به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایرنا، در کمتر از ۲ هفته بسیاری از شغلهایی که به نوعی با سلامت آحاد جامعه سرو کار داشتهاند محدود و یا تعطیل شده و اغلب اصناف و واحدهای تجاری نیز به دلیل نبود مشتری متحمل زیان شدهاند، بسیاری از کارگران واحدهای صنفی به دلیل بسته شدن محل کار خود با مشکلات زیادی در تامین مایحتاج خود مواجه هستند.
علی رضایی، صاحب یک غذاخوری در اردبیل میگوید: در روزهای اخیر به دلیل بیماری کرونا مشتریانش بسیار کم شده و دچار ضرر و زیان بسیاری شده است
وی افزود: از ۶ کارگر مجبور به اخراج سه نفر از آنها شدهام زیرا قدرت تامین حقوق آنها را نداشتم.
حمید راننده تاکسی نیز گفت: این روزها که اوج کار او بشمار میرود مسافران بسیار کم شده و او تا یکسوم روزهای گذشته نیز درآمد ندارد.
رحیم زمانی، صاحب یک چایخانه در اردبیل نیز گفت: با آمدن کرونا بیشترین ضرر متوجه ما شد، قلیانسراها و چایخانهها تعطیل شده و دهها کارگر نیز بیکار شدند.
وی بیان کرد: دهها خانوار از این طریق نان میخوردند و اکنون در آستانه سال نو هزاران نفر در تامین جزییترین نیاز خود با مشکل و کمبود مواجه هستند.
یک بوتیکدار نیز گفت: این روزها اوج کار و فروش ما بود، اما کرونا همه را فراری داده و فروش ما در روز به تعداد انگشتان یکدست نیز نمیرسد، در تامین اجازه مغازه مستاصل ماندهام و ضرر و زیان سنگینی بر من وارد شده است.
در اردبیل که استانی گردشگرپذیر بوده و بسیاری از مردم از طریق آن امرار معاش میکنند کرونا باعث بیشترین خسارت را به این بخش زده و با تعطیلی اقامتگاهها، هتل و آبهایمعدنی عملا این بخش با رکود و تعطیلی مواجه شده است.
شهر گردشگری سرعین بعنوان مرکز گردشگری استان اردبیل عملا تعطیل شده و تقریبا تمامی اهالی آن دچار زیان شدهاند.
بذری، رئیس هیات مدیره جامعه هتلها و مراکز اقامتی استان اردبیل گفت: در راستای اعمال موارد پیشگیرانه و کنترل و پیشگیری ویروس کرونا تا اطلاعثانوی کلیه مراکز اقامتی اعم از هتل، هتل آپارتمان، میهمانپذیرها و خانهمسافرهای استان تعطیل شده است.
وی بیان کرد: حفظ سلامت گردشگران خط قرمز ماست و ابلاغیه ممنوعیت پذیرش مسافر وگردشگر به تمام مراکز اقامتی استان ارائه شده است.
بذری در عین حال از مسئولان کشور و استان درخواست میکند که برای مراکز اقامتی استان بستههای حمایتی ویژه در این شرایط در نظر بگیرند تا این مراکز دچار ضرر و زیان نشوند.
بسیاری از صاحبان حرف و اصناف نیز تقاضای مشابهی دارند و از دولت میخواهند که به نوعی در این روزهای سخت کمک حال آنها باشد.
به گفته آنها، مسئولان ما باید از تجربه دیگر دولتها در این زمینه استفاده کرده و با حمایت مالی به آنها در مقابله با بیماری کرونا روحیه و امید دهد.
کارشناسان میگویند که با توجه به وضعیت کنونی اقتصاد هنوز سیاست دولت در قبال آن مشخص نیست و ضروری است تا مسئولان با اعلام سیاستهای حمایتی خود از مشاغل و شهروندان، به مبارزه با بیماری رو به فزونی کرونا کمک کند.
به گفته آنها، هر روز از مردم خواسته میشود تا از خانههای خود خارج نشوند اما تعداد زیادی نیز هستند که برای کسب روزی و نیاز روزانه خود راهی خیابان و بازار میشوند و برای ماندن آنها در منزل میبایست زمینه تامین نیازهای آنها را فراهم سازیم.
این کارشناسان میگویند: مسئولان میتوانند با اختصاص یارانه ویژه و نیز بستههای حمایتی از شهروندان و صاحبان حرف حمایت کرده و به آنها در تحمل وضعیت کنونی دلگرمی دهند.
همچنین در این فضای رکود کسب و کار میبایست دستگاههایی چون امور مالیاتی، بیمه و بانکها مراعات شهروندان و صاحبان حرف و مشاغل را کرده و با بخشودگی و دادن فرصت به بهبود وضعیت کمک کنند.
قاسم رحیمی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اردبیل گفت: برای تامین حقوق کارگران به صاحبان واحدهای تولیدی تسهیلات مالی داده میشود و آنها به بانک رفاهکارگران و توسعهتعاون معرفی میشوند.
وی افزود: بنگاههایی که در سال گذشته و جاری نتوانستند بخشی از حقوق کارگران خود را پرداخت نمایند، میتوانند با ارائه درخواست از تسهیلات مناسب برای پرداخت ۲ ماه حقوق کارگران خود بهرهمند شوند.
رئیس کل بانک مرکزی هم با توجه به تعطیلی و کاهش فعالیت برخی از کسب و کارهای کشور به علت شیوع کرونا، به مدیران بانکها توصیه کرده در زمینه تمدید زمان و نحوه وصول اقساط وامها، همراهی لازم را با مشتریان داشته باشند.
عبدالناصر همتی گفته است که شرایط فعلی که موجب تعطیلی یا کاهش برخی از کسب و کارهای کشور شده، کاهش عایدی برخی واحدها و صنوف و اشخاص حقیقی را نیز در پیداشته است.
رئیس کل بانکمرکزی به مدیران بانکها توصیه کرد که شرایط امروز اشخاص حقیقی و حقوقی که از این بابت دچار وقفه درآمدی میشوند، در نظر گرفته و در زمینه تمدید زمان و نحوه وصول اقساط وامها، همراهی لازم را با مشتریان به عمل آورند و مراعات وضعیت آنها را بکنند.
در این حال گزارشها از استان اردبیل از رواج فرهنگ نوعدوستی و همیاری در بین شهروندان حکایت دارد، در روزهای اخیر تعدادی از صاحبان حرف و مغازهداران به مشتریان خود مهلتهای چند ماهه برای پرداخت بدهی خود دادهاند.
برخی از صاحبان واحدها و املاک نیز به مستاجران خود مهلت دادهاند تا اجاره خود را پس از عادی شدن وضعیت پرداخت کنند.
برخی از ارائهدهندگان خدمات عمومی نیز در اطلاعیههایی اعلام آمادگی کردهاند که به مشتریان خود تا چندین ماه مهلت میدهند.
نظر شما