همشهری آنلاین/ زینب زینال زاده: در دنیا بیش از یک میلیارد معلول وجود دارد که ۱۱ درصد این تعداد سهم کشور ما است. افراد توانیابی که در جامعه دیده نمیشوند و از حداقل حقوق شهروندی برخوردار هستند. برگزاری جشنواره همام فرصتی است تا توانیابان انجمنهای مختلف از جمله، انجمنهای ایکتیوز، میاستنی، اوتیسم، معلولان جسمی حرکتی توانمندیهایشان را به جامعه و شهروندان نشان دهند و ثابت کنند محرومیت محدویت نیست و انسان اگر بخواهد، غیرممکنها را ممکن میکند.
«کریم پاشازاده»، دبیر جشنواره همام گفت: «این جشنواره بهانهای است برای برپایی نمایشگاهی از آثار برگزیده هنرمندان توانیاب که در حاشیه آن کارگاههای آموزش نقاشی، عکاسی و گرافیک هم دایر میشود.»
به گفته او هزار و ۱۵۰ هنرمند توانیاب از کل کشور برای شرکت در این جشنواره آثار خود را ارسال کردند که ۸۰۰ اثر برگزیده و پس از داوری، ۱۵۹ اثر در نمایشگاه باهم رقابت میکنند.
۳۰درصد شرکت کنندگان در جشنواره، آقایان و ۷۰ درصد خانمها هستند. پاشازاده با بیان این مطلب گفت: «قیمتگذاری آثار ارائه شده در نمایشگاه، از سوی خود هنرمندان انجام شده و سود حاصل از فروش آنها نیز متعلق به توانیابان است.»
او در پایان اظهار کرد: «امیدوارم برگزاری این جشنواره نقطه آغازی برای شنیده شدن مطالبههای جمعیت ۱۱ درصدی توانیاب کشور باشد. چرا که هنرمندان توانیاب کشورمان بارها در عرصههای جهانی افتخارآفرینی کردهاند، اما هرگز دیده نشدهاند.»
فرهنگستان هنر در خیابان ولیعصر(عج)، تقاطع خیابان طالقانی، شماره ۱۵۵۲ واقع شده است.
نظر شما