به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روزنامه ایران، اوایل مهر امسال مسئولان حراست دانشگاه آزاد به یک دانشجوی رشته پزشکی مشکوک شده و با بررسی مدارک وی دریافتند جعلی است. بدین ترتیب تحقیقات آغاز شد و در بررسیهای صورت گرفته مشخص شد وی با کمک افرادی که در مراکز مشاوره کنکور فعالیت دارند، یکی از صندلیهای پزشکی دانشگاه آزاد را به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان خریده است.
سردار علیرضا لطفی رئیس پلیس آگاهی پایتخت در رابطه با این خبر گفت: با پیگیری این پرونده مشخص شد اعضای یک باند ۹ نفره که از افراد تحصیلکرده و شاغل در مراکز کنکور هستند صندلیهای دانشگاه را به دانشآموزانی که خواهان تحصیل در رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی بودند به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان میفروختند. تا کنون ۴۰ خانواده دانشآموز شناسایی شدهاند که برای خرید صندلی دانشگاه به افراد این باند پول پرداخت کردهاند. در بررسیهای صورت گرفته مشخص شد که اعضای این باند در سال ۹۸ اقدام به فروش کردهاند و در سالهای قبل موردی برای شکایت نداشتیم.
گفتوگو با متهم که مدرس کلاسهای کنکور است و در برنامههای تلویزیونی نیز دروس را برای کنکور آموزش میداد، در ادامه آمده است.
- چگونه این کار را انجام میدادید؟
از طریق یک واسطه با فردی که مؤسسه خیریه داشت آشنا شدم. او مدعی بود با یکی از سران دانشگاه آزاد همکاری دارد و میتواند با نامهنگاری، صندلیهای دانشگاه آزاد را برای رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی برای ما بگیرد.
- بابت این کار چقدر میگرفتید؟
بستگی داشت که دانشجو چقدر به ما پول بدهد. ما باید در ازای هر دانشجو ۲۲۰ میلیون تومان به او پرداخت میکردیم و مابقی را خودمان برمیداشتیم. اگر از دانشجویی ۲۵۰ میلیون تومان دریافت میکردم، ۲۲۰ میلیون تومان را به او میدادم تا یک صندلی در دانشگاه آزاد به آنها بدهند. از کل رقمها ۳ و نیم میلیارد به مشاورههای دیگر داده شده و یک و نیم میلیاردش را خودم برداشتم.
- یک و نیم میلیارد تومان برای چه تعداد دانشآموز؟
حدوداً ۲۷ یا ۲۸ دانشآموز.
- دانشآموزان را چطور شناسایی میکردی؟
من مشاور تحصیلی بودم و خانوادهها با توجه به اعتمادی که به من و همکاران مشاور من داشتند رقمهایی بین ۲۵۰ میلیون تا ۵۰۰ میلیون تومان پرداخت میکردند.
- خانوادهها پولدار بودند؟
فردی برای قبولی دو تا از بچههایش در کنکور یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان هزینه کرده بود ولی به جایی نرسیده بود. بعد از اینکه نزد من آمد و دید که میتوانم با ۶۰۰ میلیون تومان دو تا دانشآموز او را راهی دانشگاه کنم خیلی هم استقبال کرد.
- یعنی بدون کنکور میتوانستند سر کلاس پزشکی؛ دارو یا دندان بنشینند؟
بدون کنکور نه. شرط این بود که حتماً در کنکور شرکت کرده باشند و قبولی هم گرفته باشند. حالا چه رتبهای مهم نبود، فقط باید در دانشگاه قبول شده باشند، مجاز به انتخاب رشته باشند.
- فقط دانشگاه آزاد؟
قرار بود برای پردیس شهید بهشتی سراسری هم این کار را انجام دهند که موفق نشدند.
- چه مدت است او را میشناسی؟
دو سالی که درگیر این کار هستم، او را هم میشناسم.
- با پولها چه کردی؟
ماشین و خانه خریدم. قصد من کلاهبرداری نبود. برای اینکه این کار غیرقانونی نبود. فروش صندلیهای کنکور همیشه وجود داشته.
- نمیدانستی که این کار جرم است؟
این افراد با مسئولان قبلی دانشگاهها ارتباط داشتند. البته بعد از تغییر مسئولان دانشگاه آزاد کار ما لو رفت. اگر بعضی از این مسئولان نرفته بودند برای ایشان هیچ مشکلی پیش نمیآمد و قطعاً بچههای من الان سر کلاس دانشگاه بودند.
- چطوری این ماجرا لو رفت؟
یکی از خانوادهها برگه انتخاب واحد را به دانشگاه داد و گفته بود که من این برگه جعلی را به او دادهام. البته برگه جعلی نبود اما بعد از آن ماجرا لو رفت و دانشگاه آزاد از من شکایت کرد. با این شکایت اتهام من جعل مدرک دانشگاه آزاد شد.
- آیا دانشگاه متوجه نمیشد کسی سر کلاس است که اسم او در سیستم نیست؟
بچهها یک ماه و نیم با همان مدارک سر کلاسها رفته بودند و اسمشان در لیست استاد بوده اما اگر اسم در لیست استاد نبوده دانشجو برگه را نشان استاد میداد.
- جعل مدارک به چه صورت بوده است؟
نمیدانم. همه کارها را همان شخصی که مدیر مؤسسه خیریه بود انجام میداد. من فقط خانوادهها را شناسایی میکردم و پولها را از آنها بهصورت نقدی میگرفتم.
نظر شما