به گزارش سایت اطلاعرسانی نهاد ریاست جمهوری، رییسجمهور در این دیدار با اشاره به اوضاع اسفبار جهان در عرصههای مختلف تصریح کرد: اصلاح اوضاع و حل مسایل جهان فقط با تلاش و همکاری پیروان ادیان ابراهیمی از جمله مسلمانان و مسیحیان محقق می شود.
دکتر محمود احمدینژاد پس از دریافت استوارنامه سفیر جدید واتیکان با بیان اینکه حل مسایل جهان فقط با استفاده از راه حل های دینی ممکن است، اظهارداشت: اگر خداپرستی حقیقی در جهان جاری شود، ظلمی نخواهد ماند و ترویج و به کارگیری این اندیشه نیازمند عزم بالای پیروان ادیان ابراهیمی است.
رییسجمهور خداپرستی و انتظار برای ظهور منجی به منظور اصلاح جهان را دو ویژگی مشترک مسلمانان و مسیحیان برشمرد و گفت: مسیحیان و مسلمانان علاوه بر دعوت پیروان همه ادیان الهی برای زمینهسازی و ایجاد تغییرات در جهان، میتوانند نقش موثری در برقراری صلح، ثبات و برادری در دنیا ایفا کنند و جلوی زورگویی قدرتهای تجاوزگر و فاسد را بگیرند.
دکتر احمدی نژاد با تأکید بر اینکه خداوند انسانها را آفریده تا در عدالت، دوستی و صلح زندگی کنند، خاطرنشان کرد: راهحلهای صرفاً بشری و برخاسته از منافع قومی، طایفهای و سیاسی در این راستا شکست خورده است.
رئیسجمهور جنگ، درگیری و کشتار انسانها، فقر، تبعیض و افزایش فاصله برخورداران و ضعیفان و نبود بهداشت را از جمله چالش های جهان امروز دانست و اظهارداشت: در هیچ دورهای به اندازه امروز کرامت انسانها مورد تاخت و تاز قدرتهای فاسد نبوده است.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه هر ظلمی که صورت می گیرد و هر حقی که ضایع میشود، ضمن گسترش کینهها رسیدن به نقطه مطلوب را در جهان مشکلتر میکند، تاکید کرد: برخیها آگاهانه و عامدانه برای تقویت کینهها تلاش میکنند؛ از جمله کسانی که به پیامبران توهین میکنند بویی از انسانیت نبردهاند زیرا حیات خود را در لجنزار جنگ جستجو مینمایند.
دکتر احمدینژاد لزوم اتخاذ مواضع قاطعانه از سوی پاپ را در مقابل جنایتها و کشتارها در جهان خاطر نشان کرد و گفت: مسلمانان، مسیحیان و موحدان عالم به طور قطع از مواضع به حق پاپ حمایت خواهند کرد.
اسقف اعظم، ژان پل گویل، سفیر جدید واتیکان نیز در این دیدار، ملت ایران را دارای تمدن و فرهنگی چند هزار ساله و حافظ منافع ملتها دانست و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران و واتیکان باید با همکاری همدیگر خیر و صلاح جامعه بشری را تأمین کنند.
سفیر جدید واتیکان با اشاره به همزیستی مسالمتآمیز پیروان ادیان الهی در اقصی نقاط جهان، گفت: گفتگو میان پیروان ادیان الهی به حفظ کرامت انسانی و استقرار صلح و توسعه در جهان منجر میشود و در این راستا ایمان به خدای یکتا و مبانی ابراهیمی به عنوان ویژگیهای مشترک، پیروان ادیان مختلف را به گفتگو تشویق میکند.
اسقف اعظم گویل، با تاکید بر اینکه مسیحیان و مسلمانان در مسایل مختلف از جمله محکوم کردن اهانتهای اخیر به اسلام و قرآن همبستگی دارند، اظهارداشت: دشمنان بشریت باید بدانند که آزادی بیان به معنای آزادی اهانت کردن نیست.