به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، حسنی مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیشترین نقش انتقال ویروس کرونا، از طریق ترشحات دهان نظیر صحبت کردن، عطسه و سرفه، و دست دادن و لمس دست به سطوح آلوده، امکانپذیر است.
او تصریح کرد: نانی که از تنور بیرون میآید به جهت شدت گرما آلودگی ندارد اما بعد از بیرون آوردن از تنور، به شدت انتقال دهنده ویروس است.
مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خراسان رضوی گفت: رعایت این نکات باعث عدم انتقال این ویروس به داخل منزل میشود: نان را در نانوایی نگذارید سرد شود بلکه آن را به صورت داغ در سفره بپیچید و ببندید.
حسنی افزود:از کاتر و قیچی داخل نانوایی استفاده نکنید و برای تکاندن نان از آرد و یا سنگ به هیچ وجه آن را به سطوح فلزی نانوایی نزنید.
او ادامه داد: پس از رسیدن به منزل نان را از داخل سفره در بیاورید و مراقب باشند تا پشتسفره به نان نخورد و پس از هر بار خرید، سفره نان را بشویید.
مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: جاییکه سفره را هم پهن کرده بودید ضدعفونی کنید.
حسنی افزود: نان را قبل مصرف در مایکروفر توستر و یا تابه گرم بگذارید و حرارت دهید.
او تصریح کرد: دستورالعمل بهداشتی به تمامی صنوف نانوایی ابلاغ شده است که در آن هم به وظایف نانوا و هم مردم اشاره شده است که بدین شرح است:
- کسی که نان را تحویل مردم میدهد صرفا یک فرد مشخص باشد تا نان پس از تنور دست به دست نشود.
- فقط از طریق کارتخوان مبادله شود و در صورت داشتن پول نقد، فقط از طریق دستکش استفاده کنند.
- روی کارتخوان سلفون کشیده شود و هر یک ساعت با مواد ضد عفونیکننده تمیزکنند.
- اگر کسی در نانوایی علائم سرماخوردگی داشت به هیچ وجه حضور در نانوایی نداشته باشد.
- خود مردم از نانواییهایی استفاده کنند که رعایت مسائل بهداشتی میکنندو تخلفات را حتما گزارش دهند.
- رساندن مواد غذایی با پیک موتوری در دستور کار است تا از تردد غیر ضروری به خارج منزل جلوگیری شود.
نظر شما