مردم استان گیلان به خصوص شرق استان پس از بیش از ۳۰ ساعت قطعی برق، آب و تلفن هم ندارند.

برف

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا نوشت: ساعاتی پیش نیز زلزله‌ای ۴.۵ ریشتری استان گیلان را لرزاند و مردم زیادی وحشت‌زده شدند اما به دلیل سرمای بیش از حد و برف‌هایی که راه‌ها را مسدود کرده راه به جایی ندارند.

برف سنگین روز گذشته موجب ایجاد وضعیت بحرانی در استان گیلان به ویژه شرق استان شده است به نحوی که بیش از ۳۰ ساعت از قطع برق سپری می‌شود، به دنبال قطع برق افت فشار آب، قطعی آب و قطعی تلفن نیز به وقوع پیوسته است. تلفن‌های همراه هم دیگر شارژ ندارند و خاموش شده‌اند.

عارف لطفی ساکن یکی از روستاهای شهرستان لنگرود گفت: وضعیت بسیار بحرانی است ساعت‌ها از قطع برق و آب می‌گذرد. خانه‌های مردم سرد است، آبی برای خوردن ندارند و با آب کردن برف احتیاجات ضروری خود را برطرف می‌کند.

فرحناز سعیدی ساکن شهر لاهیجان نیز با بیان اینکه آب و برق قطع است و جریان گاز ضعیف شده است، تصریح کرد: به دلیل افت فشار گاز انقدر خانه سرد است که فرزندم دندان‌هایش به هم می‌خورد مجبور شدم ساعتی او را به ماشین منتقل کنم ماشین را روشن کنم تا گرم شود اما بنزین هم نداریم و نمی‌توانیم بیش از حد ماشین را روشن بگذاریم.

وی خاطرنشان کرد: سوپرمارکتها و مغازه‌ها تعطیل شده‌اند ما مجبوریم برفها را بر روی بخاری گرم کنیم و از آن برای غذا و دیگر موارد استفاده کنیم.

معصومه سلیمانی ساکن شهر شفت از وصل آب و برق در محدوده شهری شفت خبر داد و تصریح کرد: روستاهایی که در ارتفاعات واقع شده‌اند هنوز برق ندارند.

وی درباره بازگشایی راه‌ها گفت: فقط چند خیابان اصلی بازگشایی شده و خیابان‌های فرعی و کوچه‌ها پر برف و مسدود هستند.

فاطمه آشوری ساکن آستانه اشرفیه به خبرنگار  گفت: روز گذشته ساعت‌ها آب و برق نداشتیم و مشکلات بسیار زیادی برای‌مان ایجاد شد.

وی افزود: خوشبختانه برق شهر آستانه اشرفیه از شب گذشته وصل شده اما روستاهای آستانه ارتباطشان با شهر کاملا قطع شده و آب و برق ندارند.

یک شهروند از شهر سنگر به خبرنگار  گفت: به دلیل برف‌روبی نشدن راه‌های فرعی و کوچه‌ها نمی‌توانیم از خانه خارج شویم.

نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی وضعیت استان گیلان را بحرانی عنوان و تاکید کرد: جا دارد وزرای کشور و نیرو شخصا در استان حضور یافته و مشکلات را مدیریت کنند.

مهرداد لاهوتی که هم‌اکنون در منطقه حضور دارد در گفت‌وگو با خبرنگار  قطع برق را اساسی‌ترین مشکل شرق گیلان عنوان و اظهار کرد: مدیران کل برق استان توانایی رفع این مشکل را ندارند لذا می‌طلبد وزیر نیرو شخصا در استان حاضر شده و نسبت به رفع قطعی برق اقدام کند.

وی با تاکید بر اینکه از دو هفته قبل بارش چنین برفی پیش‌بینی شده بود، تصریح کرد: متاسفانه مجموعه مدیریت بحران استان در این خصوص بسیار ضعیف عمل کرده البته از اقدامات انجام شده تقدیر و تشکر می‌کنم اما باید تمهیدات بهتر و بیشتری برای مقابله با این بارش از قبل پیش‌بینی شده، اندیشیده می‌شد.

لاهوتی با تاکید بر اینکه وضعیت استان و شرق گیلان اصلا مناسب نیست، خاطرنشان کرد: دکل‌های آسیب‌دیده برق هنوز تعمیر نشده و این در حال است که زندگی مردم به برق وابسته است.

وی با بیان اینکه راه‌های روستایی ۱۰۰ درصد بسته است، تصریح کرد: راه‌های اصلی بازگشایی شده اما راه‌های فرعی کاملا مسدود است و از مردم روستاها هیچ اطلاعی در دست نیست، نمی‌دانیم مردم آذوقه و مواد مورد نیاز در اختیار دارند یا خیر؟

به گفته نماینده مردم لنگرود در مجلس، هنوز ۶۵ درصد مشترکان با مشکل قطع برق مواجه هستند.

وی با ابراز نگرانی از قطع آب اظهار کرد: متاسفانه آب شرق گیلان کاملا قطع شده و ۳۰ درصد از مشترکان سایر نقاط استان آب وصل است.

لاهوتی در خاتمه با اشاره به بارش یک متری برف در استان گفت: متاسفانه برخی از مردم بیش از ۲۴ ساعت است که در راه مانده‌اند.

فرمانداران رودسر و لنگرود مشکل اصلی شهرستان‌هایشان را نبود برق عنوان و تاکید کردند: متاسفانه تا برق وصل نشود مشکل حل نخواهد شد. قطعی برق موارد دیگر را تحت تاثیر قرار داده است.

حسین اسمعیل‌پور -فرماندار رودسر- در گفت‌وگو با خبرنگار  قطعی برق را مهم‌ترین مشکل شهرستان رودسر اعلام و خاطرنشان کرد: تعمیراتی که مربوط به اداره برق شهرستان بود انجام شده و منتظر بازگشت برق به مدار توسط استان هستیم.

وی گفت: مردم بچه دارند، مریض دارند نبود برق مشکلات بسیار زیادی را برای آنها به وجود آورده است.

وی با اشاره به قطعی آب در شهرستان گفت: آب بخش عمده‌ای از مشترکان وصل شده اما حوزه شهری به دلیل یخ‌زدگی شدید لوله‌ها هنوز آب قطع است.

اسمعیل‌پور ارتفاع برف در شهرستان رودسر را حدود یک متر اعلام و درباره بازگشایی راه‌ها اظهار کرد: راه‌های اصلی بازگشایی شده و هم‌اکنون در حال بازگشایی راه‌های فرعی و روستایی هستیم.

وی در پایان گفت: نیروهایی از رامسر در بخش‌های مختلف برای رفع مشکلات به رودسر کمک کردند.

سیروس شفقی -فرماندار لنگرود- در گفت‌وگو با خبرنگار  با اشاره به وصل نشدن برق شهرستان متبوعش گفت: متاسفانه قطعی برق مشکلات دیگری مانند افت فشار آب و قطعی آب در برخی روستاها و نقاط شهری را به دنبال داشته است.

وی با اشاره به کمک استان‌های دیگر برای رفع مشکلات تصریح کرد: خوشبختانه تمام راه‌های اصلی باز شده و هم‌اکنون در حال بازگشایی راه‌های روستایی و فرعی هستیم.

وی در خاتمه در پاسخ به پرسش خبرنگار  مبنی بر اینکه آیا مردم مشکل تامین نان و مایحتاج دیگر ندارند، خاطرنشان کرد: به دلیل قطعی طولانی مدت برق مشکلات بسیاری پیش آمده اما اینجا باید از مردم بسیار تشکر کنم که خیلی همکاری می‌کنند.

بازرس کل استان گیلان با بیان اینکه ارزیابی مثبتی از عملکرد مدیران در پی بارش برف نداریم، گفت: با مدیرانی که وظایف‌شان را به نحو صحیح انجام نداده‌اند، در چارچوب قانون برخورد می‌کنیم.

سیف‌الله مسرور در گفت‌وگو با، در پاسخ به این سوال که با توجه به وضعیت موجود در پی بارش برف ارزیابی شما از عملکرد مسئولان در مدیریت اوضاع چیست؟ اظهار کرد: در خصوص شرایط پیش آمده ارزیابی مثبتی از عملکرد مدیران نداریم و به عنوان مسئول نظارتی از شرایط موجود گله‌مند هستم و به نظرم اگر ستاد بحران هم تشکیل نمی‌شد، تفاوتی هم در شرایط موجود ایجاد نمی‌شد.

بازرس کل استان گیلان با بیان اینکه معاون عمرانی استاندار به همراه تعدادی از مدیران در مسیر امامزاده هاشم و سروان حضور یافتند تا مشکلات رفع شود، افزود: متاسفانه این مسیر وضعیت خوبی نداشته و به مدت ۱۵ ساعت مسدود بوده که سبب نارضایتی و رنجش خاطر مردم و مسافران شده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه وضعیت موجود شرایط خاص بحرانی نبوده و فقط بارش برف داشتیم، لذا عملکرد مدیران ارزیابی و علل مشکلات بررسی می‌شود و در آینده نزدیک به اطلاع مسئولین، مردم و اصحاب رسانه می‌رسد.

مسرور با اشاره به مشکلات موجود در سطح شهر گفت: از عملکرد مدیریت بحران شهری راضی نیستم و ارزیابی مثبتی هم از عملکرد آنها در خصوص ساماندهی بارش برف و بکارگیری امکانات موجود گزارش نشده است.

 بازرس کل گیلان بیان کرد: برخی مدیران هم طی ۲۴ ساعت گذشته در مسیر امامزاده‌هاشم بوده‌اند که جای تقدیر و تشکر دارد اما مردم از وضعیت موجود ناراضی هستند و نتایج مطلوبی حاصل نشده است.

وی با بیان اینکه مدیران را موظف به پاسخگویی به مردم می‌کنیم، اضافه کرد: با مدیرانی که وظایف‌شان را به نحو صحیح انجام نداده‌اند، در چارچوب قانون برخورد می‌کنیم.

برقراری برق ۸۵ هزار مشترک در گیلان

استاندار گیلان گفت: برق ۲۵۰ هزار مشترک گیلانی قطع شده بود که تاکنون برای ۸۵ هزار مشترک وصل شده است. همچنین مشکل قطع آب ۶۰۰۰ نفر از ۱۲ هزار مشترک آب استان که طی روزهای گذشته آب نداشتند، رفع شد.

ارسلان زارع صبح چهارشنبه ۲۳ بهمن در گفت‌وگو با شبکه خبر، با اشاره به بارش برف سنگین در گیلان و ایجاد مشکل برای مردم، اظهار کرد: در ارتفاعات گیلان بیش از دو متر و در شهرهای استان از جمله رشت، لاهیجان و رودسر بیش از یک متر برف بارید.

وی با بیان اینکه بارش برف سنگین موجب انسداد شریان‌ها و محورهای اصلی استان شده است، افزود: تلاش‌های زیادی صورت گرفته تا محورهای اصلی ورودی استان بازگشایی شود لذا شامگاه گذشته کلیه محورهای اصلی استان بازگشایی شد و خودروهای زمین‌گیر که در برف مانده بودند رهاسازی شدند. البته محور اسالم – خلخال همچنان مسدود است.

استاندار گیلان با اشاره به قطع انشعابات خانگی آب و برق، تصریح کرد: برق ۲۵۰ هزار مشترک گیلانی قطع شده بود که تاکنون برای ۸۵ هزار نفر وصل شده است. همچنین مشکل قطع آب ۶۰۰۰ نفر از ۱۲ هزار مشترک آب استان که طی روزهای گذشته آب نداشتند، رفع شد.

زارع از اسکان اضطراری ۱۶۳۰ نفر خبر داد و خاطرنشان کرد: از امروز تلاش برای بازگشایی راه‌های روستای استان آغاز می‌شود.

وی از هموطنان خواست از سفرهای غیر ضروری به استان گیلان پرهیز کنند و گفت: قطعی برق موجب قطع ارتباط ۵۰ درصد از مشترکین اینترنت به ویژه در مناطق روستایی شده که در صورت برقراری برق، ارتباطات نیز برقرار خواهد شد.

استاندار گیلان نیز در گفت‌وگویی با اشاره به دستور ویژه رئیس‌جمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزرای کشور، نیرو و ارتباطات جهت کمک‌رسانی به گیلان، متذکر شد: قزوین استان معین گیلان است و از استانداری‌های همجوار اکیپ‌های فنی راهداری و برق به گیلان اعزام شدند.

وی با بیان اینکه خوشبختانه گاز کلیه مناطق شهری و روستایی گیلان برقرار است، اضافه کرد: به احتمال زیاد تا پایان وقت امروز بخش زیادی از مردم برق‌دار خواهند شد. البته پارگی سیم‌های فشار قوی در مناطق جنگلی و صعب‌العبور نیاز به ترمیم دارد که وقت‌گیر خواهد بود.

  • اعزام ۱۰۲ نفر بر اثر تروما در پی بارش برف به مراکز درمانی گیلانی

مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: ۱۰۲ نفر بر اثر تروما ناشی از سقوط و سرخوردگی به مراکز درمانی اعزام شدند و از خدمات درمانی بهره‌مند شدند.

محمدی در گفت‌وگو با  با اشاره به اینکه اورژانس گیلان به ۷۳۵ نفر در حوادث برفی امدادرسانی نمود، اظهار کرد: این حوادث شامل سرخوردگی‌ها، سقوط از سطح هم تراز، مسمومیت با گاز مونوکسید کربن و ... است.

وی تصریح کرد: ۱۰۲ نفر بر اثر تروما ناشی از سقوط و سرماخوردگی به مراکز درمانی اعزام شدند و از خدمات درمانی بهره‌مند شدند.

مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان از انجام ۱۷ مورد انتقال مادر باردار به بیمارستان طی دو روز گذشته خبر داد و افزود: براساس گزارشهای دریافتی حال تمامی این مادران مساعد است.

محمدی، تعداد انتقال بیماران بین بیمارستانی را ۵۴ مورد بیان و خاطرنشان کرد: برق تمامی بیمارستان‌های استان امروز وصل است.

وی با اشاره به آمار جان باختن هفت نفر در پی بارش سنگین برف در گیلان که در برخی رسانه ها منتشر شد، گفت: براساس آمار ما در استان دو نفر در پی بارش برف جان باختند که یک مورد مربوط به یک مرد ۳۴ ساله که در اثر برف‌روبی از ساختمان سقوط کرد و در محل حادثه فوت شد و مورد دوم دیگر نیز مربوط به یک نوجوان ۱۸ ساله بود که به گفته شاهدین صحنه در اثر ریختن برف از سقف ساختمان دچار ایست قلبی تنفسی شد، بنابراین هیج گزارش تایید شده‌ای از تعداد مصدومان و فوتی‌ها در رشته‌رود رودبار که بر اثر سقوط بهمن جان باختند در دست نداریم.

وی مصمومیت با گاز مونوکسید کربن را ۱۹ نفر در استان بیان کرد و گفت: اقدامات درمانی لازم برای این افراد انجام و حال تمامی این افراد مساعد است.

  • برقراری کامل آب و گاز در سیاهکل/ قطع برق ۱۰ درصدی

فرماندار سیاهکل با بیان اینکه خوشبختانه گاز و آب کلیه مناطق شهری و روستایی شهرستان صد درصد وصل است، افزود: ۹۰ درصد برق دارند.

محمود صوفی در گفت‌وگو با  که در حاشیه بازدید از محورهای روستایی شهرستان سیاهکل انجام شد، با اشاره به مساحت ۱۰۴۸ کیلومترمربعی این شهرستان، اظهار کرد: بارش برف در جلگه سیاهکل به بیش از یک متر رسید که بیشتر از ارتفاعات بخش دیلمان و پیرکوه است.

وی با بیان اینکه خوشبختانه گاز کلیه مناطق شهری و روستایی شهرستان صد درصد وصل است، افزود: به صورت موردی مشکل علمک گاز و شکستگی انشعاب داشتیم که سریعا رفع شد.

فرماندار سیاهکل از برقراری برق ۹۰ درصد مشترکین شهری و روستایی شهرستان خبر داد و خاطرنشان کرد: شهرستان سیاهکل ۲۴۳ روستا دارد و عمده مشکل قطع برق در روستاهاست که شامل ۱۰ درصد کل شهرستان می‌شود.

صوفی از برقراری صد درصدی آب کلیه مشترکین شهری و روستایی نیز خبر داد و بیان کرد: شهرستان سیاهکل از شرایط اقلیمی ویژه برخوردار است که همین موضوع موجب پراکندگی روستاها شده است لذا عملیات راهداری و خدمات‌رسانی زیرساختی دشوار است.

وی با بیان اینکه از روز شنبه در حال آماده‌باش هستیم، متذکر شد: ماشین‌آلات راهداری را در سطح اماکن و معابر داخل شهر مستقر و از همان ساعات اولیه پاکسازی را آغاز کردیم لذا از کلیه ظرفیت‌های شهرستان برای امدادرسانی به مردم استفاده خواهیم کرد.

نماینده مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی با اشاره به قطعی آب و برق و مسدود بودن راههای روستایی در حوزه انتخابیه خود گفت: علی رغم این که بارش برف از قبل پیش بینی شده بود متاسفانه آمادگی لازم برای بازگشایی راهها وجود نداشته است.

اسدالله عباسی در گفت‌وگو با، با اشاره به شرایط حوزه انتخابیه خود گفت‌: در بخش های زیادی از مناطق ما آب و برق قطع  است، راههای فرعی روستاهای املش، رانکوه، رحیم‌آباد، کلاچای و رودسر بازگشایی نشده، امکانات لجستیک بسیار کم است و این راهها برف روبی نشده که باعث شده مردم با مشکلات زیادی مواجه شوند.

وی افزود: البته مشکل سوخت و پخت نان در نانوایی‌ها با پیگیری‌های فرماندارن برخی مناطق مرتفع شده و در حال حاضر برخی نانوایی‌ها به پخت نان مشغول هستند، اما همچنان از بخش خصوصی برای بازگشایی راههای فرعی کمک می‌خواهیم تا رفت و آمد در جریان باشد. برخی از مردم مریض دارند و این در حالی است که راه مناطق روستایی کماکان مسدود است.

عباسی با انتقاد از نبود امداد رسانی فراگیر، در این مناطق یادآور شد: البته امداد رسانی در حد محدود انجام شده ولی آنچه نیاز است این است که راه‌ها باز شود شبکه‌ برق متصل شود. متاسفانه از لاهیجان و لنگرود به این سمت برق بخش زیادی از مناطق ما به خاطر تخریب شبکه‌های فرسوده، قطع شده و به تبع آن آب هم قطع شده است.

این نماینده مجلس با بیان اینکه «تاکنون گزارشی از تلفات انسانی در این منطقه دریافت نشده» تصریح کرد:‌ ما از نظر لجستیک و بازگشایی راههای روستایی و اتصال شبکه برق دچار مشکل هستیم. البته از قبل پیش بینی شده بود که در روزهای سه شنبه و چهارشنبه بارش برف و یخبندان را داریم و این انتظار وجود داشت که آمادگی لازم به وجود می‌آمد البته برخی از اتفاقات مثل مشکل شکستن دکل‌ها و قطع برق ناگزیر است. اما در خصوص برف روبی و بازگشایی جاده‌ها، استفاده از ماشین آلات سنگین خصوصا در مناطقی که تهدید برف سنگین داشتند از جمله آمادگی‌هایی بود که باید ایجاد می‌شد.

عباسی، با بیان اینکه «از وزارت‌خانه‌های راه و نیرو درخواست کمک شده» اضافه کرد: در حال حاضر تلاش‌هایی برای بازگشایی راهها و برقراری روشنایی در حال انجام است اما به دلیل این که از شب گذشته یخبندان اتفاق افتاده کار سخت‌تر شده. ما از مسئولین استانی و کشوری انتظار داریم هر چه سریعتر دست به کار شوند تا رفت و آمد برقرار شود. دسترسی به شهرها میسر شود و مشکلی برای مردم ایجاد نشود.

  • آب ۳۶ روستای گیلان همچنان قطع است

مدیرعامل شرکت آبفار گیلان گفت: علیرغم قطع شدن بارش برف هنوز آب ۳۶ روستا قطع است. محب‌علی رنج‌ور در گفت‌وگو با  گفت: تا بامداد امروز آب ۵۰روستا قطع بود که خوشبختانه آب شرب ۱۴روستا وصل شد، اما همچنان آب ۳۶روستای گیلان قطع است.

وی افزود: اغلب قطعی آب روستایی در شرق گیلان رخ داده است و همه تلاش ما این است که مجدا خانوارها را وارد مدار آبرسانی کنیم. رنج‌ور خاطرنشان کرد: از جمله شهرستان‌هایی که روستاهای آن با بی‌آبی مواجه بودند، شهرستان‌های رودسر، املش، لنگرود و لاهیجان بودند.

وی تصریح کرد: دلیل اصلی قطعی آب روستایی در بسیاری از روستاها قطعی برق است و به محض برقراری برق این روستاها، آب شرب نیز وصل خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آبفار گیلان گفت: ۶۰۰ پمپاژ آب در روستاهای گیلان فعال هستند و در برقراری و آبرسانی به روستاییان کار می‌کنند.

وی اظهار کرد: به دلیل بارش برف سنگین تاسیسات آب روستایی خسارتی ندیده است و قطعی فعلی آب روستایی به دلیل آسیب‌هایی است که به خطوط برق وارد و منجر به قطعی برق شده است.

  • تجربه دمای ۹ درجه زیر صفر رشت/ نفوذ سامانه بارشی به گیلان از فردا شب

کارشناس هواشناسی گیلان با بیان اینکه رشت شب گذشته دمای ۹ درجه سانتی‌گراد زیر صفر را تجربه کرد، گفت: یخبندان سراسری در گیلان وجود دارد.

مازیار غلامی در گفت‌وگو با، با بیان اینکه رشت شب گذشته دمای ۹ درجه سانتی‌گراد زیر صفر را تجربه کرد، گفت: در حال حاضر آسمان گیلان صاف تا قسمتی ابری است.

وی با بیان اینکه از کلیه ایستگاه‌های هواشناسی استان گزارش وزش باد شدید جنوبی داریم، اظهار کرد: مردم به ویژه کوهنوردان از سفر صعود به ارتفاعات خودداری کنند، زیرا امکان وقوع کولاک و ریزش بهمن وجود دارد.

سرپرست اداره پیش‌بینی اداره‌کل هواشناسی گیلان از احتمال بالا آمدن آب رودخانه‌ها به واسطه ذوب سریع برف خبر داد و خاطرنشان کرد: وزش باد جنوبی شدید و خیلی شدید طی امروز و فردا در استان ادامه دارد.

غلامی با اشاره به یخبندان سراسری در گیلان، یادآور شد: در حال حاضر دیلمان و جیرنده با ۱۴ درجه سانتی‌گراد زیر صفر سردترین نقطه استان هستند و دمای ماسوله به پنج درجه زیر صفر رسیده است.

وی از نفوذ تدریجی سامانه بارشی به گیلان از شب پنجشنبه و جمعه خبر داد و بیان کرد: این سامانه بارشی با بارش باران در جلگه و بارش برف در ارتفاعات همراه خواهد بود، اما این فعالیت بارشی قوی نخواهد بود.

  • ۱۶۵هزار خانوار گیلانی برق ندارند

مدیرعامل شرکت توزیع برق گیلان گفت: بارش برف سنگین موجب شد که برق برخی از خانوارهای گیلانی قطع شود. اگرچه سریعا برخی خاموشی ها برطرف شد اما هنوز ۱۶۵هزار خانورا گیلانی برق ندارند.

جمشید طالبی در گفت‌وگو با  با بیان اینکه از یک میلیون ۴۶۷هزار مشترک گیلانی در حال حاضر برق ۱۶۵هزار  مشترک قطع است، گفت: اغلب قطعی برق استان مربوط به شرق گیلان است.

وی یکی از دلایل اصلی تاخیر در قطع شدن برق را بسته بودن راه ها عنوان کرد و افزود: همکاران ما در تلاش هستند تا مناطق را شناسایی و نسبت به برق‌دارشدن خانوارها اقدام کنند که با تلاش بیشتر شهرداری با سرعت بخشی نسبت به راه‌گشایی‌ها، کار ما نیز سرعت بیشتری به خود خواهد گرفت.

طالبی خاطرنشان کرد: طبق جلساتی که قبل از بارش برف برگزار شد تمهیدات لازم برای جلوگیری از خاموشی ا اندیشیده شد و خوشبختانه در شهرستان‌های غرب گیلان، از جمله آستارا، تالش، پره‌سر کمترین مشکلات را داشتیم، اما در شهرستان‌هایی نظیر رودسر و لنگرود خاموشی‌ها در برخی از مناطق شهری و روستای همچنان برقرار است.

وی تصریح کرد: زمان برقراری برق خاموشی‌های فعلی مشخص نیست و همکاران ما به طور شبانه‌روزی در تلاش هستند تا هرچه زودتر مشکلات مردم را در این زمینه رفع کنند.

  • امدادرسانی به ۵۷۹۱ در راه مانده از سوی هلال‌احمر گیلان

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گیلان از امدادرسانی به ۵۷۹۱ در راه مانده در پی بارش برف خبر داد.

مهدی ولی‌پور با بیان اینکه ۵۷۹۱ نفر  از در راه ماندگان به دلیل بارش سنگین برف تا امروز امدادرسانی شدند، گفت: ۱۶۳۰ نفر از در راه ماندگان نیز از سوی جمعیت هلال احمر استان گیلان اسکان اضطراری شدند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گیلان اظهار کرد: ۶۰۵ نیروی عملیاتی با ۱۲۱ خودروی عملیاتی برای خدمات رسانی فعال است.

وی با اشاره به توزیع ۱۷۹۸ تخته پتو بین در راه ماندگان خاطرنشان کرد: بسته‌های غذایی ۷۲ ساعته۱۲۷۳ بسته هر بسته برای ۴ نفر، آب معدنی ۲۵۷۶بطری، نان ۱۲ هزار ۴۰۰قرص، بیسکویت ۲۳۵۵بسته، ۷۰۰ عدد تن ماهی، ۸۵۵ کنسرو لوبیا، نایلون ۱۰ متر و... و. بین در راه ماندگان توزیع شده است.

وی با بیان اینکه خدمات هوایی جمعیت هلال احمر و پایگاه امداد هوایی در حالت آماده باش قرار دارند، اظهار کرد: تلفن ۱۱۲(ندای امداد) بصورت شبانه روز، آماده دریافت گزارشات حوادث احتمالی از سوی مردم است.

معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رییس جمهور از عزیمت رییس سازمان برنامه و بودجه به نمایندگی از رییس جمهور به استان گیلان خبر داد.

به گزارش، علی رضا معزی در توئیتر نوشت: دکتر محمد باقر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه به نمایندگی از رییس جمهور برای رسیدگی و بررسی مشکلات آسیب دیدگان بارش سنگین برف در استان گیلان به این استان عزیمت کرد.

  • دستور رئیس جمهور به چهار وزیر برای تسریع در روند خدمت رسانی به استان‌های شمالی

گزارشی از وضعیت استان‌های مناطق شمالی کشور بویژه پس از بارش‌های سنگین برف در استان‌های گیلان و مازندران در جلسه روز چهارشنبه هیات دولت ارائه شد.

به گزارش، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور پس از ارائه این گزارش، به وزیران راه و شهرسازی، نیرو، ارتباطات و فناوری اطلاعات و کشور دستور داد تا تمامی امکانات وزارتخانه‌های خود را برای تسریع در روند خدمت‌رسانی به مردم و کاستن از مشکلات ناشی از این  بارش‌ها بکار گیرند.

همچنین قرار شد محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز به عنوان نماینده رئیس‌جمهور و دولت، عازم منطقه شود و از نزدیک با مردم و مسئولان محلی گفت‌وگو و مشکلات را بررسی کند.

  • بازگشایی مسیرهای مسدود شده اولویت سپاه

جانشین فرمانده سپاه قدس گیلان گفت: بازگشایی مسیرهایی مسدود شده اولویت فعالیت‌های سپاه برای خدمت‌رسانی به مردم است.

سرهنگ پاسدار علی توشه در جمع خبرنگاران سپاه قدس گیلان با اشاره به اقدامات سپاه قدس گیلان در راستای مقابله با مشکلات ناشی از بارش برف در این استان اظهار کرد: در حال حاضر ۱۲۰ خودروی کمک‌دار سپاه در سراسر استان در اختیار اداره برق و گاز قرار گرفته تا بتوانند قطعی گاز و برق را برطرف کنند.

جانشین فرمانده سپاه قدس گیلان با بیان اینکه ۱۰ خودروی کمک‌دار سپاه در شهر رشت در اختیار اداره برق و گاز قرار داده شده است، گفت: بازگشایی مسیرهایی مسدود شده اولویت فعالیت‌های سپاه برای خدمت‌رسانی به مردم است.

توشه تصریح کرد: ماشین‌های سنگین سپاه به منظور بازگشایی راه‌ها در چهار مسیر تقسیم‌بندی شدند و در تلاش هستند تا مسیرهای صومعه‌سرا تا تالش، دانشگاه امام خامنه‌ای زیباکنار تا بندرانزلی، لنگرود تا آستانه اشرفیه و جاده تهران و سراوان را بازگشایی کنند.

وی با بیان اینکه از شب گذشته بسیاری مسافران در راه مانده در شهرستان رودبار اسکان داده شدند تصریح کرد: این مسافران در مدارس، سالن‌های ورزشی، مساجد و مقرهای سپاه اسکان داده شده و مواد غذایی در اختیار آن‌ها قرار گرفته است.

جانشین فرمانده سپاه قدس گیلان با اعلام اینکه سپاه ناحیه سلمان رشت مسافران در راه مانده در بخش سنگر را اسکان داده است، افزود: این اقدام از صبح روز گذشته آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

  • دولت تلاش می‌کند مشکلات باقی‌مانده استان گیلان به‌سرعت مرتفع شود

رییس دفتر رییس جمهور تاکید کرد: دولت با تمام توان تلاش می‌کند مشکلات باقی‌مانده استان گیلان به‌سرعت مرتفع شود. وضع سایر استان‌های گرفتار برف و سرمای شدید نیز به دقت توسط دولت پیگیری می‌شود.

به گزارش، ‌ محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهور در صفحه خود در اینستاگرام نوشت: از ساعات ابتدایی دیروز و در پی بارش کم‌سابقه برف در استان گیلان، رئیس‌جمهور پیگیر وضع این استان بوده و بنده به نمایندگی از ایشان، با استاندار و وزرای راه، نیرو و ارتباطات برای حل مشکلات مردم شریف این استان گفت‌وگو و مسائل را پیگیری کردم.

دستگاه‌های امدادی در طول این مدت، به هموطنانی که در راه‌های استان گرفتار شده بودند، امدادرسانی کردند که این فرایند همچنان ادامه دارد و صدها نفر از پرسنل هلال‌احمر و راهداری مشغول خدمت‌رسانی هستند.

تلاش برای ترمیم زیرساخت‌های آب و برق و ارتباطات نیز در جریان است، بخش اعظم قطعی‌ها و مشکلات با تلاش همه دستگاه‌های دخیل برطرف شده و دولت با تمام توان تلاش می‌کند مشکلات باقی‌مانده نیز به‌سرعت مرتفع شود. وضع سایر استان‌های گرفتار برف و سرمای شدید نیز به دقت توسط دولت پیگیری می‌شود و دستگاه‌های امدادی در این استان‌ها نیز با تمام توان فعال هستند.

  • برگزاری جلسه ستاد بحران گیلان با حضور معاون رئیس جمهور

استاندار گیلان با بیان اینکه تا ساعت آینده رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از محورهای مواصلاتی گیلان بازدید خواهند کرد، گفت: جلسه ستاد مدیریت بحران گیلان با حضور محمدباقر نوبخت و اسماعیل نجار برگزار خواهد شد.

ارسلان زارع در گفت‌وگو با شبکه خبر، با بیان اینکه تلاش‌های اکیپ‌های فنی برق‌رسانی در استان همچنان ادامه دارد، اظهار کرد: پارگی سیم‌های برق به ویژه در شرق استان عمده دلیل قطع برق است که با بالگرد شناسایی و مرمت خواهند شد.

وی با اشاره به برق‌دار شدن ۸۵ هزار مشترک از ۲۵۰ هزار مشترک بدون برق استان، افزود:تا پایان امروز برق عمده مناطق برقرار خواهد شد.

استاندار گیلان از کندی حرکت محور ورودی استان در محدوده رودبار - سراوان - رشت خبر داد و خاطرنشان کرد: هموطنان از سفرهای غیر ضروری به گیلان پرهیز کنند.

زارع قطع آب شش هزار مشترک گیلانی را به واسطه قطع برق دانست و اضافه کرد: به محض برقراری برق آب نیز وصل خواهد شد.

وی با بیان اینکه تا ساعت آینده رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از مناطق و محورهای مواصلاتی گیلان بازدید خواهند کرد، گفت: جلسه ستاد مدیریت بحران گیلان با حضور محمدباقر نوبخت و اسماعیل نجار برگزار خواهد شد.

  • قطع آب ۴۵۰۰ خانوار شهری گیلان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری گیلان گفت: آب آشامیدنی برخی از مشترکان که از بامداد دیروز به علت بارش شدید برف قطع شده بود وارد مدار شد.

محسن حسینی در گفت‌وگو با  در خصوص قطعی آب مشترکین در پی بارش برف گفت: در تلاش هستیم مشکل قطعی آب بیشتر مشترکان امروز حل شود.

وی افزود: هم اکنون ۶۱ اکیپ امدادی در تلاش هستند تا آب آشامیدنی ۴۵۰۰هزار مشترک باقیمانده هر چه سریعتر وصل شود.

حسینی خاطرنشان کرد: در ابتدای بحران برف ۱۲۰۰۰خانوار شهری دچار قطعی آب بودند.

وی تصریح کرد: مشکل قطعی آب در شهرهای کلاچای، واجارگاه، املش، رودسر و لاهیجان است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری گیلان گفت: به محض برطرف شدن مشکل قطعی آب اطلاع‌رسانی‌های لازم انجام خواهد شد.

  • گیلان به شدت لرزید

دقایقی پیش زلزله شدیدی گیلان را که همچنان درگیر مشکلات ناشی از بارش برف سنگین است، لرزاند.

براساس اعلام سایت لرزه نگاری کشور این زلزله در ساعت ۱۴ و ۲۳ دقیقه به بزرگی ۴.۵ ریشتر در عمق ۱۸ کیلومتری زمین در مرکز احمدسرگوراب شفت ثبت شده است.  

این زلزله علاوه بر رشت، در رودبار، لاهیجان و لنگرود نیز احساس شده است. فعلا خسارتی از این زلزله گزارش نشده است.

  • اکیپ بازگشایی مسیر در راه رشته‌رود/از تعداد فوتی‌ها آمار دقیقی نداریم

فرماندار شهرستان رودبار گفت: با توجه به حجم برف سنگین در حال حال یک بولدوزر و دو لودر در حال بازگشایی مسیر رشته رود هستند و تا نزدیکی روستا رسیده‌اند و هلال احمر و اورژانس نیز پشت‌سر اکیپ بازگشایی هستند تا در اسرع وقت کمک‌رسانی انجام گیرد.

محمدصالح ضیایی در گفت‌وگو با، در خصوص آخرین وضعیت شهرستان رودبار و محورهای مواصلاتی این شهرستان، اظهار کرد: در مسیر آزادراه در محدوده شهرستان رودبار تا امامزاده هاشم مشکلی نداریم اما به دلیل مسدود بودن آزادراه در محدوده بعد از امامزاده هاشم به سمت رشت، شاهد ترافیک خودروها در محور مذکور هستیم.

فرماندار رودبار با بیان اینکه در حال بازگشایی راه‌های فرعی کوهستانی و صعب‌العبور هستیم، افزود: اولویت هم با روستاهایی است که دارای زنان باردار و بیماران دیالیزی هستند.

وی ادامه داد: همه مدیران در شهرستان رودبار مشغول رفع مشکلات موجود هستند اما با توجه به اینکه تعداد و پراکندگی روستاها در سطح شهرستان زیاد است و از طرفی حجم بارش برف در ارتفاعات سنگین بوده، عملیات بازگشایی همچنان بدون وقفه در حال انجام است.

ضیایی با اشاره به وجود ۲۰۰ روستا و چهار بخش در شهرستان رودبار، گفت: همه در تلاش هستیم تا سریعتر راه‌های روستایی بازگشایی شوند، عدوات کم است و بیشتر ماشین‌آلات هم در آزادراه مشغول بازگشایی مسیر هستند و اندکی دست‌مان خالی است اما بخش خصوصی وارد کار شده و کار بازگشایی سریع‌تر در حال انجام است.

فرماندار شهرستان رشت در پاسخ به این سوال که چه اطلاعات جدیدی از سقوط بهمن در روستای رشته رود و تعداد فوتی‌ها دارید؟ بیان کرد: روستای رشته‌رود به دلیل اینکه ۱۲ کیلومتر راه فرعی دارد، با توجه به حجم برف سنگین در حال حال یک بولدوزر و دو لودر در حال بازگشایی مسیر هستند و تا بامداد امروز هم ۶۰ درصد بازگشایی انجام شد اما به دلیل یخبندان و دید کم ادامه فعالیت میسر نبود، مجدد از صبح ادامه فعالیت آغاز شد و تا نزدیکی روستا رسیده‌اند و هلال احمر و اورژانس نیز پشت‌سر اکیپ بازگشایی هستند تا در اسرع وقت کمک‌رسانی انجام گیرد، تاکنون فقط یک نفر به طور قطع متاسفانه فوت شده و از تعداد بقیه فوتی‌ها یا مصدومین آمار دقیقی نداریم.

وی با بیان اینکه قطعی گاز یا کمبود سوخت مشکلی نداریم، تصریح کرد: قطع برق به صورت پراکنده و مقطعی بر اثر پارگی کابل برق در سطح شهرستان داریم که با ورود امداد برق سریع انجام می‌شود، اما قطع برق دائمی به دلیل آسیب دیدن دو پست فشار قوی در نقله‌بر و اوسکلک برق مناطق مذکور قطع است که اکیپ فنی در حال رفع مشکل هستند.

ضیایی بیان کرد: راه‌های مواصلاتی بخش‌های فرعی از عمارلو و توتکابن به بره‌سر، لوشان به جیرنده باز است و مشکل ترددی ندارند، بقیه راه‌های فرعی نیز با تلاش راهداران ومجموعه همکاران در حال بازگشایی هستند.

  • ۸ اکیپ از استان‌های مازندران و مرکزی به گیلان اعزام شده‌اند

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای گیلان گفت: هشت اکیپ عملیاتی و اجرایی از استان‌های مازندران و مرکزی با ۴۰ نفر نیروی انسانی به استان گیلان اعزام شده اند.

عظیم بلبل آبادی در گفت‌وگو با  ضمن عذرخواهی از تمامی مشترکینی که برق آنها قطع شده است، گفت: با تلاش شبانه‌روزی گروه‌های عملیاتی و اجرایی، پست‌های فشار قوی آستانه، کوچصفهان و صومعه سرا برقدار شدند که با اضافه شدن اکیپ‌های عملیاتی و اجرایی استان‌های مازندران و مرکزی، هر چه سریع‌تر تلاش خواهیم کرد تا خطوط و پست‌های برق را که از مدار خارج شده‌اند، برقدار و به مدار بیاوریم.

بلبل آبادی در خصوص برقدار کردن خطوط برق گفت: عمده مشکل در این خصوص، مسدود بودن جاده‌ها و عدم دسترسی به دکل‌های خطوط فشار قوی است که با حل شدن این مشکل، در اسرع وقت خطوط از مدار خارج شده را برقدار خواهیم کرد.

وی گفت: حجم بارش‌ها و گستردگی خرابی تجهیزات و تاسیسات برق به حدی است که علی رغم تلاش شبانه روزی اکیپ های عملیاتی، رفع کامل خرابی ها تاکنون میسر نشده است و انتظار صبر و شکیبایی از مردم شریف و فهیم استان گیلان را داریم تا بتوانیم در ساعات آینده، تمامی پست‌های برق و خطوط فشار قوی برق را به وارد مدار کنیم.

  • خسارت به تاسیسات و ابنیه‌صومعه‌سرا

معاون امور عمرانی فرمانداری صومعه‌سرا گفت: در پی وقوع بارش برف به تاسیسات و ابنیه‌های صومعه‌سرا خسارت وارد شده است.

داوود توفیقی در گفت‌وگو با  گفت: شهرستان صومعه‌سرا از جمله شهرستان‌های گیلان است که در اثر بارش برف سنگین در گیلان با مشکلات مختلفی مواجه شده بود و در حال حاضر با انجام اقدامات گسترده تا حدودی از این مشکلات کاسته شده است.

وی افزود: تلاش‌ها در بخش‌های مختلف در حال انجام است تا مشکلات شهری و روستایی مردم صومعه‌سرا برطرف شود.

توفیقی با بیان اینکه برخی راه‌های اصلی شهرستان صومعه‌سرا باز است و مابقی در حال انجام است تا از حالت انسداد خارج شود، ادامه داد: قطعی برق از جمله مشکلات مردم شهر و روستاهای این شهرستان بود که برخی از مشترکان وارد مدار شدند و برق‌رسانی به دیگر مناطق در حال انجام است.

معاون امور عمرانی فرمانداری صومعه‌سرا تصریح کرد: بارش برف به برخی از تاسیسات و ابنیه‌های این شهرستان خسارت زده است و برآورد این خسارت در حال انجام است و به محض مشخص شدن نهایی اطلاع‌رسانی خواهد شد.

  • تخریب سازه‌های گلخانه‌های گیلان در اثر برف

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: برف به برخی از سازه‌های گلخانه‌های گیلان به خصوص گلخانه‌های قدیمی خسارت زد.

علی درجانی در گفت‌وگو با  گفت: قبل از بارش برف تمهیدات لازم در حوزه مرغداری و دامپروری‌ها انجام شد و خوشبختانه با کمترین مشکلات در این بخش مواجه بودیم.

وی افزود: گیلان از قطب‌های صنعت مرغداری کشور است و سوخت اغلب این واحدها از گاز تامین می‌شود و به همین دلیل علیرغم بارش برف سنگین مرغداری‌ها از لحاظ سوخت مشکلی نداشتند.

درجانی ادامه داد: نهاده هم از قبل تامین شده بود، اما به دلیل کمبود دان در برخی از واحدهای مرغداری صومعه سرا مشکلاتی پیش آمد که بلافاصله برطرف شد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: برف سنگین استان به برخی از گلخانه‌های گیلان که سازه‌های قدیمی داشتند، خسارت زد.

وی خاطرنشان کرد: میزان خسارت‌ها هنوز مشخص نیست چون هنوز راه برخی از روستاها بسته است و برآورد خسارت دقیق مشخص نیست و پس از نهایی شدن اطلاع‌رسانی می‌شود.

درجانی در ادامه در خصوص وضعیت باغ های استان در اثر بارش برف، گفت: خوشبختانه چون برداشت مرکبات و محصولات دیگر از جمله زیتون به پایان رسیده است، محصولات باغی خسارتی نداشت اما به تنه درختان و سرشاخه‌های باغات آسیب وارد شد.

وی گفت: باغ‌هایی که تحت پوشش بیمه هستند از هفته آینده می‌توانند پس از برآورد خسارت برای اخذ خسارت ها اقدام کنند.

  • برای پیشگیری از بیماری‌های منتقله در بحران برف چه کنیم؟

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان راه‌های پیشگیری از بیماری‌های منتقله در بحران برف را بیان کرد.

فردین مهرابیان در گفت‌وگو با  به تشریح راه‌های منظور پیشگیری از ابتلا به برخی از بیماری‌ها در پی بارش برف در استان گیلان پرداخت.

وی تصریح کرد: با توجه به مشکلات احتمالی موجود در سیستم جمع‌آوری زباله‌ها بدلیل بارش برف، زباله‌های خود را در کیسه‌های در بسته پلاستیکی گذاشته و در مسیرهای مشخص و قابل دسترس مامورین شهرداری جهت جمع‌آوری قرار دهید.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه مردم مواد غذایی پروتئینی مانند گوشت قرمز، ماهی، مرغ و مواد لبنی را حتماً از اماکن معتبر خریداری کنند، افزود: در صورتیکه آب آشامیدنی خود را از برف تهیه می‌کنید حتماً آن را بعد از ذوب نمودن و قبل از استفاده بجوشانید.

مهرابیان با تاکید بر اینکه اگر از سلامت آب آشامیدنی مطمئن نیستید آنرا بجوشانید و یا از روش‌های دیگر سالم سازی آب استفاده کنید، یادآور شد: بدلیل قطع برق طولانی مدت در بعضی مناطق، چنانچه رنگ، بو، و طعم مواد غذایی داخل یخچال شما تغییر کرده است از مصرف آن خودداری کنید.

وی با بیان اینکه پختن، جوشاندن، و سرخ کردن مواد غذایی فاسد، آنرا سالم نمی‌کند، لذا از مصرف آنها خوداری شود، گفت: بدلیل کمبود آب در بعضی مناطق، از رعایت بهداشت فردی غفلت نکنید.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ادامه داد: سردرد، تهوع، بی حالی و سرکیجه از علائم اولیه مسمومیت با مونوکسید کربن است.

مهرابیان خاطرنشان مرد: با توجه به لفزندگی معابر در هنگام رفت و آمد مواظب سرخوردن بوده و در صورت بروز حادثه به نزدیکترین مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه شود.

وی افزود: برای پیشگیری از حیوان گزیدگی، از نزدیک شدن به حیوانات وحشی که ممکن است بدلیل بارش برف به مناطق مسکونی مخصوصاً روستاها نزدیک شوند، خودداری کنید.

مهرابیان در پایان گفت: در سراسر استان کلیه مراکز خدمات جامع سلامت و بیمارستان‌ها و مراکز اورژانس آماده ارائه خدمت به مردم هستند.

  • مردم به‌دنبال نتیجه عملی جلسه‌های مدیریت بحران گیلان هستند

نماینده ولی فقیه در گیلان با بیان اینکه مردم به‌دنبال نتیجه عملی جلسه‌های مدیریت بحران استان هستند، گفت: استفاده از تجهیزات شرکت‌های خصوصی نیازمند برنامه‌ریزی از قبل است و تمام امکانات باید پای کار آورده شود.

آیت‌الله رسول فلاحتی امروز در جلسه اضطراری بررسی آسیب‌های ناشی از برف در استان که در دفتر ایشان برگزار شد با تاکید بر تسریع در برطرف کردن آسیب‌های موجود توسط دستگاه‌های متولی اظهار کرد: از تلاش تمام مسئولان در برطرف کردن مشکلات مردم قدردانی می‌کنم.

وی بر وجود اتاق اندیشه‌ورز برای مدیریت حوادث غیر مترقبه در دستگاه‌های خدمات‌رسان تاکید کرد و افزود: تنها اعتبارات راهکار تمام مشکلات نیست بلکه این مدیریت و نظارت است که می‌تواند بسیار موثر واقع شود.

امام جمعه رشت با بیان اینکه مدیران دستگاه‌های مختلف اجرایی قبل از بارش برف باید تمهیدات لازم را می‌اندیشیدند، تصریح کرد: بخش اعظم زندگی آپارتمان‌نشینی وابسته به برق بوده و قطع برق مشکلات عدیده‌ای را برای مردم ایجاد کرده است.

فلاحتی بر همراهی تمام مسئولان و دستگاه‌های خدمات‌رسان در برطرف کردن مشکلات مردم تاکید کرد و گفت: قبول دارم نبود امکانات و بودجه کافی در ارائه خدمات مناسب تاثیرگذار است اما اکنون زمان حضور میدانی مدیران در عرصه است.

وی با اشاره به وضعیت مسیر رودبار تا رستم آباد، بیان کرد: مدیران باید از قبل گلوگاه‌های آسیب‌پذیر استان را شناسایی کنند و تمهیدات لازم اندیشیده شود.

نماینده ولی فقیه در گیلان، نبود هماهنگی بین مسئولان شهری را سبب معضل ناشی از بارش برف دانست و خاطرنشان کرد: کاغذبازی‌های اداری مردم را به تنگ آورده است.

فلاحتی بر حضور میدانی مدیران برای رفع مشکلات مردم تاکید کرد و یادآور شد: اعزام سریع اکیپ اداره‌های خدمات‌رسان به ویژه برق برای اتصال برق خانه‌های مردم در مناطق مختلف گیلان حائز اهمیت است.

وی، خواستار عذرخواهی مدیران گیلان به دلیل کندی روند خدمات‌رسانی در بارش برف اخیر از مردم شد و اظهار کرد: اگر مسئولان مربوطه عذرخواهی کنند، مردم می‌پذیرند.

امام جمعه رشت به بازتاب حضور مردم گیلان به‌ویژه شهر رشت در راهپیمایی روز ۲۲ بهمن زیر بارش برف شدید در عرصه کشوری و جهانی اشاره کرد و افزود: حضور ملت در عرصه برای ما عزت‌آفرین شده و باید قدردان مردم باشیم.

فلاحتی با اشاره به نبود برق در بخش‌های مختلف شهر رشت، بیان کرد: مدیران برای برطرف کردن مشکلات مردم باید حضور میدانی داشته باشند.

وی ادامه داد: خانه‌ای که مدت ۲۰ ساعت برق ندارد شرایط برای اهالی آن بسیار سخت است و مدیران گیلان باید بپذیرند انتقاد مردم به‌حق است.

نماینده ولی فقیه در گیلان با بیان اینکه مردم به‌دنبال نتیجه عملی جلسه‌های مدیریت بحران استان هستند، تصریح کرد: استفاده از تجهیزات شرکت‌های خصوصی نیازمند برنامه‌ریزی از قبل است و تمام امکانات باید پای کار آورده شود.

فلاحتی قطع برق، وضعیت جاده‌های برون شهری و معابر داخل شهری را سه معضل ناشی از آسیب بارش برف در گیلان برشمرد و گفت: در راه ماندگی ۲۲ ساعته از سراوان تا رشت خجالت‌آور است و این امر عمق آسیب ناشی از برف را نشان می‌دهد.

وی، خواستار پاسخگویی مسئولان نسبت به نیازها و مشکلات مردم شد و اظهار کرد: حضور مسئولان در عرصه میدانی و کنار مردم، موجب آرامش جامعه می‌شود.

  • آغاز شناسایی مناطق گرفتار برف در گیلان با بالگرد

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: با فراهم شدن امکان پرواز، شناسایی مناطق گرفتار در برف و عیب‌یابی مسیرهای ارتباطی استان گیلان از طریق بالگرد آغاز شد.

اسماعیل نجار عصر چهارشنبه(۲۳ بهمن‌ماه) در جریان بازدید هوایی از مناطق برف گرفته استان گیلان در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: با توجه به پیش‌بینی‌های هواشناسی، اخطاریه‌ها و اطلاعیه‌های لازم درخصوص بارش برف، پیش‌بینی می‌شد که ارتفاع برف در بعضی از مناطق بیش از ۷۰ سانتیمتر باشد.

وی به تمهیدات اندیشیده شده در استان برای مدیریت برف و تقاضا از مردم برای پرهیز از سفرهای غیرضروری نیز اشاره و اضافه کرد: با وجود هشدارها، برخی هموطنان از مسیرهای مختلف اصلی و فرعی به گیلان سفر کردند که در منطقه امامزاده هاشم و سراوان، درگیر برف شدند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور خاطرنشان کرد: در جهت رفع این مشکل استانداری گیلان، دستگاه‌های اجرایی و به ویژه راه و شهرسازی اقدامات مطلوبی انجام دادند و در این رابطه تعداد زیادی از مسافران را به صورت اضطراری اسکان و امکاناتی را در اختیارشان قرار دادند.

نجار با بیان اینکه برق بسیاری از مناطق شهری و روستایی هم وصل شده است، افزود: اعتباری نیز از سوی سازمان برنامه و بودجه برای این کار پیش‌بینی شده است.

وی با بیان اینکه ۵۰ اکیپ وزارت نیرو از استان‌های دیگر به گیلان اعزام شده‌اند، گفت: به سبب مسدود بودن راه و عدم امکان پرواز بالگرد طی روز گذشته، امروز از اولین ساعتی که امکان پرواز میسر شده، عیب‌یابی مسیرها از طریق بالگرد نیز آغاز شد.

نجار با بیان اینکه تلاش‌ها برای اتصال برق ادامه دارد، خاطرنشان کرد: خوشبختانه قطعی گاز در گیلان وجود ندارد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از مردم خواست جهت کاهش مشکلات موجود همکاری لازم را با خدمتگزاران خود در بخش‌های مختلف داشته باشند.

  • تردد در راه‌های آستانه‌اشرفیه کند است 

فرماندار آستانه‌اشرفیه گفت: اگر چه در راه‌های آستانه تردد در حال انجام است اما به کندی صورت می‌گیرد.

یونس محمودی در گفت‌وگو با  گفت: برف در آستانه اشرفیه به طور میانگین ۸۰سانتی متر بارید و این میزان بارش موجب شد که راه‌های این شهرستان بسته شود.

وی افزود: با تلاش فراوان راه‌های اصلی این شهرستان باز شده و تردد در حال انجام است اما به کندی صورت می‌گیرد.

محمودی با بیان اینکه در تلاش هستیم تا همه راه‌های اصلی و فرعی این شهرستان باز شود، خاطرنشان کرد: مشکل قطعی برق نیز در روستاها این شهرستان کم شده است.

وی تصریح کرد: در پی بارش برف برق۴۰روستا قطع شده بود که خوشبختانه نیمی از قطعی‌ها برطرف شد و در حال حاضر فقط ۲۰روستای این شهرستان با مشکل فقدان برق مواجه هستند.

فرماندار شهرستان آستانه اشرفیه گفت: خسارت‌هایی که برف به بخش‌های مختلف این شهرستان وارد کرده در حال برآورد است و پس از نهایی شدن اطلاع رسانی می‌شود.

  • تخصیص ۵۰ میلیارد تومان برای برف گیلان

رئیس سازمان برنامه و بودجه از تخصیص تن‌خواه ۳۰ میلیارد تومانی دولت به گیلان خبر داد و گفت: ۲۰ میلیارد تومان نیز به توانیر اختصاص یافت.

محمدباقر نوبخت در جمع خبرنگاران در فرودگاه رشت، با اشاره به بارش برف سنگین در گیلان، اظهار کرد: در نشست امروز هیئت دولت گزارشی از آخرین وضعیت رخداد برف در گیلان ارائه و تصمیمات لازم اتخاذ شد.

وی با اشاره به سفر خود به گیلان در جهت رسیدگی به مشکلات، افزود: این سفر به همراه رئیس سازمان مدیریت بحران انجام شده و تا اقدامات عاجل به منظور باز شدن مدخل شهر رشت از مسیر قزوین به سمت امامزاده هاشم، سراوان، فومن و رشت انجام شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گیلان از سفر وزیر راه و شهرسازی به گیلان خبر داد و خاطرنشان کرد: مقرر شده با حضور وزیر راه با هلی‌کوپتر از مناطقی که برف در آنان انسداد مسیر ایجاد کرده بازدید کنیم.

معاون رئیس جمهور از پرداخت تن‌خواه ۳۰ میلیارد تومانی دولت به گیلان خبر داد و بیان کرد: همچنین ۲۰ میلیارد تومان برای توانیر در نظر گرفته شده تا مشکلات قطع برق را با سرعت دنبال کنند و به زودی شاهد عادی شدن شرایط باشیم.

  • تاکید بر تسریع در روند خدمت رسانی به مردم در گفت‌وگوی تلفنی رئیس جمهور با استاندار گیلان

رئیس جمهوری در گفت وگویی تلفنی با استاندار گیلان، در جریان آخرین گزارش ها درباره مشکلات ناشی از بارش سنگین برف در این استان قرار گرفت و دستورات لازم را برای تسریع در روند خدمت رسانی به مردم و کاستن از مشکلات ناشی از این بارش ها صادر کرد.

به گزارش، حجت الاسلام و المسلمین  حسن روحانی روز چهارشنبه در تماس تلفنی با آقای «ارسلان زارع» از وی خواست تا همه امکانات استان را برای کمک رسانی به مردم بکار بگیرد.

استاندار گیلان نیز در این تماس تلفنی، گزارشی از اقدامات انجام شده برای کمک رسانی به کسانی که در جریان بارش سنگین برف در این استان گرفتار شده اند، ارائه کرد.

دستور جهانگیری برای بسیج امکانات به منظور رسیدگی به مشکلات ناشی از بارش برف در گیلان

معاون اول رییس جمهور در چندین تماس تلفنی با استاندار گیلان و وزیر راه و شهرسازی، ضمن پیگیری آخرین وضعیت استان پس از بارش برف سنگین، دستورات لازم را برای رسیدگی به مشکلات ناشی از این حادثه در استان صادر کرد.

 اسحاق جهانگیری علاوه بر پیگیری این موضوع از شب گذشته، ضمن هماهنگی با وزرای کشور، ‌ نیرو و رییس سازمان برنامه و بودجه در حاشیه جلسه امروز دولت دستور بسیج همه امکانات را برای رسیدگی به وضعیت مسافران و در راه ماندگان، تلاش برای تثبیت شبکه برق، بازگشایی راه‌های مسدود شده، امداد رسانی به روستاها و تامین مایحتاج عمومی مردم نظیر آب آشامیدنی و وسایل گرمایشی صادر کرد.

کد خبر 484051

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha