پنجشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۰
۰ نفر

تب ویروس کرونا به بازار گل وگیاه هم رسید و بنا بر اعلام رئیس اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه استان تهران مشتری برای خرید گل و گیاه شب عید وجود ندارد.

گل و گیاه

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا همه ساله روزهای پایانی اسفندماه بازارهای گل و گل‌فروشی‌ها پر از مردم مشتاق و علاقه‌مند به گل و گیاه می‌شد، حتی افرادی هم که علاقه چندانی به گل نداشتند نیز در این ایام به دلیل فراوانی گل، آغاز فصل بهار و ایام عید تشویق به خرید حتی چند شاخه می‌شدند. اما این روزها با شیوع ویروس کرونا گل و گیاه نیز مانند برخی دیگر از اقلام دچار رکود بازار شده است و در حالی که تولیدکنندگان کل سال منتظر بودند تا  با گل‌هایشان اسفندماه رنگینی را برای مردم رقم  بزنند و خودشان نیز دست پر سال ۱۳۹۹ را آغاز کنند، حالا با بازاری مواجه شده‌اند که خبری از مشتری نیست و آن‌ها مانده‌اند وهزاران هزار گل قرمز، زرد، بفنش، سبز و... که به زودی پژمرده خواهند شد.

در این راستا غلامحسین سلطان‌محمدی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه استان تهران، وضعیت این روزهای تولید و فروش گل را تشریح کرد و با بیان اینکه امسال نیز مانند سنوات گذشته برای تامین گل و گیاه شب عید از ابتدای سال تدارکاتی دیده بودیم،  گفت: با شیوع ویروس کرونا مشکلاتی برای تولیدکنندگان گل و گیاه به وجود آمده؛ به طوری که تقاضا برای گل و گیاه خیلی کم شده است.

وی ادامه داد: برای مثال باغ‌داری که امسال ۲ تا  ۳  میلیارد تومان برای تولید گل و گیاه هزینه کرده بود  تا شب عید بفروشد و سودی به دست آورد، نه‌تنها سودی  به دست نمی‌آورد، بلکه تولیداتش نیز به دلیل نبود مشتری دور ریخته خواهد شد.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه  استان تهران تصریح کرد: در استان تهران ۳۰۰۰ تولیدکننده گل وگیاه داریم که بیشتر آن‌ها گل شاخه بریده و گیاهان گل‌دار تولید می‌کنند و با این وضعیت بیشتر آن‌ها متضرر خواهند شد زیرا گل‌های شاخه‌بریده مانند گل و گیاه آپارتمانی از ماندگاری کمتری برخوردار هستند و اکثر این گل‌ها به مناسبت شب عید تولید شده و امکان نگهداری و فروش این گل­‌های فصلی بعد از عید وجود ندارد.

 به گفته وی گل‌های تولید شده چون لاله، سنبل، سینه‌ری، مریم، گلایل، رز، میخک و داودی به جای رنگین کردن سفره مردم در این روزها، برای تولیدکنندگانشان مایه ضرر خواهند بود.

سلطان‌محمدی اضافه کرد: به وزارت جهاد کشاورزی نامه ای ارسال کردیم و ازاین وزارتخانه، دولت و قوه مقننه تقاضا کردیم که برای حمایت از تولیدکنندگان گل و گیاه راه حلی پیدا کنند. پیشنهادمان نیز این است که دولت وام کم بهره در اختیار تولیدکنندگان قراردهد و در دراز مدت پس بگیرد تا تولیدکنندگان بدهی‌هایشان را بپردازند. زیرا اگر این افراد حمایت نشوند ضرر و زیانشان غیرقابل جبران خواهد بود.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان گل و گیاه استان تهران با بیان اینکه امسال حداقل ۲ تا ۳ میلیارد لاله، سنبل و سینه ری، شب بو، مریم و انواع سبزی کاشته شده، گفت: عدم برگزاری مراسم هایی چون عروسی، عزاداری  و دیدار با اهل قبور در آخرین پنج شنبه سال به دلیل شیوع ویروس کرونا نیز باعث شده تقاضا به شدت کاهش یابد و گل وگیاه تولید شده حتی با یک چهارم قیمت تولید هم مشتری ندارد.

وی در پایان گفت:گلدان سینه ری سال گذشته در باغات و تولیدی ها ۱۰ تا ۱۲ تومان و در بازار گل تا ۱۵ هزارتومان  وهمچنین قیمت تمام شده گل سنبل در تولیدی ها ۱۵ هزارتومان به فروش می رسید. امسال نیز قرار بود به همین شیوه باشد که به نظر می رسد به طور کل مشتری برای خرید گل  نداشته باشیم.

کد خبر 492049

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بيمه و بانك

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha