به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ پاستیل یک ماده خوراکی پرطرفدار در میان تمام افراد مخصوصا کودکان است. شاید کمتر کسی از طعم دلنشین و شیرین آن خوشش نیاید.
جالب است بدانید که یک کارگر ساده در دهه ۱۹۲۰ پاستیل را ابداع کرد در واقع این فرد با نام هانس ریگل کسی بود که در زمینه شیرینیپزی تجارب فراوانی داشت و یک روز تصمیم گرفت تا با ایدهای خلاق و با به کارگیری طعم میوههای پرطرفدار و دلنشین و اضافه کردن مقداری ژلاتین به آن آبنبات خوشمزهای به نام پاستیل درست کند. ژلاتین در واقع یک ماده بیرنگ، شفاف، بیمزه و بدون بو است که از استخوان و پوست حیواناتی مانند گاو، گوسفند و شتر تهیه میشود. تمام ژلههای رنگدار و مزهدار موجود در بازار به روشهای صنعتی و با استفاده از مواد شیمیایی دارای اسانس درست میشوند که به شدت برای مصرف کنندگان مضر است.
- پاستیل سالمتر است یا چیپس؟
بعضی از افراد با باورهای اشتباه خوردن پاستیل را به علت کالری کم، مناسبتر و مفیدتر از وعدههای غذایی یا خوراکیهای مضر دیگر مانند چیپس و پفک میدانند اما بهتر است بدانید که مصرف ۱۰۰ گرم از این خوراکی خوشمزه به علت وجود ترکیبات شکر و قند در خود با خوردن ۱۰۰ گرم چیپس کاملا مساوی است. حدود ۳۰۰ الی ۵۰۰ کالری دارد که این کالری گاهی از مصرف یک وعده غذایی کامل و پرحجم بیشتر میشود و میتواند باعث افزایش وزن در بدن افراد شود.
ژلاتین موجود در پاستیل از نوع ژلاتین حیوانی است که هیچ کلسیمی ندارد و به علت پایین بودن ارزش غذایی به هیچ عنوان جایگزین مناسبی به برای انواع مواد پروتئینی مانند گوشت، شیر، تخم مرغ و میوه نیست.
به گفته متخصصان تغدیه از آنجایی که کالری ۱۰۰ گرم پاستیل با یک وعده غذایی کاملا برابر است و دارای هیچ مواد پروتئینی و با خاصیتی نیست، مصرف آن باعث افزایش وزن میشود و به هیچ عنوان برای کودکان بیش فعال و پرتحرک توصیه نمیشود. اما بهتر است روزانه بیش از ۵۰ گرم پاستیل مصرف نشود.
بهتر است بدانید که پاستیل یا سایر محصولات موجود در بازار که تحت عنوان کالاهای بدون قند و مواد افزوده به فروش میرسند کاملا تقلبی بوده و به جای قندهای طبیعی مانند ساکاروز یا شیرین کنندههای مصنوعی فروخته میشوند. افراد ذائقه خود را به خوردن بیش از حد آنها عادت میدهند و شیرینی بیش از حد موجود در آن باعث اختلال در حس چشایی خواهد شد و به همین ترتیب دارای مضرات و خطرات بیشتری نسبت به پاستیل با قند یا شیرینیجات است.
اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که به علت مشغلههای کاری فرصت مناسبی برای خوردن غذا ندارید و در هنگام ضعف تنها به مصرف مقداری شکلات، پاستیل یا شیرینیجات میپردازید و در عین حال با چاقی بیش از حد رو به رو هستید و اضافه وزن برایتان یک معضل بزرگ است باید بدانید که جایگزین کردن پاستیل به جای وعدههای غذایی یک تغذیه نامناسب در جهت رساندن کالریهای چربی به بدنتان است؛ چرا که خوردن پاستیل در هنگام ضعف باعث تجمع چربی و در نهایت اضافه وزن شما خواهد شد.
- چه کسانی نباید پاستیل بخورند؟
به علت قند موجود در پاستیل افراد زیر دو سال، استفاده کنندگان از دندان مصنوعی و افراد دیابتی هرگز نباید از آن استفاده کنند.
خوردن پاستیل و ژله در افراد مبتلا به فشار خون بالا، بیماریهای قلبی، عروقی و دیابت بهتر است با دقت بیشتری مصرف شوند.
متاسفانه بیشتر والدین با تصور اشتباه انواع دسر، ژله و پاستیل را به عنوان استحکام استخوانها در برنامه روزانه مواد غذایی فرزندان خود قرار میدهند در حالی که میتوان منابع غذایی بسیار غنی حاوی کلسیم مانند شیر کم چرب، ماست کم چرب، کنجد و انواع کلم را تغذیه کرد. البته به یاد داشته باشید که مصرف ژله و پاستیل برای کودکان بیش فعال و پرتحرک توصیه نمیشود.
- مضرات پاستیل برای بیماران دیابتی
همه ما میدانیم که میزان قند مصرفی یک فرد دیابتی با یک فرد سالم کاملا تفاوت دارد و افراد دیابتی در مصرف شیرینیهایی مانند انجیر، خرما و پاستیل با محدودیت مواجه هستند در حالی که افراد سالم میتوانند روزانه تا ۵۰ گرم از انواع خوراکیهای شیرین استفاده کنند.این نوع خوراکیها را هرگز با معده خالی مصرف نکنید، بهتر است این مواد به عنوان میان وعده مصرف شوند.
- خوردن پاستیل چه مضراتی به همراه دارد؟
مصرف پاستیل میتواند به علت وجود رنگ و دیگر مواد افزودنی باعث ایجاد سوءتغذیه، کاهش اشتها، افزایش پوسیدگی دندانها شود. همچنین به علت وجود پروتیینهای بیماریزا در برخی از انواع ژلاتین تخریب مغز و نخاع را به همراه داشته باشد و حتی در صورت عدم فرآوری صحیح باعث انتقال بیماری از بدن گاو به بدن انسان شود.
- چه مواد خوراکی باید جایگزین ژله و پاستیل شود؟
تغدیه مناسب و سالم مانند: مصرف آجیل، آبمیوه های خانگی، میوه و سبزیجات تازه باعث عادت دادن ذائقه کودک به خوراکیهای طبیعی و استاندارد خواهد شد و میتواند بهترین جایگزین برای ژله و پاستیل باشند.
نظر شما