طاهره نمرودی: «تمرین زندگی»، شعار پنجمین جشنواره‌ی ملی اسباب‌بازی است. از هفتم دی‌ماه تولیدکنندگان اسباب‌بازی‌ها و عروسک‌ها از همه جای ایران برای نمایش و عرضه‌ی محصولات خود به مرکز آفرینش‌های فرهنگی‌هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آمده‌اند.

دوچرخه

محسن حموله، دبیر جشنواره و مدیر کل سرگرمی‌های سازنده و بازی‌های رایانه‌ای کانون پرورش فکری، درباره‌ی تفاوت این دوره‌ی جشنواره نسبت به دوره‌های قبل به خبرنگار دوچرخه می‌گوید: «‌نسبت به دوره‌ی قبل رشد صددصدی حضور تولیدکنندگان داخلی را در نمایشگاه تخصصی داشتیم. هم‌چنین توجه ویژه‌ای به استارتاپ‌ها و طراحان عروسک‌های ایرانی داشتیم، چرا که امسال ۱۶۰ تولید کننده برای معرفی دو هزار اثر در جشنواره تخصصی داریم و معرفی۶۰۰ عروسک که در شهر عروسک‌ها حضور دارند.

او درباره‌ی برنامه‌های جنبی جشنواره می‌گوید: «هر روز مراسم رونمایی از یک بازی همراه با تولیدکننده و کارشناس بازی را داریم.»

هم‌چنین مراسم تقدیر از فعالان اسباب‌بازی‌ و پیشکسوتان اسباب‌بازی امسال اجرا می‌شود.

دبیر جشنواره‌ی پنجم از رونمایی کتاب‌های مرتبط با صنعت اسباب‌بازی خبر می‌دهد و اضافه می‌کند: «امسال رشد چشم‌گیری در ارسال آثار به دبیرخانه داشتیم،۹۱۵ اثر به دبیرخانه رسید که در حوزه‌ی اسباب‌بازی‌های ثبتی و دارای مجوز تولید، داوری و برترین‌هایشان معرفی می‌شوند.»

یکی از جذاب‌ترین قسمت‌های این جشنواره آشنایی با تولیدکنندگان عروسک‌ها و اسباب‌بازی‌هاست. پرورقویدل، مدیر «اروسک‌خانه ماه گنج» اولین سالی است که در این نمایشگاه حضور دارد. آن‌ها عروسک‌های اقوام را به دست زنان روستایی تولید و عرضه می‌کنند. او می‌گوید: «در همه‌ی روستاهایی که این عروسک‌ها تولید می‌شود، دقیقاً چیزی را که بر تن خودشان است برای عروسک‌ها می‌دوزند.»

او معتقد است تنها با یک عروسک هم می‌توانیم بسیاری از فرهنگ‌ها و نمادها را به دیگران منتقل کنیم. «آفرت» نمونه‌ی دیگری از عروسک‌های ایرانی است. فاطمه تقی‌پور، آفریننده‌ی این عروسک‌ها می‌گوید: «نمونه‌ی اولیه‌ی این عروسک‌ها را از روی یک عکس اینترنتی ساختم، اما بعد خودم برای هر کدام شخصیت‌سازی کردم و بال و پرش دادم. بعضی از عروسک‌ها هم براساس داستان‌هایی که در کودکی برایمان گفته می‌شد ساخته شدند.» در این جشنواره علاوه بر عروسک، اسباب‌بازی‌های متنوعی هم وجود دارد.

هوشنگ شاهین‌زاده که به او عمو هوشنگ هم می‌گویند در این‌جا حضور دارد. او به احیای اسباب‌بازی‌های سنتی می‌پردازد و درباره‌ی شروع کارش در این حوزه می‌گوید: «من در رشته‌ی مهندسی مکانیک تحصیل کردم و در وزارت نیرو مشغول به کار بودم، اما بعد از ۱۶ سال این کار را رها کردم و کار دلم را شروع کردم و بیش از ۴۰ سال است که در حوزه‌ی کودک و اسباب‌بازی فعالیت می‌کنم.»

این نمایشگاه تا ۱۳ دی‌ در مرکز آفرینش‌های فرهنگی‌هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان (خیابان حجاب)، از ساعت ۹ تا ۱۹ برپاست.

کد خبر 474631

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha