مجموع نظرات: ۰
پنجشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۲
۰ نفر

این روزها و با شیوع یک بیماری به نام کرونا، سیل مردم برای تهیه لوازم بهداشتی ازجمله دستکش و ماسک برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری را در مراکز مختلف شاهدیم اما تنها جمله‌ای را که می‌توان در همه داروخانه‌ها و فروشگاه‌های تجهیزات پزشکی شنید این است "ماسک نداریم، لطفاً سؤال نکنید".

ماسک

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، از آغازین روزهای اسفندماه و تنها طی ۲ هفته پراضطراب برای بسیاری از خانوارهای ایرانی شیوع یک بیماری به نام ویروس کرونا که امروزه حدود ۹۰ کشور جهان را نیز درگیر خودکرده؛ تهیه لوازم و اقلام اولیه بهداشتی برای پیشگیری از آن را برای بسیاری سخت و حتی غیرممکن ساخته است.

به‌غیراز سایر لوازم بهداشتی ازجمله دستکش و مواد ضدعفونی، معضل ماسک در بسیاری از نقاط کشور ازجمله قزوین به یک پدیده غافلگیرکننده تبدیل‌شده تا جایی که بسیاری از شهروندان، برخلاف نظر جامعه علوم پزشکی که سایر لوازم ازجمله استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده را به مردم توصیه می‌کنند، حاضرند دستکش و حتی مایع ضدعفونی‌کننده نداشته باشند اما از ماسک استفاده کنند.

این در حالی است که قزوین، یکی از معدود استان‌های کشور است که تولید تجهیزات پزشکی ازجمله ماسک در آن از گذشته وجود داشته و تا همین اواخر نیز تأمین‌کننده نیاز بسیاری از استان‌ها هم بوده است.

باید توجه داشت که تا قبل از شیوع ویروس کرونا، قیمت ماسک‌های ساده در بازار ۴۰۰ و نوع N۹۵ آن نیز سه هزار تومان به فروش می‌رسید که امروز با داغ شدن مصرف بی‌رویه، این ارقام به سه و ۲۲ هزار تومان افزایش‌یافته است.

درعین‌حال نیز، با توجه به تأکید مقام‌های عالی قضایی مبنی بر مبارزه بی‌امان با محتکران این نوع کالاها، طی روزهای اخیر شاهد کشف بسیاری از انبارهای احتکارشده لوازم پزشکی، به‌خصوص ماسک هستیم که باوجوداین کشفیات، هیچ اتفاق تازه‌ای در خصوص رفع نیاز بازار به آن انجام نگرفته است.

اما به‌واقع، استفاده از ماسک تا چند درصد می‌تواند در امر پیشگیری از ویروس کرونا مؤثر باشد و شهروندان اولویت کار را پیشگیری را باید چه مسائلی بدانند.

کاربرد مهم ماسک برای بیماران است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین در این رابطه گفت: باید توجه داشت که مهم‌ترین کاربرد ماسک، در درجه نخست برای بیماران و سپس مراقبان از بیمار است تا جایی که جلوی ترشحات عطسه و آبریزش بینی فرد را بگیرد.

دکتر حمیدرضا نجاری تصریح کرد: با توجه به شرایط موجود و اینکه افراد سالمند بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند و آمارها نیز بیانگر این موضوع است، استفاده از ماسک ساده برای آنان و کسانی که با این قشر ارتباط داشته و در تماس هستند نیز توصیه می‌شود.

وی تصریح کرد: مسافت این نوع ویروس کم بوده و در هوا نیز معلق باقی نمی‌ماند، متأسفانه باور عمومی این است افراد با استفاده از ماسک‌های فیلتر دار می‌توانند از شیوع این بیماری جلوگیری کنند درحالی‌که این‌یک تصور غلط است.

این مسئول بهداشتی، شستشوی دست‌ها، رعایت فاصله بیش از یک متر برای صحبت کردن با افراد و حضور نیافتن در اماکن عمومی و پرتردد را مهم‌ترین راه پیشگیری از ویروس کرونا دانست و گفت: اگر فرد کوچک‌ترین علائم تنفسی را در خود مشاهده کند توصیه می‌شود به‌هیچ‌عنوان از منزل خارج نشود و با استفاده از ماسک ساده، با خوردن مایعات اقدام به استراحت کند.

حداقل زنده ماندن ویروس کرونا ۹ ساعت است

دکتر محمدرضا مدبر، رئیس اداره نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز اظهار کرد: استفاده از ماسک‌های ساده جراحی در درجه اول به بیمارانی که دارای علائم سرماخوردگی همراه با عطسه و آبریزش بینی هستند توصیه می‌شود و افراد از استفاده ماسک‌های فیلتر دار نیز به‌شدت خودداری کنند چراکه قطرات تنفسی را از دریچه قطع می‌کند اما ماسک‌های ساده آن را دفع می‌کنند و اگر قطرات دفع نشوند به‌ناچار در فضاهای اطراف جای می‌گیرند.

وی تصریح کرد: افرادی که از بیماران نیز مراقبت می‌کنند می‌توانند از ماسک‌های دریچه دار استفاده کنند، در محیط‌های پیرامونی و باز که افراد سالم برای خرید و کسب‌وکار می‌روند استفاده از ماسک توصیه نمی‌شود چراکه هیچ ضرورتی نداشته و کمکی هم به کاهش ابتلای به این ویروس نمی‌کند اما در چنین شرایطی، ضدعفونی کردن دست‌ها و عدم تماس دست با سایر اعضای بدن ازجمله بینی، چشم و لب بسیار توصیه می‌شود.

به گفته این پزشک، استفاده از ماسک با توجه به اینکه ویروس کرونا سنگین بوده و در هوا معلق نمی‌ماند و بیشتر نیز بر روی اجسام و سطوح می‌نشیند، توصیه نمی‌شود و مانعی برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری هم نیست.

دوری از هوای سرد به افراد توصیه می‌شود

دکتر مدبر ادامه داد: با توجه به‌قرار گرفتن در فصل سرما و اینکه ممکن است میکروب در بینی فرد وجود داشته باشد که محیط سرد باعث فعالیت آن شود، لذا به افراد توصیه می‌شود تا از ماندن طولانی‌مدت در محیط‌های سرد خودداری کنند.

وی یادآور شد: استفاده از محلول هیپوکلریت (وایتکس) برای ضدعفونی کردن سطوح مختلف ازجمله دستگیره‌ها، میزها و سایر نقاط مسطح و همچنین استفاده از الکل ۷۰ درصد برای ضدعفونی کردن دست‌ها از سوی پزشکان به افراد توصیه می‌شود.

مدبر اضافه کرد: با توجه به اینکه دوام و ماندگاری ویروس کرونا به میزان دما و رطوبت بستگی داشته اما شهروندان باید بدانند که زنده‌بودن این ویروس در برخی وسایل ازجمله تلفن همراه و خودکار تا ۹۶ ساعت بوده و از همین رو افراد باید مواظب چنین وسایلی برای جلوگیری از انتقال و ابتلا به این بیماری باشند.

کد خبر 489725

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha