مجموع نظرات: ۰
پنجشنبه ۵ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۳
۰ نفر

مدیرکل دفتر زیست بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: پارک ملی دریایی نخیلو دیر از توابع استان بوشهر از طرف اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت به‌ عنوان منطقه حفاظت شده پستانداران دریایی تائید شد.

نخیلو

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، داوود میرشکار روز پنجشنبه ۵ دی افزود: کارشناسان انجمن مردم نهاد طرح سرزمین در نشستی که بدین منظور در اسفند سال گذشته در شهر سلاله کشور عمان برگزار شد، پنج منطقه را از ایران به‌ عنوان مناطق مهم پستانداران دریایی معرفی کردند که ۲ منطقه به صورت مشترک با کشورهای کویت و پاکستان ارائه شد و سه منطقه نیز با نام‌های آب‌های ساحلی نخیلو، جزایر غرب هرمزگان و سواحل شمالی هرمز از ایران ارائه شد.

وی اضافه کرد: از میان مناطق ارائه شده پارک ملی نخیلو دیر بر اساس پایش‌های صورت گرفته از سوی معاونت محیط زیست دریایی و تالاب‌ها، اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر و این انجمن در زمینه شناسایی و برآورد جمعیت پستانداران دریایی در پنج سال گذشته و مستندات ارایه شده به‌عنوان منطقه مهم پستانداران دریایی انتخاب شد ولی سایر مناطق به دلیل کمبود پایش و اطلاعات به‌عنوان کاندیدا برای انتخاب در لیست انتظار قرار گرفت تا با انجام تحقیقات بیشتر و تکمیل شدن مستندات به‌عنوان منطقه حفاظت شده پستانداران دریایی انتخاب شوند.

وی بیان کرد: انجمن مردم نهاد طرح سرزمین با معرفی و رهنمودهای تخصصی معاونت محیط زیست دریایی و تالاب‌ها و اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر و علاقمندی پتروشیمی نوری پروژه ای را با هدف حفاظت از گونه حیات وحش در این استان به‌عنوان اولین پایش دریایی و پژوهش مستمر بر روی گونه دلفین آغاز می‌کند.

میرشکار اضافه کرد: دلفین گوژپشت اقیانوس هند با نام علمی  Sousa plumbea یکی از گونه‌های خانواده دلفین است که پس از بازبینی و بررسی دوباره اطلاعات موجود با توجه به وضعیت کنونی و حساس این‌گونه از سال ۲۰۱۵  در رده گونه "در معرض خطر انقراض" در فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت (IUCN) قرار گرفته است.

وی ادامه داد: جمعیت این گونه در آب‌های خلیج فارس و دریای عمان ایران نامشخص است و تنها مشاهدات گذشته از این گونه در ۲ منطقه که به طور دائمی  قابل رویت بوده است یکی در استان بوشهر منطقه پارک ملی نخیلو دیرو دیگری در استان خوزستان در خور موسی و البته مشاهدات پراکنده از آب‌های خورخوران و میناب در استان هرمزگان و گواتر در استان سیستان و بلوچستان است.

میرشکار گفت: هدف کلی این پروژه حفاظت گونه است که در راستای حفاظت به بحث جوامع محلی، آموزش و بررسی تهدیدات نیز پرداخته شده است.

 وی ادامه داد: این پروژه تحقیقاتی حفاظتی در سال پنجم خود قرار دارد که تاکنون در مجموع هزار و ۱۶ روزنفر (آموزش ۵۲ روز نفر و ۹۶۴ روزنفر پایش دریایی) در پارک ملی دریایی نخیلو دیر و منطقه حفاظت شده مند فعالیت کردند، در کنار روزهای حاضر در منطقه روزهای باقی مانده سال به مطالعات، ارزیابی وآنالیز داده های حاصله و یافتن راه‌هایی برای بهبود عملکرد پروژه و حفظ گونه دلفین گوژپشت نموده است.

میرشکار افزود: در این پروژه در هر سفر ماهانه چهار نفر حضور داشتند و تلاش بر این شده تا فرصتی را برای علاقمندان به این عرصه ایجاد نماید تا دانشجویان رشته های مرتبط تجربه پایش دریایی را کسب کنند.

 مدیرکل دفتر زیست بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در راستای حفاظت از دلفین گوژپشت با مشارکت جوامع محلی و سازمان‌های مردم نهاد در این منطقه و برای آشنایی، اطلاع رسانی و حساس سازی آموزش‌هایی را در مدارس، کتابخانه‌ها، تعاونی‌های صیادی و صیادان شهرستان‌های ساحلی استان برای گروه‌های مختلف انجام داده است.

وی اضافه کرد: در ۲ سال تحصیلی ۹۴-۹۵ برای ۸۳۵ دانش آموز و در دوره تحصیلی ۹۶- ۹۷ برای هزار و ۱۵۹ دانش آموزبرنامه‌های آموزشی ارائه شده است.

میرشکار گفت: در این آموزش‌ها از کتاب‌های طراحی و تدوین شده برای گروه‌های مختلف سنی، پوستر و بروشور، استیکر، مداد رنگی و شمعی دلفین گوژپشت همراه با تکنیک‌های کارگاهی، بازی و یادگیری به انجام رسیده است.

از دیگر فعالیت های معاونت محیط زیست دریایی و تالاب ها بررسی جمعیت پستانداران دریایی در سواحل هرمزگان و سواحل مکران بوده که طی سال گذشته با همکاری تیم جایکا انجام شد که نتایج آن باعث غنای برنامه جامع حفاظت از محیط زیست دریایی استان هرمزگان شده است.  

پارک ملی دریایی نخیلو  دیر دربخش بردخون شهرستان دیر از توابع استان بوشهر قرار دارد.

کد خبر 473481

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha