به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، سردار فتحیان در ارتباطی ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران با اشاره به مسئولیت خود در مدیریت و هماهنگی دستگاههای اجرایی در ستاد مقابله با کرونا به اقدامات انجام شده جهت ایجاد قرارگاهی به این منظور طی مدت ۱۷ روز اشاره کرد و گفت: این قرارگاه با حضور همه دستگاههایی که میتوانستند در این حوزه کمک کنند، تشکیل شد؛ از جمله معاونتهای مختلف وزارت بهداشت، نیروهای مسلح، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، سازمانهای مردم نهاد، قوه قضاییه و... .
وی افزود: در بحرانها و حوادث بزرگ و سخت یکی از مهمترین موضوعات بحث هماهنگی است و به همین منظور قرارگاهی تشکیل شد تا هماهنگی بین بخشی را ایجاد کند. با مدد گرفتن از شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی نام این قرارگاه را شهید حاج قاسم سلیمانی گذاشتیم تا از روح ایشان مدد گرفته و از الگوی مدیریت وی نیز درس بگیریم تا شاید سربازی باشیم برای ملت عزیز ایران.
- درمان بیماران کرونا در ۸۷۵ بیمارستان کشور
سردار فتحیان ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۱۱۰ هزار پزشک و پرستار در تعداد زیادی از مراکز درمانی مشغول ارائه خدمت به بیماران هستند و در حال حاضر ۸۷۵ بیمارستان در جغرافیای ایران درگیر مقابله با کرونا هستند و به پرستاران، پزشکان و کادر درمانی در این مراکز خدا قوت میگوییم.
وی افزود: همچنین بیش از ۱۵۰ هزار نفر کادر پزشکی در مراکز جامع سلامت در سراسر کشور و در خانههای بهداشت روستاها و شهرها در حال غربالگری این بیماری و ارائه خدمت به مردم هستند و به نوعی سربازان خط مقدم مقابله با این بیماری خطرناک، کادر بهداشتی هستند که به آنها خداقوت میگوییم.
- بیش از ۵۰ بیمارستان نیروهای مسلح در خدمت بیماران کرونا
وی درباره اقدامات انجام شده از سوی نیروهای مسلح برای مقابله با بیماری کرونا افزود: مجموعه نیروهای مسلح با تدبیر خردمندانه مقام معظم رهبری از حدود ۱۰ روز پیش قرارگاه بهداشت و درمان امام رضا (ع) تحت فرماندهی سرلشکر باقری را تشکیل دادند و هماهنگ با دستگاه سلامت کشور و شخص وزیر بهداشت امور بهداشت و درمان را حمایت و پشتیبانی میکنند. در این راستا بیش از ۵۰ بیمارستان نیروهای مسلح نیز در خدمت بیماران کرونا قرار گرفتهاند.
- ایجاد ۱۰ هزار تخت نقاهتگاهی برای بیماران کرونا
سردار فتحیان همچنین گفت: با حکم وزیر بهداشت فضاهایی به عنوان پسابیمارستان در نظر گرفته شد که به این منظور مقرر شد ۱۰ هزار تخت نقاهتگاهی برای بیماران کرونا برپا شود. همچنین از ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در حوزه تولید امکانات حفاظت فردی، مواد ضدعفونیکننده و همچنین راهاندازی سامانه ۴۰۳۰ که در هماهنگی کامل با وزارت بهداشت انجام شده است قدردانی میشود. بنیاد مستضعفان، هلال احمر و سایر دستگاهها نیز اقدامات بسیار خوبی انجام دادهاند که از آنها نیز قدردانی میکنیم.
وی با اشاره به فعالیت ۶۴ دانشگاه علوم پزشکی در سراسر کشور که مدیریت و فرماندهی مقابله با کرونا را در سطح استانها بر عهده دارند گفت: استانداریها و فرمانداریها نیز هماهنگ با نظام سلامت کشور حرکت میکنند. گروههای جهادی نیز در این زمینه فعال شدهاند که جای تقدیر و تشکر دارد. آنچه وظیفه مردم است آن است که پیشگیری را جدی بگیرند و در منزل بمانند. من به عنوان سرباز نظام وظیفه خود میدانم از مردم ایران بابت همکاری هوشمندانه در مدیریت بیماری تشکر کنم. به ویژه آنها که مسافرت نرفتند و رفت و آمدها را کاهش دادند. امیدواریم سایرین نیز بیش از گذشته این ویروس را جدی بگیرند چرا که هدف این ویروس همه جغرافیا و همه جمعیت است. بنابراین همه مردم باید از خود مراقبت کنند.
وی با درود بر روان شهدای خدمت در عرصه مقابله با کرونا، در پاسخ به سوالی درباره نحوه ارائه خدمات به بیماران کرونا در بیمارستانهای نیروهای مسلح و تعرفههای اخذ شده از این بیماران گفت: بیمارستانهای نیروهای مسلح نیز در سامانه بیمارستانهای وزارت بهداشت قرار گرفتهاند و مطابق خدمات بیمارستانهای دولتی، خدماتشان را ارائه میدهند. در مجموع همان تعرفهای که در بیمارستانهای وزارت بهداشت اعمال میشود، در بیمارستانهای نیروهای مسلح نیز اجرا میشود.
سردار فتحیان در پاسخ به سوالی درباره برنامههای در نظر گرفته شده برای خلوت کردن شهرها و خیابانها گفت: نیروهای مسلح مطابق سیاستهای ستاد ملی مقابله با کرونا و دولت حرکت میکند و همراهی لازم را در این زمینه دارد.
- احتمال حمله بیولوژیک بودن کروناویروس
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره احتمال حمله بیولوژیک بودن این ویروس گفت: دانشمندان و متخصصان ما در حال بررسی هستند؛ هم در حوزههای پزشکی و علمی و هم در حوزههای امنیتی و اطلاعاتی. به محض آنکه اطلاعات علمی و متقن داشته باشیم آن را اعلام میکنیم اما شواهد نشان میدهد که ممکن است این ویروس حمله بیولوژیک باشد و حتی ویروسی خاص ژن ملت ایران باشد. اما اینها احتمالاتی است که باید مطالعات علمی و متقن در مورد آن کامل شود. در مجموع هنوز به سند محکمی در این زمینه نرسیدهایم اما در بخشهای مربوطه به خودش باید آن را جدی بگیریم.
نظر شما