به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، مطالعه محققان فرانسوی نشان میدهد به ازای افزایش هر ۱۰ درصد مصرف مواد خوراکی فوق فرآوری شده، ریسک ابتلا به دیابت ۱۵ درصد افزایش مییابد.
«برنارد اسرور»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه پاریس، در این باره میگوید: «من و تیم تحقیقاتیام قبلاً به رابطه بین مصرف زیاد غذاهای فوق فرآوری شده و ریسک بالاتر ابتلا به سرطان، بیماری قلبی، افسردگی و مرگ زودهنگام پی برده بودیم.»
به گفته اسرور، «غذاهای فوق فرآوری شده، محصولات از قبل بسته بندی شدهای هستند که در معرض طیف وسیعی از دستکاریهای صنعتی قرار گرفتهاند.»
این مواد فوق فراوری شده اغلب حاوی مواد نگهدارنده، طعم دهندههای مصنوعی، مواد افزودنی غذایی، قندها، شیرین کنندههای غیرقندی و رنگها هستند.
به گفته محققان، برخی از مواد خوراکی فوق فراوری شده شامل انواع نودلها، ناگت مرغ، نوشابههای گازدار، آب نبات، مارگارین، شیرینیجات، غلات صبحانه، شیر طعم دار، سبزیجات بسته بندی شده، سسها، پیتزاهای آماده برای گرم شدن، و وعدههای غذایی پودری یا غنی شده هستند.
تاثیر مصرف ماستهای پروبیوتیک در درمان دیابت
این مواد خوراکی در جوامع غربی رایج بوده و ۲۵ تا ۶۰ درصد رژیم غذایی مدرن را تشکیل میدهند.
از سوی دیگر، بیماری دیابت یک مشکل بسیار نگران کننده است و طبق آمار، در سال ۲۰۱۷، حدود ۴۲۵ میلیون نفر در جهان مبتلا به دیابت بودهاند. پیش بینی میشود این رقم تا سال ۲۰۴۵، به ۶۲۹ میلیون نفر برسد.
محققان در توضیح وجود این رابطه عنوان میکنند تنها ارزش غذایی پایین این مواد خوراکی به دلیل وجود میزان بالا چربی، نمک و قند علت وجود این رابطه نیست. بلکه ترکیبات شیمیایی مشکل ساز که موجب اختلال در فرایند هضم میشوند در این زمینه نقش دارند. از سوی دیگر مواد بسته بندی هم مشکل ساز هستند.
محققان تاکید میکنند مصرف مواد خوراکی فوق فراوری شده معمولا در بین افراد سیگاری، چاق، کم تحرکتر، و افرادی که گوشت قرمز بیشتر مصرف کرده و مصرف غلات کامل، میوه و سبزیجاتشان کمتر است به مراتب بیشتر است.
نظر شما