به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، محسن حاجیمیرزایی وزیر آموزش و پرورش درباره جزئیات بودجه آموزش و پرورش در سال ۹۹، اظهار کرد: کل بودجه کشور ۸ درصد رشد دارد که این عدد در بخش درآمدی ۹ درصد و در بخش هزینهای ۷ درصد است.
وی افزود: با این حال، وضعیت آموزش و پرورش در بعد اعتبارات هزینهای ۲۲/۳ درصد رشد دارد و بودجه آموزش و پرورش از ۴۷ هزار و ۳۷۹ میلیارد تومان به ۵۷ هزار و ۹۶۲ میلیارد تومان افزایش یافته و با احتساب کل اعتبارات از تبصرههای یک و ۵، بودجه ما به ۶۴ هزار میلیارد و ۲۶۵ میلیارد تومان رسیده است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه علیرغم مجموعه محدودیتهای منابع و افزایش مصارف قطعی و اجتنابناپذیر در کشور این رشد بودجه حاکی از توجه دولت به آموزش و پرورش است، گفت: حدود ۹۶ درصد اعتبارات در اختیار استانها قرار میگیرد و اعتبارات استانی ما ۲۳/۷ درصد رشد دارد. سهم ما از کل بودجه کشور ۱۳/۳ درصد است که نسبت به رشد ۱۰ درصدی سال گذشته ۳/۳ درصد بیشتر شده است. در واقع، بعد از فصل پژوهش، آموزش و پرورش دومین بخشی است که رشد خوبی را تجربه کرده است.
حاجیمیرزایی ادامه داد: تلاش و اقبال دولت، کاستن از مشکلات بودجهای است، اما همچنان نمیتوانیم بگوییم بودجه کفایت میکند.
وی با بیان اینکه گرفتار مشکلات بودجهای هستیم، گفت: این مشکلات در گذر زمان ایجاد شده و باید بهتدریج از دایره مشکلات خارج شویم. تدابیری نیز به کار بسته شده است. به عنوان مثال، در سنوات گذشته اعتبار پرداخت حقالتدریسها در ردیف «سایر» دیده میشد اما از امسال در بند «و» که مربوط به حقوق و دستمزد است، قرار گرفته و معلمان حقالتدریس آزاد نیز حقوق خود را همانند معلمان رسمی سر ماه دریافت میکنند. پیگیر حل مشکلات قدیمی و مزمن بودجهای هستیم.
- کسریهای بودجه آموزش و پرورش
وزیر آموزش و پرورش درباره کسری بودجه این وزارتخانه که به سال آینده منتقل میشود نیز بیان کرد: معمولا بودجه آموزش و پرورش سهمرحلهای تنظیم میشود. نخست، لایحه بودجه است. دوم، تخصیص بیش از سقف است. هر سال تخصیص ما به ۱۱۰ درصد هم میرسد و بخشی هم معمولا به سال بعد انتقال پیدا میکند که برای آن اعتبار تامین میشود. تلاش کردیم کسریهایی که به سال ۹۹ منتقل میشوند قابل توجه نباشد.
وی افزود: مطالبات منتقل شده از سال ۹۷ به ۹۸، ۶۷۰ میلیارد تومان بود که تا کنون ۵۰۰ میلیارد تومان آن محقق شده و ۱۷۰ میلیارد تومان دیگر باقی مانده است.
- تسویه مطالبات معلمان خارج از کشور ظرف یکی ۲ ماه آینده
حاجیمیرزایی درباره مطالبات انباشته شده از سالهای گذشته گفت که این مورد عمدتا به مطالبات معلمان خارج از کشور بازمیگردد. احکامی از آنها در سالهای گذشته اجرا نشده بود که طرح دعوا کردهاند، حکم وحدت رویه صادر و آموزش و پرورش موظف به پرداخت آن شده است. بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان از این مطالبات بحق آنها تسویه شده و باقیمانده نیز طی یک تا ۲ ماه آینده پرداخت میشود.
- افزوده شدن ۱۷ درصد به فوقالعاده شغل معلمان
وزیر آموزش و پرورش درباره افزایش حقوق معلمان و برنامههای رفاهی این وزارتخانه برای فرهنگیان نیز توضیح ارائه داد: طبیعتا معلمان مانند مابقی کارکنان دولت مشمول افزایش حقوق سالانه که احتمالا ۱۵ درصد است، خواهند بود. علاوه بر آن، با اجرای طرح رتبهبندی، به طور متوسط ۱۰ تا ۱۲ درصد به حقوق آنها افزوده میشود و برای معلمان در طرح تماموقت که ۶ ساعت اضافه تدریس دارند نیز حدود ۱۷ درصد به فوقالعاده شغلشان افزوده میشود.
حاجیمیرزایی ادامه داد: اما باید توجه داشت که معلمان همانند دیگر کارکنان دولت اضافهکار و خدمات رفاهی ندارند و باید برای افزایش فوقالعاده شغلشان تمهید کنیم.
وی با اشاره به اجرای طرح رتبهبندی معلمان نیز اظهار کرد: تلاش میکنیم احکام رتبهبندی تا بهمن ماه صادر شود. بیش از ۷۰۰ هزار معلم مشمول این طرح هستند و بررسی پروندههای صلاحیت معلمان در هیاتهای ممیزه استانی کمی زمانبر است، اما هر زمان احکام صادر شود، اعمال افزایشها از مهر ماه خواهد بود.
نظر شما