به گزارش همشهری آنلاین، علی مطهری نماینده مجلس در کنگره سراسری حزب همبستگی ایران با بیان اینکه روشن است که فلسفه وجودی مجلس جلوگیری از استبداد و دیکتاتوری است؛ افزود: همانطور که اگر کسی با زیبارویان زیادی خلوت کند و بگوید پاک است، باورپذیر نیست، کسی که با قدرت در خلوت باشد و بگوید که من با این شرایط پاک هستم، محال است.
ایلنا که این خبر را منتشر کرده در ادامه آورده است: این نماینده مجلس با بیان اینکه در قانون اساسی ما مجلس جایگاه و قدرت خوبی دارد به طوری که مجلس میتواند وزرا و رئیسجمهور را عزل کند اما در عمل باید ببینیم که آیا مجلس این قدرت را دارد یا نهادهای انتصابی چنان در مجلس سایه میاندازند که عملا میتوانند مجلس را منحل کنند و در بسیاری از جاها اراده خودشان را حاکم میکنند.
وی گفت: به طور مثال نماینده میخواهد وزیر را استیضاح کند در این شرایط از جاهای مختلف به نماینده فشار میآورند؛ حتی در یکی از استیضاحهای اخیر امام جمعه یکی از شهرها به مسئله ورود کرده و به نماینده گفته است که این کار را نکند. حتی میگویند از شورای نگهبان با نماینده تماس میگیرند که نماینده امضای خود را پس بگیرد و میگویند اگر این کار را نکنید، رد صلاحیتت میکنیم!
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: اما در این شرایط ببینید که نماینده چقدر باید قدرت داشته باشد که در مقابل این فشارها بیاستد و عملاً کاری نمیتوان کرد با امضای یک استیضاح چنین حملهای به نماینده شدت میگیرد که او مجبور میشود امضای خودش را پس بگیرند و عملاً مجلس نمیتواند در تصمیمگیری مستقل باشد و کار خودش را بکند.
مطهری تاکید کرد: نماینده نباید تحت فشار قرار بگیرد و مقاومت کند اما چقدر میتواند این کار را بکند چرا که او هم معذوراتی دارد.
وی با بیان اینکه مجلس در قانون جایگاه خوبی دارد اما در عمل نمیتواند کاری انجام دهد، گفت: این سوال مطرح است که ما چگونه باید با مردم رفتار کنیم آیا باید قیم آنها باشیم و مدام به آنها بگوییم به چه کسی رای بدهند یا نه، مردم را آزاد بگذاریم که خودشان رای بدهند و حتی اشتباه کنند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس دهم با اشاره به تعبیر شهید مطهری مبنی بر اینکه مردم باید بارها اشتباه کنند تا درست تصمیم بگیرند، گفت: در مسئله صلاحیتها بیشتر توجه دارند که چه کسی کجا چه اظهارنظری کرده است و آن را ملاک احراز صلاحیتها قرار میدهند؛ میبینیم که هیئتهای نظارت میگردند که فرد در مورد ولایت فقیه چه گفته است تا او را رد صلاحیت کنند.
وی با تاکید بر اینکه ما باید جامعه را آزاد بگذاریم تا خودش انتخاب کند و رای بدهد، حتی اگر اشتباه کند چرا که مسئله رشد اجتماعی در عین حالی که اجباربردار است اما با اجبار در آن به کمال مطلوب نمیرسیم.
نماینده تهران با بیان اینکه دوست داشتن و ایمان داشتن به کسی اجباربردار نیست حتی قرآن هم میگوید لااکراه فیالدین، گفت: کمال مطلوب و رشد اجتماعی با اجبار امکان تکامل ندارد و اگر به این شکل و با اجبار رفتار کنیم، مردم رشد اجتماعی پیدا نمیکنند چرا که باید آزاد باشند، فکر کنند خودشان تصمیم بگیرند و بارها اشتباه تصمیم بگیرند تا بالاخره جامعه رشد پیدا کرده و بفهمد به چه کسی رای بدهد.
مطهری با بیان اینکه رشد اجتماعی نیز از همین قاعده پیروی میکند، گفت: ما در اسلام داریم که شک در وجود خداوند و پیامبر هم گناهی بر گردن کسی نمیآورد و شکی بر آن فرد نیست و حتی امری مقدس است.
وی با اشاره به برخورد عربی با پیامبر اسلام که جوابی در پاسخ به اینکه چه کسی خداوند را آفریده است، نداشت گفت: افراد باید فکر کنند تا از این مراحل عبور کرده و رشد پیدا کنند.
نماینده مجلس دهم اظهار کرد: مشارکت در انتخابات برای ما مسئله و موضوع مهمی است، هرچند که این موضوع با توجه به حوادث اتفاقها و اعتراضها سخت است و عدهای میگویند که ما برای چه باید رای بدهیم در حالی که هیچ فرقی نمیکند چه کسی روی کار بیاید.
وی تصریح کرد: نه اینگونه نیست به هر حال میتوان با همین مجلس هم کارهایی انجام داد و راه اصلاح بسته نیست.
مطهری اضافهکرد: افراد میگویند راه اصلاح بسته است و نباید در انتخابات شرکت کنیم در حالی که این حرف یک اشتباه بزرگ است، ترفند طرف مقابل برای پیروزی در انتخابات وجود دارد و مردم باید در انتخابات با شور و شوق شرکت کنند.
وی تاکید کرد: با همین مجلس و نمایندگان هم میتوان شرایط را تغییر داد و به اصلاحات خوبی دست پیدا کنیم.
نظر شما