این مقام ارشد سازمان انرژی اتمی ایران جمعه 23 فروردین 87 در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با رد برخی تردیدها در خصوص توانمندی فنی هستهای ایران و کارایی سانتریفیوژها در پی اعلام آغاز مرحله نصب شش هزار سانتریفیوژ جدید از نسل پی یک، تصریح کرد: هیچ مشکل فنی در خصوص توسعه سلانتریفیوژ ها وجود ندارد.[آشنایی با ایران هستهای]
سعیدی اظهار داشت: ما مصمم به ارتقا کمی و کیفی سانتریفیوژها هستیم بنابراین، هرگونه افزایشی در تعداد سانتریفیوژها تابع اراده سیاسی جمهوری اسلامی ایران است.
معاون امور بینالملل سازمان انرژی اتمی ایران گفت: ما برنامهای منطقی بر اساس استانداردهای جهانی داریم که گام به گام در حال طی کردن آن هستیم و بدون آنکه بخواهیم وارد مسایل سیاسی شویم، وضعیت فنی خود را ارتقا می بخشیم و به اجرای برنامه اعلام شده خود پایبند هستیم.
این مقام ارشد سازمان انرژی اتمی افزود: همچنان که امروز آمریکاییها در حال تبدیل دستگاههای غنیسازی خود از دیفیوژن گازی به نسل جدید سانتریفیوژها هستند ما نیز در صدد ارتقا کیفی سانتریفیوژهای خود هستیم.
سعیدی خاطرنشان کرد: هنگام اعلام تولید مواد یو اف ۴و یو اف ۶در سال ،۸۴ راه اندازی اولین زنجیره ۱۶۴تایی سانتریفیوژها در اوایل سال ۸۵و تبدیل یو اف ۶به اورانیوم با غنای سه و نیم درصد نیز، برخی در داخل و خارج کشور تردیدهایی را مطرح کردند اما آژانس بینالمللی انرژی اتمی در همه موارد یاد شده، توانمندی و پیشرفتهای فنی ایران را تایید کرد.
معاون بینالملل سازمان انرژی اتمی ایران گفت: البته برخی کشورها پیشرفتهای هستهای ایران را پذیرفته و برخی هم نپذیرفتهاند.
وی تصریح کرد: کشورهایی که پیشرفتهای فنی ایران را نپذیرفتهاند، ناچارند آن را بپذیرند و ملت ایران نیز در خصوص پذیرش پیشرفتهای خود از سوی این کشورها صبر و شکیبایی فراوان دارد.
سعیدی اظهار داشت: متاسفانه صادرات سوخت هستهای در دنیا، بیش از آنکه یک موضوع تجاری و اقتصادی باشد به یک موضوع سیاسی- امنیتی تبدیل شده است و هیچ تضمینی در دنیا برای تهیه سوخت هستهای وجود ندارد.
وی گفت: ایده ایجاد کنسرسیوم مشترک غنیسازی در خاک ایران که توسط رییس جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل مطرح شد به قوت خود باقی است و کشورها و شرکتهای خارجی میتوانند در همه پروژههای هستهای ایران اعم از غنی سازی و فراوری اورانیوم و ساخت نیروگاههای اتمی مشارکت کنند.
سعیدی توسعه نیروگاههای اتمی را ضرورتی اجتناب ناپذیر دانست و گفت: در زمینه ساخت نیروگاههای اتمی نیز میتواند کنسرسیومی مشترک با مشارکت خارجیها در ایران ایجاد شود.