واگن مترو کم داریم تا بتوانیم خطوط تأسیسشده را به سر خط ۲/۵ دقیقه برسانیم.
به گفته حناچی، دو سوم این واگنها در داخل تولید شده، اما مشکلات منابع مالی و ارز باعث شده وقفهای برای در اختیار قرار گرفتن واگنهای تهران ایجاد شود.
وی تصریح کرد: در این مدت تلاش کردیم منابع مترو را از طریق اوراق مشارکت و منابع دیگر تامین کنیم، اما شرایط اقتصادی کشور تاثیرش را بر حوزه حمل و نقل نشان داده است.
حناچی گفت: همیشه نگرانی درباره وضعیت آلودگی وجود دارد. برای کنترل ذرات معلق، علاوه بر کاهش آلایندهها باید از تمرکز جلوگیری کنیم.
وی تصریح کرد: تا کنون مدیریت کلانشهر تهران به گونهای بوده که به تمرکز دامن زده است به طوریکه بیش از ۷۵ درصد بودجه شهرداری تهران به طور مستقیم به ساختوساز وابسته بوده است.
شهردار تهران با بیان این که میخواهیم وابستگی شهرداری به منابع ساختوساز را به ۵۰ درصد برسانیم، افزود: برای این منظور باید منابع جایگزین داشته باشیم و به همین دلیل لایحه منابع مالی پایدار برای شهرداری بعد از ۳۰ سال در حال نهایی شدن است.
نظر شما