سرپرست اداره حفاظت محیط‌ زیست خلخال گفت: از مجموع ۲۷ مخاطره زیست محیطی شناسایی شده مربوط به بخش محیط زیست انسانی در استان اردبیل، ۲۴ مخاطره این شهرستان را در معرض تهدید قرار داده است.

محیط زیست خلخال

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، مهدی کسایی در جلسه کارگروه مخاطرات زیست‌محیطی خلخال در استان اردبیل افزود: این شهرستان عاری از سه نوع مخاطره از جمله افت سفره‌های آب زیرزمینی، مخاطرات ناشی از پساب آب‌گرم‌های معدنی به رودخانه‌ها و ایجاد تغییرات دمایی ناشی از این موضوع و مخاطره مربوط به پایین بودن سطح مناطق چهارگانه تحت مدیریت استان نسبت به وسعت این منطقه است.  

وی با بیان اینکه مخاطرات زیست محیطی در خلخال افزایش یافته است،  اظهار کرد: واگذاری برداشت و بهره‌برداری از معادن سنگ منطقه بدون کسب مجوز و استعلام از اداره حفاظت محیط زیست در کنار ادامه کار هدایت فاضلاب خام به رودخانه هروچای در محل تصفیه‌خانه فاضلاب شهری خلخال از جمله مخاطرات زیست محیطی انسانی تهدیدکننده این منطقه محسوب می‌شود.  

کسایی اضافه کرد: ادامه فعالیت محل فعلی دفن زباله‌های شهر، ورود گونه‌های ماهیان غیربومی به رودخانه‌های منطقه از طریق مزارع پرورش ماهی و  پایین بودن سرانه فضای سبز از دیگرمخاطرات زیست محیطی انسانی تهدیدکننده این منطقه محسوب می‌شود.  

وی ادامه داد: آلودگی‌های صوتی، افزایش روزافزون سلاح شکاری مجاز و غیرمجاز در جامعه و شیوع بیماری در بین جانواران وحشی منطقه  نیز از دیگر مخاطرات زیست محیطی انسانی تهدیدکننده این منطقه محسوب می‌شود.  

به گفته سرپرست اداره حفاظت محیط‌ زیست خلخال  در حالی که هر روز به تعداد کارگاه‌های تولید شن و ماسه در مناطق روستایی این بخش افزوده می‌شود، ادامه فعالیت کارگاه‌های بدون فیلتر تصفیه هوا موجب افزایش روزافزون آلودگی محیط زیست روستایی و اعتراض عمومی مرم در این زمینه شده است.  

وی آتش‌سوزی‌های عمدی و غیرعمدی واقع شده در مراتع و جنگل‌های منطقه را تهدید و مخاطره‌ای بزرگ برای زیست محیط این شهرستان دانست و افزود: در جریان آتش‌سوزی امسال مراتع بخش شاهرود خلخال هشت هکتار از سطح این مراتع طعمه حریق شده و از بین رفت.  

کسایی گفت: در صورت ادامه فعالیت این گونه کارگاه‌های تولید شن و ماسه بدون فیلترهای تصفیه هوا ادامه روند فعالیت و کارکرد واحدهای صنعتی آلاینده هوای منطقه، نابودی فضای سبز پیرامون روستاهای بخش مرکزی و از بین رفتن باغ‌های میوه اطراف این گونه کارگاه‌ها دور از انتظار نیست.  

معاون امور عمرانی فرماندار خلخال نیز در این جلسه با تاکید بر ممنوعیت ورود دام غیربومی برای چرا در مراتع این شهرستان بیان کرد: نتیجه تلاش‌های صورت گرفته برای کنترل و اجرای طرح تعادل مراتع و دام موجب حفظ مراتع و چراگاه‌های طبیعی منطقه شده ولی چنانچه به هر دلیلی اجازه ورود دام از مناطق دیگر استان به مراتع این شهرستان داده شود، این تعادل برهم خواهد خورد.  

رضوان صادقی اظهار کرد: افراد حقیقی و حقوقی ساکن روستا در هیچ شرایطی اجازه واگذاری و یا اجاره مراتع در اختیار خود به دامداران غیربومی را نداشته و در صورت مشاهده چنین تخلفی متخلفان به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.  

کد خبر 471738

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha