به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، «سلمان نصیرزاده» علت عمده رشد شاخص بورس در بازار را ورود جریان پرقدرت نقدینگی به بازار سرمایه مطرح کرد و افزود: جذابیت ورود نقدینگی به بورس برای صاحبان سرمایه ناشی از اعمال محدودیتهای ایجاد شده از سوی بانک مرکزی مانند ارائه مدارک برای ورود و خروج مبالغ بیش از یک میلیارد تومان و قوانینی مبنی بر کاهش سرعت جریان نقد برای نقل و انتقال مالی به سایر بازارها بوده است که باعث شده بازار سرمایه پولهای سرگردان را به واسطه ورود آسانتر نقدینگی نسبت به سایر بازارها به خود جذب کند.
وی با بیان اینکه مدیران سازمان بورس باید قادر به حفظ نقدینگی در بازار سرمایه به صورت پایدار باشند، گفت: اعمال افزایش سرمایه شرکتها که در روند بازار سرمایه موثر هستند در ماندگاری نقدینگی در بورس کمککننده خواهد بود.
نصیرزاده با تاکید بر اینکه سرعت جریان گردش معاملات در بازار به دلیل افزایش ورود جریان نقدینگی در بازار قابل توجه است، اظهار داشت: قیمتها در بازار موازی به واسطه انتظارات تورمی افزایش یافته و نقل و انتقال در این بازارها به حدی نیست که پولها به راحتی در این بازارها قادر به گردش باشند از این جهت اکنون بازار سرمایه محل مناسبی برای جذب نقدینگیهای سرگردان شده است.
- رشد بازار تا کجا ادامه دارد؟
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رشد بازار تا کجا ادامهدار است و میتواند نقدینگی را به سمت خوب جذب کند، افزود: در این زمینه باید یک مقایسه تاریخی را از سالهای بین ۸۲ تا ۸۴، ۹۰ تا ۹۲ و مقطعی که اکنون در آن قرار داریم مدنظر قرار دهیم که بازار به صورت فزایندهای مورد توجه صاحبان سرمایه قرار گرفت.
نصیرزاده اظهار داشت: در مقطع بین سالهای ۸۲ تا ۸۴ به واسطه رونقی که در کل اقتصاد کشور رخ داد شاهد توجه همه سرمایهگذاران به بازار سرمایه بودیم و بعد از آن به دلیل کاهش قیمتهای جهانی و فضای اقتصادی حاکم در کشور با افت رشد در بازار سرمایه مواجه بودیم.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در سال ۹۲ تا ۹۴ بازار سرمایه به دلیل وجود فضای تورمی و تحریمها با رشد همراه شد و بعد از آن دولت به واسطه کاهش تحریم و تنشهای اقتصادی، ورود پولهای جدید و تزریق منابع مالی قادر به مدیریت نظام اقتصادی بود.
وی با بیان اینکه صاحبان سرمایه و سرمایهگذاران چشمانداز روشنی نسبت به بازار سرمایه ندارند، افزود: چشمانداز موجود از آینده فضای اقتصادی خوشبین نیست، این موضوع منتج میشود به اینکه در آینده شاهد انتظار فضای تورمی خواهیم بود تا جایی که امکان تبدیل شدن سرمایه به کالا وجود دارد.
نصیرزاده خاطرنشان کرد: آثار آن را در مقاطع زمانی مختلف شاهد هستیم، بازارهای موازی کاملا تحت سیطره ورود جریان نقدینگی هستند و در بورس کالا هم شاهد رونق قابل توجه و ورود منابع مالی به این بورس هستیم.
وی افزود: تقاضای مازاد در خرید کالاهایی که در بورس کالا وجود دارد شکل گرفته است، افرادی که مصرفکننده هستند انتظار خرید کالا با قیمت بالاتری برای سال آینده را دارند؛ بنابراین تقاضا برای خرید سلف در بورس کالا افزایش پیدا کرده است.
- بورس، فضای جذاب برای سرمایهگذاری
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: بورس در جامعه به عنوان یک فضای جذاب برای سرمایهگذاری شناخته شده است که این موضوع باعث ورود پولهای خرد به سمت این بازار و رشد P/E بازار در مقطع فعلی شده است.
وی اظهار داشت: مدیران سازمان باید از طریق ابزارهایی که در اختیار دارند بتوانند منابع چشمگیری که به صورت روزانه وارد بازار میشوند را حفظ و جذابیتهای لازم برای سرمایهگذاری را ایجاد کنند.
نصیرزاده خاطرنشان کرد: هرچقدر که بورس قادر به حفظ جذابیت و منابع موجود در داخل بازار باشد سایر بازارها از فضای سوداگرانه خارج و بازار سرمایه هم پویایی خود را حفظ خواهد کرد، همچنین این منابع از طریق ورود در بخش تولید میتواند باعث ایجاد اتفاقات مثبتی برای اقتصاد کشور شود.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، اکنون فرصت مناسبی است تا نهادهای دولتی و غیردولتی از فضای موجود استفاده و بسیاری از شرکتها را وارد بازار سرمایه کنند.
وی با بیان اینکه بازار سرمایه اکنون در شرایطی قرار دارد که میتواند پذیرای ورود شرکتهای بزرگ باشد، افزود: ممکن است در آینده نه چندان دور بازار سرمایه به عنوان ریسک اقتصادی کشور مطرح شود، بدین معنا که با خروج منابع از بورس چه بازاری را می توان برای آنها تعریف کرد.
نصیرزاده چشمانداز موجود برای بازار سرمایه را افزایشی دانست و افزود: در وضعیت فعلی سهمهایی در بازار وجود دارند که به صورت حبابی در حال افزایش هستند، نکته مهم در بازار این است که مسیر بازار را شرکتهای بزرگ تعیین میکنند.
- شرکتهای بزرگ، چراغ راهنمای بازار سرمایه
وی با بیان اینکه شرکتهای بزرگ به عنوان چراغ راهنمای بازار محسوب میشوند، گفت: زمانی که شرکتهای بزرگ در بازار را مورد ارزیابی قرار میدهیم شاهد هستیم که این شرکتها میتوانند ۷۰ درصد از ارزش کلی بازار را شکل دهند و از نظر سودآوری همچنان با رشد منطقی همراه خواهند بود.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: تا زمان حفظ فاکتورهای مهم اقتصادی مانند نرخ ارز، قیمت جهانی و توانایی فروش شرکتها، بازار سرمایه به لحاظ سودآوری جذاب خواهد بود و در صورت ادامه این روند، بورس، محل مناسبی برای جذب پولهای درشت خواهد بود اما سرمایهگذار باید دقت بیشتری در انتخاب سهام خود داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: اگر فاکتورهای انتظارات تورمی بازار جهانی، توانایی شرکتها برای فروش و پیدا کردن بازار جدید مورد توجه قرار گیرد میتوان گفت همچنان موتور حرکت بین بازارهای مختلف با بازار سرمایه خواهد بود.
نظر شما