به گزارش همشهریانلاین به نقل از مهر، مجید شیرانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در استان چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: هم اکنون چندین مرکز بصورت سرپایی علائم بالینی مراجعین مشکوک به کروناویروس را بررسی و در صورت احتمال ابتلاء فرد به کرونا، اقدامات تکمیلی و ارجاع فرد به مراکز درمانی برای بستری انجام میشود.
وی گفت: ویروس کرونا معمولاً از طریق ترشحات تنفسی آلوده و سطوح براق، صیقلی منتقل میشود، بنابراین رعایت فاصله یک تا یک و نیم متری با سایر افراد و قرار دادن دستمال و یا گرفتن آستین لباس در مقابل دهان و بینی حین سرفه و عطسه برای پیشگیری از انتقال ویروس ضروری است.
شیرانی ادامه داد: با توجه به باقی ماندن ویروس بر روی سطوح در محیطهای خارج از منزل حداقل هر یک ساعت و در منزل هر دو تا سه ساعت و پیش از تناول خوراکی یا غذا و تماس دستها با مخاط دهان، چشم و بینی دستها به طور صحیح و حداقل ۲۰ ثانیه با صابون و مواد شوینده شست و شو و یا با مواد ضدعفونی کننده استریل شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تاکید کرد: افراد دارای نقص سیستم ایمنی شامل بیماران مزمن کلیوی، ریوی، قلبی و هر نوع بیماری مزمن در اعضای حیاتی بدن، افرادی که عمل پیوند عضو انجام داده و داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی مصرف مینمایند میشود.
شیرانی گفت: الکل صنعتی برای ضدعفونی سطوح مناسب است نه دستها، همچنین الکل طبی باید با حداکثر غلظت ۷۶ درجه و پس از رقیق کردن برای ضد عفونی دستها استفاده شود.
وی بیان کرد: استفاده از ماسک برای عموم و افراد سالم ضرورت ندارد و افراد دارای بیماری حاد دستگاه تنفسی، افرادی که در مراکز بهداشتی و درمانی و بطور مکرر با بیماران دارای علائم حاد تنفسی در ارتباط هستند و افرادی که مواجهه مکرر و با فاصله کمتر از یک و نیم متر با افراد زیادی دارند باید از ماسک استفاده نمایند.
وی گفت: ضمن ارائه آموزشهای لازم به متصدیان نانواییها و منع آنها از بکار گیری یک نفر برای دریافت پولهای نقد و کارتهای بانکی و تحویل دادن نان به مردم، توصیه میشود که افراد حین تحویل و انتقال نان به منزل نکات بهداشتی را رعایت و پیش از مصرف نان را در فریزر نگه داری و برای مصرف داغ نمایند، تا حد امکان خطر انتقال ویروس کاهش یابد.
نظر شما